(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Tip: de loop’walvis’ van Bontoy

Tip: de loop’walvis’ van Bontoy

In eerste instantie zou ik er niet een heel artikel aan wijden maar omdat ik steeds enthousiaster word én veel vragen van jullie via Instagram krijg over de ‘blauwe kar’ waar Maddox op rijdt, wil ik er toch even iets uitgebreider over vertellen. Ik heb het over de Bontoy loopwagen die we inmiddels alweer bijna een jaar in huis hebben. Al die tijd stond hij boven omdat Maddox nog te klein was, maar er wordt nu heel fanatiek mee gespeeld en dus hebben we hem verplaatst naar beneden. Toen we na de autorit uit Frankrijk thuis kwamen, sprong Maddox direct op deze loopauto. Zegt genoeg!

We hebben de blauwe walvis van Bontoy een tijd geleden ontvangen en toen ik om op zocht op internet, schrok ik er een beetje van dat deze loopauto 100 euro kost. Dat is een flinke duit in de zak! Maar nu we hem al even in gebruik hebben, kan ik wel zeggen dat ik snap waar de prijs vandaan komt. Het blijft veel geld, maar ik vind het de overweging waard. Ik ga je vertellen waarom.

Allereerst; het is een loop’walvis’ voor kinderen van 18 maanden tot 7 (!) jaar. Maddox kwam net met zijn voeten bij de grond toen hij ruim 15 maanden was en inmiddels klimt en loopt hij zelf met de walvis door het huis. Middels tussenstukken zet je hem iets hoger. Skyler heeft er regelmatig boven mee gespeeld (we hebben hem al die tijd boven laten staan omdat Maddox er steeds op wilde en hij er continu af viel omdat hij nog niet met zijn voeten bij de grond kon) en pakt hem nu ook vaak om door het huis te crossen. Hij is bijna vijf. Ik ben benieuwd hoe het de komende tijd gaat maar van 16 maanden tot 5 jaar kun je in ieder geval uit de voeten.

IMG_4546

IMG_4547

IMG_4550

IMG_4556

IMG_4557

Daarnaast is de Bontoy heel erg stil. Je hoort hem natuurlijk wel rollen maar er is geen sprake van houten wieltjes of dingen die geluid kunnen maken. Ook als Skyler heel hard gaat, hoor je hem amper. Dat vind ik echt een pluspunt. De wieltjes maken geen geluid over onze houten vloer en heel belangrijk, hij maakt ook geen krassen of vlekken. De rode loopkar van Woezel en Pip hebben al voor heel wat strepen en krassen gezorgd, helaas. Het is de meest soepel rijdende loopkar die ik de afgelopen jaren heb gezien. De kinderen hoeven amper kracht te zetten om vooruit te kunnen en hij is heel wendbaar.

Het design vind ik heel mooi. Hij is stevig maar evengoed soepel te rijden, hij is eenvoudig maar toch heel aantrekkelijk door de verschillende kleuren die verkrijgbaar zijn. Ik vind hem oprecht erg mooi en hij misstaat niet in huis. Beide kinderen kunnen er mee spelen, hij kan tegen een stootje, is na al het gebots nog steeds krasvrij en kan zeker voor een paar kinderen mee. Het heeft hier al voor heel veel speelplezier gezorgd. Hij kan ook naar buiten maar omdat wij er voorzichtig mee zijn en de wielen schoon en netjes willen houden, laten we hem binnen staan. Hij is trouwens zo stevig, dat wij er als volwassenen ook op kunnen zitten. Zegt wel iets over de kwaliteit en de stevigheid van de wielen. Hij kan tegen een stootje en dat is met dit soort producten wel echt heel erg fijn.

39565454_1743900395722879_7338133796253859840_n

39589076_326168951457795_271698411374247936_n

Al met al is deze loopwagen een schot in de roos. Maddox vindt het leuk om erop te rijden of om hem voort te duwen aan de achterkant, maar ook Skyler zit er graag op, ze zitten er samen wel eens op en er wordt flink mee geduwd als het ene kind erop zit en het andere kind staat erachter. De verlengstukken gebruiken we nu niet omdat Skyler ook op deze lage variant kan maar als Maddox ook wat groter is, zetten we deze ertussen zodat we nog eens jaren plezier ervan hebben. Ja, ik kan wel zeggen dat dit een succes is!

De Bontoy loopwagen is verkrijgbaar vanaf 99,95.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

 1. 24 augustus 2018 / 10:01

  wat een leuk ding is dat 😀 die ga ik even onthouden voor mijn nichtjes 😀

 2. evi
  24 augustus 2018 / 13:25

  Wat een leuke walvis! Je schreef dat hij net bij de grond kwam toen hij 16 maanden was, maar hij is toch nog geen 16 maanden? 🙂 heb zelf een zoontje van precies 1 maand jonger dan Maddox vandaar dat het me opvalt! haha, of misschien reken ik anders?

  • Shirley
   Auteur
   24 augustus 2018 / 13:33

   Over twee dagen is hij 16 maanden. Ik ben niet zo heel nauw met die dagen en doe niet aan maanden + dagen, haha. Maar maak er wel even ruim 15 maanden van, aangezien ‘ie er alweer eventjes op zit! Thanks 🙂

 3. 26 augustus 2018 / 20:03

  Hier hetzelfde! Ik was ook niet van plan om erover te schrijven maar krijg er ontzettend veel vragen over. Daarnaast is het ook hier een heel groot succes! Zowel mijn dochter van drie als mijn zoon van zes spelen er super veel mee! Wij hebben de mintgroene 🙂

 4. Caro
  8 november 2018 / 06:43

  Dankzij jouw artikel hebben we hem aangeschaft voor de jongens van 1 en 5 jaar en wat hebben ze er een plezier van! Ze zitten er elke dag op en hij misstaat niet in het interieur. Echt een leuk ding! Laatst in de aanbieding voor 89,95 euro.