(~215 B)
Het bioplastic speelgoed van Hema in samenwerking met Dantoy

Het bioplastic speelgoed van Hema in samenwerking met Dantoy

Vorige week, toen het nog heerlijk warm was, ging ik ’s ochtends met de kinderen naar het strand. We namen wat emmers en schepjes mee vanuit de schuur en zo konden de kinderen heerlijk spelen terwijl ik genoot van het uitzicht en de rust. Op een gegeven moment kwam er een kindje iets verderop spelen en Maddox rende er direct naartoe omdat hij zag dat hij een auto mee had. Een kiepwagen, wel te verstaan. Maddox was er dol op en nu we wat vaker naar het strand gaan en de kinderen daar onwijs van genieten, beloofde ik Maddox dat ik voor hem gauw een kiepwagen voor op het strand zou kopen. Een paar dagen later liep ik de Hema binnen en viel mijn oog op een perfecte auto voor Maddox. Van bioplastic. Ik nam hem mee en Maddox is er dolgelukkig mee. Tot mijn grote verbazing zag ik het merk Dantoy op de auto staan en dus ging ik op onderzoek uit. Helaas kan ik niks over deze samenwerking vinden en verkoopt Hema het gewoon onder hun eigen naam, maar Dantoy staat gedrukt op al het bioplastic speelgoed en dus vind ik het de moeite waard om te delen.

Eind vorig jaar schreef ik al een artikel over het bioplastic speelgoed van het Deense merk Dantoy omdat ik daarvan onder de indruk was. Het speelgoed is gemaakt van 100% recyclebare bioplastic, op duurzame wijze gewonnen uit suikerriet. Dit is een 100% hernieuwbare grondstof en dat betekent dat na het oogsten ervan, meteen opnieuw geplant kan worden. Suikerriet helpt daarnaast bij het absorberen van CO2 uit onze lucht. Heel milieuvriendelijk speelgoed dus en erg aantrekkelijk voor de mensen die hier heel bewust mee bezig houden. Deze omschrijving staat ook op de website van Hema en dus kunnen we ervan uitgaan dat het onder dezelfde omstandigheden geproduceerd is. Al het bioplastic buitenspeelgoed van Hema is ook geproduceerd in Denemarken.

De bioplastic collectie van Dantoy zelf is niet heel goedkoop, maar zeker niet onbetaalbaar. Zo betaal je bij Dantoy zelf voor een kiepwagen 21,95. Hoe leuk dat Hema dit nu ook uitbrengt, in een variant die bij hen past en toch vergelijkbaar is. Voor de Hema kiepwagen betaalde ik 12.50.

Ik wilde deze tip toch met jullie delen! Ik heb het vaker online voorbij zien komen, maar nergens lees ik dat het door Dantoy gemaakt is. Dat is voor mij een toegevoegde waarde om er toch nog eens extra naar te kijken! Via deze link vind je de gehele collectie.

10,-

7,50

4,-

 

8,-

 

5,-

7,50

3,-

12,50

1,25

 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 15 mei 2020 / 08:45

  Superleuk allemaal! Wordt er wel hebberig van, maar de kinderen hebben hier al zoveel speelgoed. Ik zal mij proberen in te houden.

  • Shirley
   Auteur
   15 mei 2020 / 08:48

   Hier hebben ze dus ook al mega veel. Maar buitenspeelgoed niet en dat komt altijd wel weer van pas in de tuin of op vakantie in de caravan, haha!

 2. Kirsten
  16 mei 2020 / 10:07

  Dus toch! Had al zo vermoeden town ik het van de week zag. Ze hebben ook een ijsjes set maar helaas kan ik die in geen een winkel meer cinden van de hema. Super leuk en net iets betaalbaarder! Goede tip!

Secured By miniOrange