Duurzaam en passief speelgoed: Dantoy (BIO PLAST)

Duurzaam en passief speelgoed: Dantoy (BIO PLAST)

Via Maddox’ school ben ik al aardig vaak in aanraking gekomen met leuk speelgoed waarna ik het zelf ook weleens aanschafte voor Maddox’ verjaardag of de feestdagen. Tijdens Sinterklaas geven ze nooit alle kinderen een cadeau, maar kiezen ze voor een tof, duurzaam product voor de gehele groep. Dit jaar was het zoiets moois, dat ik direct het merk ben gaan opzoeken omdat ik er nog niet eerder van had gehoord. Uiteraard stuitte ik op een merk dat precies weer past binnen de visie van CompaNanny; duurzaam, passief en een neutraal uiterlijk. Ik heb het over het Deense Dantoy dat al vijftig (!) jaar bestaat en vandaag ga ik het jullie laten zien.

Ik zag dat ze bij Ilovespeelgoed een hoop van dit merk verkopen. Het speelgoed is gemaakt van 100% recyclebare BIOplastic, op duurzame wijze gewonnen uit suikerriet. Dit is een 100% hernieuwbare grondstof en dat betekent dat na het oogsten ervan, meteen opnieuw geplant kan worden. Suikerriet helpt daarnaast bij het absorberen van CO2 uit onze lucht. Heel milieuvriendelijk speelgoed dus en erg aantrekkelijk voor de mensen die hier heel bewust mee bezig houden. De verpakking is tevens gemaakt van 100% gerecyclede karton en al het speelgoed is vaatwasserbestendig.

Als ik google op dit merk, kom ik ook op Bol terecht waar ik stuit op felgekleurd speelgoed zoals scheppen voor buiten, een kookplaat, bootjes en een barbecue speelset. Het gaat me echter specifiek om de producten in de zachte kleuren, die spreken me écht het meeste aan. Mooie auto’s, een strandset, theeservies, koffieset en een trein. De prijzen zijn iets aan de hoge kant, maar zeker niet zo hoog als dat ik verwacht had na het lezen over Dantoy. Volgens mij is het felgekleurde plastic speelgoed van dit merk niet duurzaam; dit pastel gekleurde speelgoed draagt ook specifiek de naam BIO PLAST en is qua prijs duurder dan het andere speelgoed.

Dantoy is een merk om in de gaten te houden, helemaal als je je graag bezighoudt met duurzaam, passief speelgoed. Maddox heeft er op de peutergroep een uitgebreide kookset bij en ik hoor van de leidsters dat de kinderen er dol op zijn. Zeker iets om in de gaten te houden!

29,95

65,95

25,95

21,95

29,95

29,95

21,95

29,95

19,95

119,95 (maar alles in veelvoud, waardoor het geschikt is voor scholen, kinderdagverblijven of ouders met meerdere kinderen die dit aan hen cadeau wil doen)

En om het verschil te laten zien; dit is het andere plastic speelgoed van Dantoy. Ook niks mis mee, maar mijn voorkeur gaat wel meer uit naar bovenstaande. Simpelweg omdat ik dat veel mooier vind! Dat is ook de reden dat ik dit artikel schreef. Wat vind jij ervan? Ben jij bekend met dit merk? En spreken de duurzame producten je aan?

Share:

4 Reacties

 1. Linda
  19 december 2019 / 07:03

  Ziet er leuk uit! En duurzaam ook fijn. Maar passief ben ik het niet met je eens. Al het speelgoed heeft een duidelijke functie. Maar misschien interpreteer ik passief anders 🙂

  • Shirley
   Auteur
   19 december 2019 / 10:50

   Ja, zo zou je passief ook kunnen zien en dat zal vast het echte passief zijn. Ik zie het meer in de vorm van geen knopjes, geluid of licht 🙂

   • Linda
    19 december 2019 / 11:20

    Aaaah zo, ja dan snap ik het 🙂 leuk om ook dit te zien naast de vtech in ieder geval. Leuke afwisseling zo.

 2. Adel
  19 december 2019 / 08:07

  Interessant! Ik kende het merk nog niet, maar de duurzame variant spreekt me wel aan. Felgekleurd plastiek speelgoed is er al genoeg, dus alternatieven zijn altijd goed om te onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.