GB Pockit+: is dit de kleinste buggy die er is? (vergelijking Babyzen Yoyo)

GB Pockit+: is dit de kleinste buggy die er is? (vergelijking Babyzen Yoyo)

Een paar weken geleden ontving ik een mooi pakket met daarin de nieuwe GB Pockit+ All Terrain buggy. Dit is een compacte reisbuggy die ingeklapt ontzettend klein is en mee kan als handbagage in het vliegtuig. Nu hebben wij de Babyzen Yoyo buggy in ons bezit en die is ook enorm klein. Ik was dan ook benieuwd of deze nog compacter zou zijn. Inmiddels heb ik de GB Pockit+ All Terrein al eventjes in gebruik en ga ik jullie vandaag vertellen wat ik ervan vind en of er daadwerkelijk verschillen zijn als ik hem vergelijk met de Yoyo van Babyzen.

Zeer compact

Laat ik beginnen met zeggen dat ik nog niet eerder in aanraking ben geweest met het merk GB, oftewel Goodbaby. GB is een Amerikaans merk van buggy’s, kinderwagens en autostoeltjes en is in 2014 samengegaan met Cybex, een merk waar ik wél bekend mee ben. Alle GB producten zijn lekker compact en volgens verschillende bronnen superhandig. De GB Pockit buggy is zelfs de meest compacte buggy ter wereld, beweren ze. Als ik kijk naar de afmetingen van de ingeklapte buggy, zie ik staan dat deze 34 centimeter lang, 20 centimeter breed en 42 centimeter hoog is met een gewicht van 5.6 kilo. Als ik dit vergelijk met de Babyzen Yoyo scheelt dat niet zo heel veel, maar wint inderdaad de Pockit+ All Terrain het: de Yoyo is namelijk 52 centimeter lang, 44 centimeter breed en 18 centimeter hoog. Met 6 kilo is die ook vier ons zwaarder. Het zijn niet echt noemenswaardige verschillen maar Pockit+ is dus inderdaad kleiner en iets lichter. Beiden mogen ze mee als handbagage in het vliegtuig. Wel zo prettig!

Hij zit hier dus niet helemaal goed ingeklapt, aangezien de wielen nog compacter kunnen tot het meer een vierkant pakket is. Ik vind hem echter zo al klein genoeg en stop hem altijd zo in de achterbak van de auto.

Afmetingen

Uitgeklapt zit er wel een iets groter verschil in de formaten. Zo is de Yoyo 86 centimeter lang, 44 centimeter breed en 106 centimeter hoog. De Pockit+ is wat dat betreft een stuk compacter en dat was ook Raymonds reactie: ‘hij is eigenlijk wel iets te laag voor mij.’ Hij is 1.90 en rijdt dan liever met de Yoyo. De Pockit+ All Terrain is namelijk 72 centimeter lang, 43 centimeter breed en 99 centimeter hoog. Het is echt een kwestie van proberen en jullie eigen lengtes checken, om te zien waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ik ben zelf maar 1.60 en vind het beiden prima. Er is ook nog een andere variant, de Pockit Plus (geen All Terrain) en die is zelfs ingeklapt nog kleiner. Ideaal voor de mensen die vaak reizen en (nog) iets kleins(ers) zoeken.

Prijs en kleuren

De Pockit+ All Terrain is met een prijs van 229,95 aan de dure kant voor een buggy, maar de Yoyo is qua prijs écht een flink stuk duurder. Als mensen me er naar vragen, haken ze hierdoor toch wel vaak af. De Yoyo koop je namelijk voor gemiddeld 399,-, een flinke duit als je het mij vraagt. Ik rij er erg graag mee maar voor die prijs snap ik dat mensen liever voor een alternatief gaan. Ik heb de Yoyo gekregen en hoe fijn ik hem ook vind; voor deze prijs was ik zelf niet tot aanschaf overgegaan.

De GB Pockit+ All Terrain is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ik heb gekozen voor rood. Een ietwat verrassende keuze maar ik had wel zin in een kleurtje na alle basic kleuren die ik getest heb. De GB Pockit+ is voor de rest verkrijgbaar in blauw, zwart en groen. Ik vind het allemaal wel mooie kleurencombinaties!

