(~215 B)
Friday Favorites #7

Friday Favorites #7

Nieuwe week, nieuwe favorieten! Ik ben benieuwd hoe lang ik elke week vijf favorieten kan delen, maar eigenlijk is er altijd wel iets waarvan ik heel erg blij word. Ik herontdek weer dingen uit mijn garderobe, ik heb iets nieuws of ik kan een product delen dat ik dagelijks gebruik. Voor nu is het weer gelukt om vijf favorieten op een rij te zetten!

Agenda van LV als portemonnee

Een paar jaar geleden gebruikte ik niks anders dan mijn organizer van Louis Vuitton. Ik wilde dan ook graag het kleine formaat voor in mijn tas. Maar de ringen hiervan zijn zo klein, dat ik er eigenlijk niet zoveel in kwijt kan. Ik hou wel van een boekwerk als agenda en deed dus niks met het pocket formaat. Inmiddels ben ik alweer maanden blij met mijn Mumplanner en ligt mijn organizer van Louis Vuitton eventjes in de kast, maar de pocket agenda heb ik omgedoopt tot portemonnee. En dat werkt eigenlijk uitstekend!

Ik heb er ook nog eventjes een agendavulling in gehad, maar dat gebruikte ik niet. Voor nu heb ik er een paar notitieblaadjes in omdat ik dat handig vind, en voor de rest alleen maar mapjes met pasjes. Voorin mijn belangrijkste passen; in de mapjes de passen die ik niet dagelijks nodig heb. Ik heb vakjes voor bonnetjes en briefgeld en het werkt op deze manier perfect voor me. Ik gebruik de pocket agenda al maanden op deze manier. Muntgeld kan ik hier niet in kwijt, maar ik wil graag nog een mapje met rits kopen. Dan kan dat ook erin. Ik heb amper muntgeld en wat ik nu heb, zit in een klein etuitje in mijn tas of gewoon los in een vakje van mijn tas. Ja, dit is al maanden een dagelijks favoriet van mij.

Tas van Céline

Ik heb geen idee wanneer ik hem kocht, maar ik denk dat dat zo’n 10-12 jaar geleden is; de Céline Trio bag. Ik geloof dat-ie momenteel niet meer verkocht wordt, maar ik heb hem nog steeds heel graag in mijn bezit. Het is de tas die ik grijp als ik een basic en licht exemplaar wil gebruiken. Door de drie vakken past er ontzettend veel in en in Lissabon heb ik hem dan ook met liefde weer gebruikt. Ik heb mijn fases met deze tas maar no way dat-ie ooit de deur uit gaat.

Het boek Even goede vrienden

Zo nu en dan breng ik een bezoek aan de bibliotheek want ondanks dat ik veel op mijn e-reader lees, vind ik het ook nog steeds heerlijk om een echt boek in mijn handen te hebben. In de bieb viel mijn oog op het boek Even goede vrienden en afgelopen week las ik hem uit. Dit boek gaat over de zoektocht naar vriendschap en hoe het wel en niet werkt. De schrijfster neemt je mee in haar zoektocht, haar bevindingen, haar fouten en haar lessen. Aan de hand van de filosofie, wetenschap, geschiedenis en persoonlijke verhalen van verschillende mensen, ontdekt ze waarom vriendschappen onmisbaar zijn. En gaandeweg vindt ze antwoorden op vragen als: Hoe onderhoud je vriendschap pen? Waarom worden vrienden steeds belangrijker in onze moderne levens? En doe je er goed aan een vriendschap zo expliciet uit te maken als Khaddari deed, of had ze dat met de kennis van nu anders gedaan? Ik vond het heel interessant, leuk, leerzaam, herkenbaar, verdrietig en ontzettend leuk. Ja, genoten van dit boek!

Tegeltje uit Lissabon

Raymond en ik gingen na onze bruiloft een weekend naar Deventer. Ik ben echt dol op deze stad en ook het hotel Finch behoort inmiddels tot mijn favorieten. Als aandenken aan onze dagen daar, kocht ik een Just Married tegeltje. Deze heeft een mooie plek in huis gekregen. Toen we in Lissabon waren, zagen we een leuk toeristenwinkeltje met mooie illustraties. En ook leuke tegeltjes! Je begrijpt: daar wilde ik er graag nog een van mij naar huis. Het is een kleurrijk exemplaar geworden en hij staat inmiddels bij de herinneringen aan onze bruiloft. Op een of andere manier zag ik deze trip ook wel een beetje als honeymoon, dus extra leuk dat we daar nu een tegeltje bij hebben.

Tegeltje uit Lissabon

Uit Deventer!

Armbandjes voor mijn verjaardag van Skyler

Een paar maanden geleden deelde ik met jullie een blog waarin ik schreef over zakgeld. We hebben het eindelijk met Skyler geregeld en hij krijgt elke week 2,50 van ons. Ook brengt hij maandelijks de AmstelveenZ rond en ook daar krijgt hij geld voor. We hebben hem gezegd dat hij mag weten wat hij met het geld doet, maar dat hij wel moet denken aan verjaardagen. En dan gaat het niet om tientallen euro’s aan cadeaus, maar om het gebaar en het feit dat hij nadenkt over zijn uitgaven en de verjaardag. Tijdens mijn verjaardag was ik in Lissabon, maar toen we thuiskwamen stonden de jongens ons op te wachten met cadeautjes die ze samen met oma hadden uitgekozen. Skyler kwam vol trots met een zakje aan, met daarin twee kralenarmbandjes die hij zelf had uitgekozen. Zo ontzettend lief! Ik ben er echt heel blij mee en draag ze met trots. Deze gaan niet meer af!

De eerste twee bandjes kreeg ik van Skyler, de twee blauwe van vriendin Eliza tijdens de bruiloft. Die met het roze bandje en gouden plaatje tijdens mijn vrijgezellenfeestje en de roze geknoopte van mijn moeder uit Griekenland. Love it.

Delen:
Secured By miniOrange