(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Waarom de maxidress nu mijn favoriete kledingstuk is

Waarom de maxidress nu mijn favoriete kledingstuk is

In de wintermaanden kun je me uittekenen in een zwarte jeans, een sweater met strepen of een effen grijs exemplaar en daar onder mijn witte gympen. Het is iets waar ik me enorm fijn in voel en waar ik maar geen afwisseling in krijg. Heel af en toe kies ik voor een jurk met een panty en boots, maar over het algemeen lonkt de zwarte jeans enorm in mijn kledingkast. Maar zodra het zonnetje zich laat zien en de temperaturen stijgen, verandert mijn keuze. Als je de Shirley uit de winter en de Shirley uit de zomer naast elkaar zet, lijken dat wel twee verschillende personen. In de winter donker en vooral heel basic en saai, maar in de zomer komen daar de fleurige, geprinte en gekleurde jurken tevoorschijn. Ik heb een heel verzameling en nu de temperaturen nog niet al te hoog zijn merk ik dat mijn keuze vooral op de maxidress valt. Wat een fijn kledingstuk! Zolang ‘ie geprint is, heeft het mijn aandacht. Alhoewel ik een effen, zwart, basic exemplaar zoals deze van OTTO ook wel kan waarderen, maar de perfecte zwarte jurk voor mijzelf ben ik nog niet tegengekomen. Ik wil namelijk ook vaak weer een langere mouw…

Ik heb een aantal mooie, lange jurken in de kast hangen en een paar daarvan zijn favoriet. Zo heb ik een zwarte met witte stippen, een met panterprint en een gebloemde, wijde. Ze hebben lange mouwen en vallen bijna tot de grond. Mijn benen zijn bedekt en dat vind ik heel erg prettig. Tijdens de warme zomerdagen draag ik ontzettend graag mijn kortere jurken, maar als het nog een beetje fris is vind ik het fijn als de jurk lang is. Ook hebben ze lange mouwen en als het dan warmer wordt, rol ik deze gemakkelijk op. Ik vind een maxidress fijn omdat het lekker zit en omdat je snel klaar bent. Met slechts een kledingitem zie je er gelijk mooi en goed uit. Het voelt ook gelijk iets gekleder, netter en comfortabeler dan een korter exemplaar. Ik heb de laatste tijd, en eigenlijk nog steeds, veel geïnvesteerd (klinkt iets beter dan veel te veel geshopt) in prachtige kortere jurken en ik merk dat ik dat blijf doen omdat ik het allemaal zo mooi vind. Maar als het moment komt dat ik voor mijn kast sta? Dan grijp ik toch sneller naar de lange jurken. Tot het 25 graden of warmer wordt, dan ga ik voor een korte jurk.

De maxidress moet voor mij aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet hij prima op maat en lengte zijn. Als ik iets moet gaan laten inkorten belandt het in de kast en vergeet ik het. Ik moet het dus aantrekken en het gevoel hebben dat ‘ie voor mij gemaakt is. Hij mag best iets korter zijn (een midi-jurk), maar dan moet het ook weer de juiste lengte zijn. Dat kan ik zo van tevoren niet vertellen maar dat zie ik altijd als ik hem aan heb. Daarnaast wil ik er een met print. Ik heb een aantal keer een effen exemplaar aan gehad en had toen steeds het gevoel dat ik in mijn pyjama liep. Nu mag ‘ie wel als pyjama zitten, maar er natuurlijk niet als pyjama uit zien. Het liefst heb ik hem dus ook met lange mouwen, vooral omdat ik de jurk voornamelijk draag in het voor- en naseizoen. Ik weet niet, ik rol liever mijn mouwen op dan dat ik lange mouwen mis.

Het is eigenlijk gek dat ik zulke jurken niet in de winter draag. Met een goede panty en mooie boots kan dat natuurlijk prima. Maar ach, verschillen in seizoen vind ik ook wel weer wat hebben.

Wat is jouw favoriete kledingstuk van dit moment?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. Merel
    13 mei 2020 / 21:25

    Ik vind het leuk, al je verschillende jurken! Ik draag in het voorjaar en de zomer ook met jurken dan in het koude seizoen, meest zelfgemaakte overslagjurken 🙂

  2. Dieuwertje
    15 mei 2020 / 11:03

    Ik hou ervan! Heb er zelf maar een lange, en een midi, die ik graag draag.