(~215 B)
Terugblikken op 2023 #1

Terugblikken op 2023 #1

Ik ben dol op kaartendecks. Het is niet dat ik er altijd zo veel mee doe, maar ik heb er absoluut een zwak voor. Ik geloof niet in ‘een kaartje trekken om antwoord te krijgen’, maar moet wel zeggen dat ik soms rake dingen pak. Of een kaart trek waar ik iets mee kan op mijn blog of in mijn dagboek. De afgelopen twee jaar heb ik persoonlijke kaarten van Willemijn Welten aangevraagd om een nieuw jaar te vertegenwoordigen en die zijn toch verbazingwekkend goed uitgekomen. Misschien dat ik dat dit jaar wel weer doe. Ook ben ik ontzettend nieuwsgierig naar de tarot-kaarten van Happinez. Ik vind de vormgeving ontzettend mooi dus alleen voor het uiterlijk wil ik het al hebben.

Toen ik bij de Action was, zag ik bij de Oud & Nieuw-spullen een leuke set met kaarten liggen. Vol met vragen over het oude jaar en het nieuwe jaar. Er zitten dobbelstenen bij, waardoor je een ‘oud’ of ‘nieuw’ kan gooien en zo met vrienden of met je gezin leuke vragen kunt beantwoorden. Daar ga ik ze waarschijnlijk niet voor gebruiken, maar ik vond het wel perfecte inspiratie voor Mommyhood. Tijd om een paar vragen te beantwoorden met betrekking tot 2023!

Waar ben je bang voor geweest?

Waar ik eigenlijk altijd wel een beetje bang voor ben, is dat ik niet goed genoeg ben. Dat ik niet goed genoeg presteer en vervangen word. Ik blijf altijd onzeker over mijn werk en mijn kunnen, ook al heb ik daar -vooral op dit moment- geen reden voor om zo in het leven te staan. Ik ben dus vooral bang geweest om teleur te stellen, om door de mand te vallen want ‘zie je wel dat ik het niet kan’ en toch ergens steken laat vallen waardoor ik bijvoorbeeld mijn baan kwijt raak. Niks wijst erop dat dat gaat gebeuren, maar dat vind ik wel heel lastig loslaten.

Wat was je slechtste aankoop?

Poeh, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt meer veel miskopen heb. Als ik iets aanschaf, is dat vaak wel iets waar ik volkomen achter sta. Ik heb even goed in mijn kast gekeken, en moet zeggen dat het een groen jasje van Daily Paper is. Een dun jasje, dat meer een soort wind- en regenjasje is. Ik zag het bij Anouk (haha) en moest en zou het hebben. Weken naar gekeken, en uiteindelijk besteld. Inmiddels hangt het nog ongedragen in de kast. Het is te sportief voor mij momenteel, maar misschien dat het wel lekker is in het voorjaar of op de camping ofzo, l0l. Kan hem ook weer niet weg doen.

Wat was je grootste blunder van het afgelopen jaar?

Het eerste dat in me opkomt, is een fout maken op mijn werk. Ik maak vaak de evenementenkalender en ik had bij een grote klant informatie van vorig jaar gebruikt. Zowel qua datum als qua goed doel waarmee gewerkt wordt. Waarschijnlijk ben ik op een site van vorig jaar terechtgekomen terwijl ik in de veronderstelling was dat het voor dit jaar was. Ik vond het zó erg, helemaal omdat we al uit waren gekomen en drukwerk natuurlijk niet meer is aan te passen. Uiteindelijk heeft mijn collega de klant gesproken en hebben we het goed opgelost. ‘Zoals ik tegen mijn kinderen altijd zeg: laatje open, fout erin, laatje weer dicht en weer verder met je werk’, vertelde mijn collega me. Het hielp dat zij er zo relaxt onder waren, maar ik heb me weken schuldig gevoeld.

Wat is jouw favoriete herinnering van het afgelopen jaar?

Natuurlijk kan ik hier niets anders dan de bruiloft noemen. We hebben een heerlijke dag gehad, die in de puntjes klopte. Ook ons tripje daarna naar Deventer was heerlijk. Voor de rest heb ik enorm genoten van de festivals met Anouk en de nachtjes weg die ik eraan plakte met Raymond, het moment dat ik met Skyler naar Snelle in Deventer ging en bleef slapen en het moment dat ik na jaren op de foto ging met Waylon, haha. Zoveel fijne momenten dit jaar!

Wat had je nog willen leren?

Er schieten me gelijk drie dingen te binnen die op mijn lijstje staan: ik wil sowieso iets aan mijn Engels gaan doen. Ik ben een ramp in het spreken van de taal en vind dat steeds vaker een gemis. Ik ga eens kijken hoe ik hiermee aan de slag kan en wilde dat eigenlijk afgelopen jaar al doen. Daar is helaas niets van gekomen. Ik wilde ook graag goede koppen leren maken. Ik kan prima schrijven, maar vind het soms nog lastig om een goede, passende kop te bedenken. Ik merk wel dat ik er iets beter in ben geworden, maar het had nog beter gekund. Grenzen aangeven vind ik heel moeilijk. Het was een thema afgelopen jaar voor me en kwam in elk deel van mijn leven terug. Van werk tot relatie en van vriendschap tot persoonlijke groei. Ik weet zeker dat dit ook in 2024 nog een flink groot thema voor me wordt. Ik zit voor mijn gevoel nu heel erg in een persoonlijke ontwikkeling fase en steeds weer komen er dingen als grenzen aangeven terug als ik over dingen schrijf. Als laatste, maar ook zeker het belangrijkste: wat meer op mijn kunnen vertrouwen. Zoals ik al eerder vertelde, twijfel ik toch nog te veel aan mezelf en dat is zonde. Vaak is dat ook nergens voor nodig. Ik presteer prima, iedereen om me heen is tevreden. Nu ikzelf nog.

Tot de volgende editie!

Delen:
Secured By miniOrange