(~215 B)
Mijn plansysteem op dit moment: Mumplanner in de desk agenda

Mijn plansysteem op dit moment: Mumplanner in de desk agenda

‘Heb je háár weer met haar planner!’ Ik zal het zelf maar zeggen want ik snap ergens wel dat je dat denkt. Ik heb de afgelopen jaren vaker een systeem gedeeld waarvan ik dacht dat dat het beste voor me werkte. Om vervolgens na twee weken weer over te stappen naar een heel nieuwe planner. Het blijft ook gewoon een hobby, om lekker te rommelen met agenda’s en het zo leuk mogelijk te maken en te houden. Er zit voor mij ook zeker een stukje ontspanning in. Lekker alles op orde brengen, overzicht creëren en tegelijkertijd het helemaal eigen maken en het als een soort heilig dagboek verklaren. Mede stationery liefhebbers zullen me begrijpen; anderen verklaren me voor gek (hoi mam). Hoe dan ook: ik gebruik al weken een fijne planner en ik word er steeds zó blij van, dat ik het graag met je wil delen. Ik gebruik dit ook echt dagelijks en heb al weken geen dag overgeslagen. Best een unicum.

Desk agenda als beloning

Toen ik mijn boek had ingeleverd en het voorschot betaald kreeg, wilde ik graag iets moois voor mezelf kopen. Iets blijvends. Het werd de desk agenda van Louis Vuitton met mijn initialen erin. Het formaat is A5 en hij is zonder ringband. Ideaal, want zo kun je er elke A5-notitieboek of -agenda inschuiven die je maar wilt. Ik heb hem een tijd gebruikt voor een notitieboek, maar ik moet zeggen dat ik het naast een agenda een heel gesleep vond. Het is toch een aardig formaat.

Mumplanner

Een tijd geleden kwam ik via Anke in aanraking met de Mumplanner. In eerste instantie was mijn antwoord: het is gewoon een planner. Maar na het zien van die van Anke, wilde ik het toch eens proberen. Het is een disc-systeem, dus je kunt het net zoals een ringband helemaal eigen maken. Er zijn verschillende kaften verkrijgbaar en uiteindelijk stelde ik een favoriet samen. Ik dacht namelijk dat hij in de desk agenda zou passen. Toen de planner eenmaal binnen kwam, was ik een beetje teleurgesteld; hij paste niet. Toch wilde ik het even een kans geven en gebruikte ik hem met de originele kaft. De desk agenda bleef in de kast liggen.

Mumplanner in de desk agenda

Na een paar weken was ik fan. Ik heb gekozen voor een week op twee pagina’s voor het volledige weekoverzicht. Dat vind ik toch het meest prettig werken. Het leuke aan deze overzichten, is dat je het onderaan kunt personaliseren. Zo kun je al jouw kinderen, je partner, huisdieren, hobby of whatever een eigen vakje geven. Zo heb ik een vakje gezin (waar ik uiteindelijk meer alles van Raymond noteer), een vakje voor Maddox, voor Skyler en een vakje met een hartje. Ik wist nog niet waar ik dit voor ging gebruiken, maar ik merk dat ik het steeds vaker gebruik voor opdrachten en deadlines voor Mommyhood. Via Vinted bestelde ik doorzichtige hoezen in plaats van de dikke kaften. En verrek, op deze manier lijkt-ie gemaakt voor de desk agenda. Nu kan ik hem wel gebruiken. Als agenda, als notitieboek, als dagboek, als persoonlijk whatever boek. Love it!

Weekoverzicht

De hele bovenste ruimte gebruik je voor jezelf en is verdeeld in ochtend, middag en avond. Ik merk dat ik niet zoveel ruimte nodig heb, maar dat ik nog wel iets miste voor mijn werk bij AmstelveenZ. Dat heb ik simpel opgelost door nog een vakje zelf te maken met een blauwe stift en daar afspraken in te noteren. In de avond heb ik toch geen afspraken en anders zet ik dat in de namiddag. Dat heb ik voor de rest niet op uren ingedeeld.

Er is een vakje voor het avondeten en bovenaan zet ik nog even iets belangrijks, zoals een werkdag of een verjaardag. Bovenin zijn er ook nog wat grotere vakken, om belangrijke zaken in op te schrijven die echt die week gedaan moeten worden.

Van alles

Voor de rest gebruik ik de agenda zoals ik mijn planners ook altijd gebruikte: met tabbladen voor verschillende onderdelen. Zo heb ik aan het begin een jaaroverzicht en inbox. De inbox is een soort krabbelonderdeel, waar ik to do’s noteer, opschrijf wie ik moet bellen/mailen en random notities. Gewoon snelle krabbels die ik even ergens kwijt moet en die ik snel kan afstrepen. Ik wil de weekoverzichten rustig houden met alleen de afspraken en anders verlies ik het overzicht. Ook heb ik een tabblad voor mijn werk, waar ik de planningen bewaar, alles opschrijf wat ik moet doen en overzicht creëer. Ook staan hier ideeën voor Mommyhood, dingen voor de verloskundigenpraktijken, mijn gewerkte uren, openstaande facturen, noem het maar op. Health gebruik ik niet zoveel, merk ik. Ik hou mijn menstruatie bij en er staan wat eetdagboekjes, maar ik merk dat ik dat toch niet zo snel opensla. Bij het hartje staan alle persoonlijke zaken zoals alles voor de bruiloft, maar ook lijstjes als gelezen boeken, cadeauinspiratie, concerten die ik bezocht heb of wil bezoeken. Echt alles. Bij Notes zijn er weer krabbelblaadjes waar ik opschrijf wat ik maar wil.

Alles bij elkaar

Het fijne van dit systeem is dat je de blaadjes, omdat ze ‘halve’ gaatjes hebben, gemakkelijk kunt wisselen. Ook vind ik het fijn dat het A5 is en ik alle ruimte heb. Ik gebruikte ook met veel plezier mijn organiser van Louis Vuitton, maar die werd toch wat klein. Nu kan ik ook alle A4-documenten voor mijn werk makkelijk bewaren in bijgeleverde hoesjes. En dat is ook gelijk een pluspunt: ik vind de hoesjes zo leuk voor persoonlijke foto’s. Van het gezin, van vrienden, maar ook voor mijn muziekliefdes Anouk en Waylon. Allemaal herinneringen en dingen waar ik blij van word Zoals ik al zei: het moet persoonlijk en fijn voelen, als een soort dagboek. Dan gebruik ik het met veel plezier.

Enthousiast

Natuurlijk kun je ook alleen de agenda van Mumplanner gebruiken met de bijbehorende kaften. Die verkopen ze in allerlei kleuren. Ik ben dol op dit printje van Louis Vuitton en heb een goede bestemming gevonden voor deze hoes. Nou ja, ik denk dat mijn enthousiasme duidelijk is. Hoeveel woorden kun je schrijven over een agenda? Ruim duizend nu, in mijn geval, haha. Dat zegt genoeg. Voor nu ben ik dik tevreden en ik hoop hier nog veel plezier, rust en overzicht van te krijgen. Het is inmiddels een boekwerk, maar het gaat overal mee naartoe. Ik sla het iedere dag open en gebruik hem fanatiek. Ik ben er dol op.

#nospon.

Delen:
Secured By miniOrange