(~215 B)
Maddox is 2.5 jaar!

Maddox is 2.5 jaar!

Vandaag is Maddox precies 2.5 jaar en ik vond het een leuk moment om weer eens een update te geven. De tijden dat ik maandelijks iets te vertellen had over de jongens liggen alweer een tijdje achter ons omdat zij ook ouder worden, veel dingen gewoon lopen zonder al teveel gekkigheid en ik ook niet de behoefte voel om bepaalde situaties met jullie te delen. Maar af en toe een update of iets leuks over ze vertellen kan natuurlijk wel! Onze jongste is 2.5, zit midden in de peuterpuberteit en groeit als kool.

We hebben een hoop zorgen over Maddox gehad en gelukkig is dat redelijk verleden tijd. Hij groeit goed, volgt netjes zijn lijntjes, is niet meer zo ontzettend dun dat ik daar wakker van lig, eet goed, het eczeem is redelijk onder controle en hij functioneert enorm goed. Er is weer rust in de tent en net zoals bij Skyler voel ik me na twee jaar weer een beetje bijgekomen. Het draait allemaal en dat is heel fijn. We hebben onze wekelijkse dingen, doen tussendoor dingen samen en we zijn allemaal goed op elkaar ingespeeld.

Slapen

Nog niet zo heel lang geleden heb ik een update gegeven over Maddox’ slapeloze nachten. Daar is nog vrij weinig in veranderd. De slapeloze nachten zijn nog steeds aanwezig, maar het is wel een stuk rustiger. Het is nu eenmaal fijner om een of twee keer uit bed te gaan in plaats van ieder uur. Ik moet ook wel zeggen dat we er aan gewend zijn. Maddox heeft wel iets nieuws; hij komt ’s nachts, en soms zelfs ’s avonds al, naar ons toe gerend. We horen hem dan in zijn kamer, hij pakt zijn tut, blijft even op de overloop staan en vervolgens neemt hij een sprintje naar ons bed. Hij klimt tussen ons is, wurmt zijn warme lijfje tegen me aan, ploft met zijn hoofd op mijn kussen (waarom toch altijd bij mama?), ik hoor een diepe zucht en vervolgens slaapt hij verder. Ik heb het geprobeerd tegen te houden omdat we met Skyler dit ook hebben gehad, maar eigenlijk gaat dat helemaal nergens over. Het maakt namelijk niks uit. Hij slaapt en wij slapen. Ik hoef er niet meer uit en als hij ’s avonds al naar ons toe komt, heeft hij zelfs geen fles en wordt ‘ie soms niet eens meer wakker. Ik teken ervoor!

Koemelkallergie

De koemelkallergie lijkt zo goed als achter de rug. Maddox eet met de pot mee, ik hou geen rekening meer met producten waar melk in zit en hij reageert eigenlijk overal wel prima op. Heel soms krijgt hij opeens jeuk om zijn mond of aan zijn handen, maar dat kan dan ook van tomaat of mandarijn komen. Als dat langs zijn gevoelige huid loopt is dat nu eenmaal niet zo prettig. Gewone koemelk drinkt hij niet, maar in eten verwerkt (of bijvoorbeeld crème fraîche wat eerst nog niet zo goed ging), kan hij opeens goed verdragen. Of anders gezegd: we merken niks geks aan hem en zijn eczeem wordt niet erger.

Eczeem

Eczeem blijft wel gewoon echt een ding bij ons thuis. Net als bij mezelf, zie ik bij Maddox ook opvlammingen. Gelukkig gaat het écht heel erg goed, maar zo nu en dan heeft hij wel flink last. Ook kampt hij vaak met jeuk, wat ook wel heel herkenbaar voor mij is. Zelfs met een relatief goede huid blijft de jeuk bij ons aanwezig en dat vind ik voor Maddox wel heel naar. Dat komt namelijk vaak ’s avonds opspelen, als hij heerlijk warm ligt te slapen onder zijn deken. Daar kan hij echt wel even van wakker worden en van overstuur raken. Qua roodheid en schilfers is het gelukkig, op wat kleine plekjes na die lastig te behandelen zijn, helemaal oké. Ik ben daar echt enorm blij mee.