Zwenkbare wielen

De buggy is geschikt voor kinderen van 6 maanden tot ca. 17 kg en kan ook nog eens met een autostoel gebruikt worden. Zo kun je er lekker lang mee uit de voeten en voor mensen die alleen maar dragen met een draagzak, kan deze buggy prima volstaan als enige wagen in huis. De buggy heeft zwenkbare voorwielen en in het begin moest ik daar een beetje aan wennen. Het rijdt nu eenmaal niet zo stabiel als een kinderwagen. Ook rijdt het wat anders omdat je twee handvatten hebt voor je handen, terwijl de Yoyo of mijn kinderwagen een duwstang heeft. Je kunt op zich ook wel de stang gebruiken, maar dat rijdt niet zo fijn of stabiel. Maar na er een tijdje mee gelopen te hebben bevallen de handvatten me wel. De dubbele wielen zijn geschikt voor ongelijke ondergronden en daarmee dus echt geschikt voor ‘all terrain’. Ik vind het fijn dat de buggy smal en licht is, dat ik hem met twee vouwen ingeklapt heb en dat ik nog genoeg ruimte in de achterbak heb voor eventuele boodschappen of vakantiespullen.

Uitklappen gaat gemakkelijk: je klikt het bovenste klemmetje los en vervolgens pak je de handvatten.

Als je op de witte knopjes drukt, de handvatten omhoog schuift en een beetje schudt, klapt de wagen helemaal uit elkaar. Inklappen werkt dus net zo: op de witte knopjes drukken, naar beneden drukken en vouwen maar.

Vergelijkingen

Dan nog wat vergelijkingen: beide wagens hebben een goede zonnekap met spf50, hebben een klein boodschappenmandje voor wat extra spullen, een vakje aan de achterkant van de rugleuning voor kleine persoonlijke bezittingen en zijn qua uiterlijk wel erg mooi. Als ik écht heel eerlijk ben, vind ik de uitstraling van de Yoyo iets mooier en steviger én rijdt hij stabieler. Maar ja, daar is de prijs dan ook naar. 399,- is niet zomaar iets dat je zo uitgeeft. Als je op zoekt bent naar een zeer compacte buggy en je budget een stukje lager ligt, dan is de GB Pockit+ All Terrain een heel mooi alternatief voor de helft van de prijs. Mocht geld helemaal geen issue zijn, dan gaat mijn voorkeur wel uit naar de Yoyo van Babyzen vanwege de stevigheid, het meer stabieler liggen op de weg en het uiterlijk. Dan heb je wel meer een wagen en een goede vervanger voor je kinderwagen. GB Pockit+ All Terrain wint het echter op reisniveau. Zoek je echt iets voor vakanties en tripjes, dan zou ik gaan voor die van GB!

Je vindt de GB Pockit+ All Terrain onder andere hier.

Share:

4 Reacties

 1. Jessica
  23 juli 2019 / 09:45

  Heel veel plezier er mee!
  Super makkelijk en compact ding!
  Een vriendin van mij neemt hem mee in de bakfiets en haar 3 kinderen om te gaan shoppen of te gaan wandelen niemand die merkt dat ze een buggy mee heeft echt top!

 2. 23 juli 2019 / 10:23

  die had ik echt gekocht toendertijd!! wat een ideaal ding :D. ja wel prijzig maar ja beter iets meer betalen vind ik en wat handig en praktisch is dan een lomp ding die veel ruimte in beslag neemt!

 3. Cindy
  23 juli 2019 / 11:32

  Joe, stel dat je je GreenTom nog kwijt moet met dat mooie buggywagenpark van je.. Ik heb interesse. Fijne review dit, wij zijn echt nog op zoek naar een nieuwe buggy. Die wij hadden is gewoon kapot

 4. Saskia
  24 juli 2019 / 18:38

  Het lijkt mij echt een super buggy, zou hem zo kopen als mijn zoontje iets jonger was geweest. Mijn zoontje is nu drie jaar, vind het dan zonde om nog een nieuwe buggy te kopen. Hij zit er bijna nooit meer in. Had wel ideaal geweest voor op vakantie volgende maand met het vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.