(~215 B)
Het nieuwe normaal is begonnen: weer naar school!

Het nieuwe normaal is begonnen: weer naar school!

Vanmorgen ging na acht weken de wekker weer om 07.00 uur. Het was namelijk tijd voor school! Zowel Skyler als Maddox mochten vandaag weer beginnen en zoals ik eerder al vertelde voelde dat helemaal prima voor ons. We waren er allemaal wel aan toe! Skyler was voor de wekker al naar beneden en Maddox kwam om 06.00 uur naar ons toe geslopen om nog even tussen ons in verder te slapen. Dat betekende dus ook dat ik hem echt om 07.30 uur wakker moest maken. Zul je altijd zien! De afgelopen weken was hij vaker om 06.30 uur wakker dan dat hij bleef liggen en nu lag ‘ie heel diep te slapen. Ik probeerde hem rustig wakker te maken en daarna was het toch echt tijd om een beetje vaart te maken. Maddox mag namelijk tussen 08.00 uur en 08.45 uur naar school gebracht worden om zo de groepen een beetje te vermijden.

Weer naar school

Raymond bracht Skyler naar school en dat verliep prima. Een beetje wennen aan de nieuwe situatie, maar het ging zonder enige moeite. De komende weken gaat hij op maandag en donderdag van 08.30 uur tot 14.00 uur naar school in een halve groep. De overblijf valt weg en ze eten gewoon met zijn allen in de klas. De overige dagen mag hij dan thuis zijn werk afmaken. Omdat de school klein is en iedere groep slechts één klas heeft (met een eigen buitendeur), kunnen ze heel gespreid en gecontroleerd naar binnen. Afscheid nemen voor het schoolplein en via de buitendeur van de eigen klas naar binnen. Hij vindt nieuwe situaties even spannend en dus was ‘ie zenuwachtig dat hij niet precies wist welke deur hij in moest (gewoon de eigen klasdeur) en welke broodtrommel voor de eerste pauze was (die bovenop ligt, met het fruit). Uiteindelijk kwam het allemaal goed.

Tijdschema en looproute

Ik bracht Maddox weg en aangezien hij goed wakker is zodra hij zijn ogen opent, lukte het ons om om 08.15 uur in de auto te zitten. Voor hem gaan we weer terug naar het oude aangezien hij op maandag en dinsdag zijn volle dagen naar het kinderdagverblijf kan. Wel zo prettig! Bij het kinderdagverblijf hebben ze het ook mooi opgelost door de buitendeuren te gebruiken. Een aantal groepen gaan links naar binnen waar de deuren zich bevinden van een paar ruimtes, een aantal groepen gaan rechts naar binnen waar de overige deuren zitten. De hoofdingang wordt alleen gebruikt voor een bepaalde babygroep. Ook zijn bij Maddox de groepen ook nog eens gesplitst op wegbreng- en ophaaltijden. Zo kan ik Maddox dus brengen tussen 08.00 uur en 08.45 uur en mag ik hem ophalen tussen 16.30 uur en 17.15 uur. Voor ons prima tijden, want dat zijn ook de momenten waarop ik Maddox altijd al wegbracht. De andere helft van de groep kan dan de drie kwartier daarna worden weggebracht en opgehaald. Vanmorgen was ik de enige op het terrein dus het voelt heel veilig en goed.

Ongemakkelijk en verlegen

Maddox had er moeite mee vanmorgen. Na acht weken was het tijd om voor een dag afscheid te nemen van mama en dat vond hij moeilijk. Hij sprong heel enthousiast uit de auto en liet zelfs zijn tut liggen onder het mom van ‘niet meer nodig, niet meer slapen’ maar uiteindelijk heb ik hem wel weer gepakt omdat ‘ie er behoefte aan had. Normaliter help ik Maddox met zijn schoenen en jas, kunnen we nog even knuffelen en zo rustig afscheid nemen, maar nu kwamen we via de buitendeur en mocht ik voor de rest niet mee naar binnen. Dat is natuurlijk gek voor zo’n kleintje. Ook al was zijn favoriete juf aanwezig; na acht weken alleen maar bij papa en mama zijn en spelen met je grote broer, is de omgeving van een kinderdagverblijf weer andere koek. Gelukkig vielen er geen tranen en zwaaide hij voor het raam, om vervolgens met de juf zijn rugzak te legen en zijn eigen bakje te vullen met reservekleding, zijn zalf en een briefje met wat belangrijke zaken erop. Zo mag hij na twee gigantische allergische reacties absoluut geen ei meer, maar daar ga ik later nog iets over schrijven.

Even wennen

Maddox’ vriendje zat in de latere groep en zojuist kreeg ik een bericht van zijn moeder dat Maddox enthousiast naar hen toe kwam en direct vol verhalen zat. Dat gaf me een fijn gevoel. De eerste minuten waren spannend, maar hopelijk voelt hij zich nu alweer fijn op de plek waar hij zich heel vertrouwd voelt. Het nieuwe normaal is voor hem in ieder geval weer begonnen. Nu maar hopen dat we snel weer naar het oude normaal kunnen, dat voelde toch een stuk prettiger. Desalniettemin: fijn dat we weer redelijk in een ritme worden gedreven, daar doen we het allemaal goed op. Ik heb net met Raymond een wandeling van 7 kilometer gemaakt en ga nu heerlijk in alle rust aan het werk. Genoeg te doen. En dan om 14.00 uur horen we Skylers verhalen. Leuk weer!

Dit bericht is gisteren geschreven. Vandaag is Maddox weer naar school en ging het allemaal super goed. Raymond is een dag naar kantoor en dus ben ik alleen met Skyler. Ook wel weer even leuk!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Secured By miniOrange