(~215 B)
Dit werkt voor mij: al een half jaar in de Mumplanner

Dit werkt voor mij: al een half jaar in de Mumplanner

Een half jaar geleden schreef ik een blog over de Mumplanner. Ik had hem net een paar weken en schreef enthousiast over het feit dat deze planner voor mij werkte. Ik quote: ‘Ik gebruik dit ook echt dagelijks en heb al weken geen dag overgeslagen. Best een unicum.’ Nu ben ik nogal een plannerhopper, en wil ik regelmatig iets anders proberen. Of ik kom iets tegen wat ik nog mooier vind. Resultaat? Ik switch naar een ander systeem en doe daar weer een paar weken mee, tot ik dat weer zat ben. Maar toen ik het artikel schreef, voelde ik wel dat dit misschien wel eens zou kunnen slagen.

Boekwerk

‘Voor nu ben ik dik tevreden en ik hoop hier nog veel plezier, rust en overzicht van te krijgen. Het is inmiddels een boekwerk, maar het gaat overal mee naartoe. Ik sla het iedere dag open en gebruik hem fanatiek. Ik ben er dol op.’ Daar sloot ik het vorige blog mee af. En ik kan je vertellen dat het nu, precies een half jaar later, niet veel anders is. Ik gebruik de Mumplanner nog steeds, heb de afgelopen maanden niet naar andere planners om gekeken en ben vrij vast in het systeem. Ik denk zelfs dat er weinig veranderd is, op wat andere foto’s in de Mumplanner na.

Alles achter de tabjes

Ik weet niet hoe het komt dat ik hier zo blij van word. Ik denk de combinatie van het formaat (A5, dus genoeg ruimte), de weekoverzichten waar ik zelfs voor de jongens eigen vakjes heb om alles te noteren en de mogelijkheid om hem helemaal te personaliseren. Zo vind ik achter het eerste tabje de weekoverzichten, is het tweede tabje helemaal voor AmstelveenZ, het derde tabje voor mijn blog en freelance werkzaamheden, het vierde tabje voor de persoonlijke lijstjes en dergelijke en de laatste tab is sinds kort een financieel gedeelte. Ik heb overzicht, schrijfruimte en alles bij elkaar.

Overzicht

Van mensen die ik wil interviewen tot de maandelijkse planning, van blog idee tot alle uitstaande facturen en van wishlists tot mijn uitgaven. In de mapjes bewaar ik de schoolfoto’s en leuke foto’s en papieren die ik wil bewaren. Alle inloggegevens, mijn complete weekplanning, een vakantieoverzicht, wanneer ik welke concerten heb staan, adressen. Noem het op en je vindt het hierin.

Gepersonaliseerd

Mijn collega moet altijd een beetje lachen als ik met mijn boekwerk aan kom. Het is nogal een item, met alle papieren erin. Maar ik krijg er geen genoeg van. Alles wat ik moet bewaren, wil onthouden of ergens nodig kan hebben, schrijf ik op. De jaaragenda voor volgend jaar is besteld en ik weet zeker dat ik heel 2024 niets anders ga gebruiken. Ik weet waar ik maandag moet zijn, wat maandag mijn werkzaamheden zijn, wat ik voor mijn blog nog moet, op welke facturen ik wacht en geniet van de personalisatie. Want ja, als Anouk-fan bewaar ik hier ook alle mooie foto’s in. Het moet tenslotte wel fijn zijn om de agenda open te slaan. Tot in de puntjes is-ie gepersonaliseerd; van tekeningen van mijn kinderen tot alle andere dingen waar ik maar blij van word.

Ik heb hem dus in de hoes van Louis Vuitton zitten, maar hij komt gewoon met mooie, gekleurde kaften. Heb ik ook liggen, maar op deze manier is hij nog meer mij. Ik gebruik de doorzichtige hoezen want op deze manier past het perfect in de cover. Met de normale kaften is het te groot en dik om in de hoes te schuiven.

Jep, na een half jaar ben ik nog steeds happy. En ik denk niet dat dat snel gaat veranderen. Op zoek naar een fijn systeem? De Mumplanner is absoluut een poging waard.

 

Delen:
Secured By miniOrange