Eten

Maddox is dol op eten, eet gelukkig een stuk beter dan zijn grote broer en geniet van een warm prakje ’s avonds. Pasta met rode saus is groot favoriet, maar ook dingen als nasi, bloemkool, broccoli en tomaat vindt hij heerlijk. Het is wel een mooi contrast met Skyler; als ik iets maak met groente, kip en rijst, vist Skyler vooral de kip eruit en eet Maddox vooral de groenten. Brood is hij geen fan van en overdag eet Maddox dan ook niet zo goed. Crackers, rijstwafels, ei, yoghurt. Ik heb al een hoop geprobeerd maar Maddox is gewoon geen grote eter en heeft er ook vaak gewoon geen zin in. Hij propt zich echt liever vol met veel fruit, bakjes snoeptomaten en dat soort zaken, haha. Ik blijf er wel een beetje bovenop zitten maar zolang ‘ie groeit en functioneert maak ik me vrij weinig zorgen. Dat hebben we wel genoeg gedaan.

Qualitytime

De afgelopen week was het herfstvakantie en was Maddox een paar dagen alleen thuis omdat Skyler logeerden bij opa en oma. Ik had verwacht dat ‘ie Skyler heel erg zou missen en hij komt zeker iedere dag ter sprake, maar Maddox lijkt er wel heel erg van te genieten om papa en mama voor zichzelf te hebben. Zo gingen we zaterdag met zijn drietjes naar de dierentuin en dat was echt heel erg fijn. Met een tweede doe je toch vaak minder snel iets alleen en met de oudste heb je die tijd wel gehad. Fijn om dit samen te kunnen doen. Zondag lekker naar het bos en maandag en dinsdag na school veel tijd om te knuffelen en te spelen. Maddox speelt altijd wel heel erg goed alleen maar het verloopt rustiger. Het is prettig om even geen politieagent te hoeven spelen. Maddox en Skyler kunnen de laatste weken namelijk erg slecht met elkaar. Veel ruzie, veel uitproberen, veel slaan. Om moe van te worden. Ik snap wel dat het een fase is, maar ik hoop dat ze elkaar snel weer een beetje leuk vinden. De tijd met hem alleen, en de tijd alleen die Skyler heeft gehad, hebben hen in ieder geval wel goed gedaan.

Peuter

Maddox is een echte peuter. Hij begint heerlijk te kletsen en heeft hele verhalen. Hij probeert ont te testen, blijft op banken springen als we zeggen dat dat niet mag en kan echt wel flink (nep)huilen als hij zijn zin niet krijgt. Het is af en toe wel grappig, maar vaker kan ik het slecht handelen. Maddox probeert je echt uit en hij heeft al regelmatig op de gang gestaan omdat het me niet meer lukte met woorden. Skyler was een stuk rustiger als peuter, dus dit is soms ook wel nieuw voor ons. Gelukkig zien we heel vaak een vrolijk, enthousiast kind dat aan staat zodra zijn ogen openen. Hij is altijd blij, vindt het leven een groot feest en is altijd in voor een avontuur. Toch zijn we de laatste tijd ook veel meer thuis. Had hij eerst enorm de behoefte om veel buiten te zijn en op pad te gaan; vindt hij het nu heerlijk als we op woensdagochtend of donderdag samen thuis blijven. Kan hij lekker rommelen en spelen, dat vindt hij fantastisch.

Met onze peuter gaat het dus heel erg goed. Hij ontwikkelt lekker, hij groeit eindelijk goed en ik geniet onwijs van hem. Het is een grote boef, maar zeker ook een enorme leukerd. We genieten van hem, en ik vind deze leeftijd heerlijk. Dat geklets, dat zelf spelen, het contact dat je kunt maken en het eigen leventje dat hij creëert.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 26 oktober 2019 / 10:53

  Mijn grote kleine vriend 😀 net als skyler een heerlijk jochie meis ondanks dat het ook een draak is hahah

 2. 26 oktober 2019 / 10:54

  Oh wauw! Wat gaat de tijd snel. Dat hij alweer 2,5 is..

 3. 26 oktober 2019 / 20:29

  Fijn om te lezen dat het goed gaat met Maddox! Mijn dochtertje is bijna 2 jaar en helaas ook nog steeds gebroken nachten, heel vermoeiend. Ik vind het alleen maar goed dat Maddox bij jou in bed kruipt en dan lekker slaapt. Als dat voor jullie goed werkt, waarom niet? Mijn dochtertje wordt hyperactief in ons bed en wil niet slapen, anders had ik daar ook al lang aan toegegeven. Alles voor de slaap!

  • Shirley
   Auteur
   26 oktober 2019 / 20:54

   Dat was bij ons dus ook tot een paar weken geleden. Komt dus hopelijk nog wel 😉

Secured By miniOrange