(~215 B)
Voor het eerst op vliegvakantie

Voor het eerst op vliegvakantie

Donderdagochtend is het zover. Om 06:05 uur gaan wij de lucht in en vliegen we naar Turkije. Samen met mijn ouders, mijn broertje en zijn vriendin, mijn nichtje, vriendlief én Skyler ga ik genieten van een welverdiende vakantie. Heerlijk even tot rust komen, niks doen, van de zon genieten, lekker eten en plezier hebben met elkaar als familie. Wat vind ik het toch spannend allemaal. We hebben dan veel handen die ons kunnen helpen; het is toch de eerste keer wat verder weg met een kleintje. Hoe zal het gaan in het vliegtuig? Hoe zal het gaan met de warmte? De andere omgeving? Allemaal vragen die ik pas over twee weken kan beantwoorden, als ik terug ben.

De inpakstress is begonnen. Normaal vul ik mijn eigen koffer tot de nok aan vol zodat ik op mijn vakantiebestemming lekker veel te kiezen heb, maar nu moet ik rekening houden met een kleintje. Mijn vriend en ik nemen beide een koffer mee en kunnen daar tevens de spullen van Skyler in kwijt. Maar o, wat moeten we allemaal mee? Tijdens ons tripje naar Vaals was het al een hele volksverhuizing, maar nu is het niet veel anders. Ik hou deze inpaklijst in mijn achterhoofd en deze pas ik aan naar onze eigen wensen en ervaringen.

De buggy staat klaar, dat is in ieder geval geregeld. Daarnaast ontving ik een verkoelende draagzak van Stokke, die ik in eerste instantie mee wil nemen. Maar gaan mijn vriend of ik hem daar dragen? Volgens mij zijn we grotendeels van de tijd bij het hotel en anders kan hij in de buggy die we meenemen. En hoe ga ik dat doen met voeding? De pakken kunstvoeding heb ik alvast ingeslagen dus die gaan in de koffer. Ook een extra fles is aangeschaft, de schoonmaakborstels zijn ingepakt en de torentjes om voeding in mee te nemen zijn gevuld. Fruithapjes neem ik niet mee. Het is in Turkije allemaal ontzettend lekker en vers dus we gaan daar mooi de prakjes maken. Wel neem ik een flesje diksap mee. Ik heb gemerkt dat Skyler dat lekker vindt om tussendoor te drinken als het wat warmer is en het is toch een stuk fijner dan continu maar melk geven. Water drinkt hij helaas nog niet echt goed.

Luiers neem ik voor de eerste dagen even mee, zodat ik daar tijd heb om het aan te schaffen. En dan al die kleding… Bij Zara kocht ik een hoop broekjes en zomershirts dus Skyler kan steeds andere kleren aan. Toch wil ik het niet te gek maken en ook gewoon dingen daar uit gaan spoelen zodat hij het weer aan kan als het droog is. Maar wat als er vlekken op komen die ik er niet uit krijg? En draagt hij daar überhaupt wel veel kleren? Allemaal vragen die bij een eerste vakantie komen kijken.

De zonnebrand ligt klaar, de swimtrainer is gepakt, de zwemluiers liggen op de stapel, zwembroekjes en handdoeken zitten in de koffer en de toilettas is gevuld met alles wat je je maar kunt bedenken. Het is toch wat, met zo’n kleintje op reis. En dan heb ik het nog niet eens over de handbagage.

Want dat is iets wat ik me afvraag: hoe gaan we Skyler zo lang zoet houden? Als ik ergens een hekel aan heb zijn het huilende baby’s in het vliegtuig en ik ga er dan ook alles aan proberen te doen om dat te voorkomen. Flesvoeding gaat mee, een potje fruit gaat mee, speelgoed gaat mee. Daarnaast de paracetamol, neusspray, schone kleding, doekjes, schone luiers, zakjes om deze in te bewaren als ze vies zijn… Check, check, dubbel check. Normaal ga ik al bepakt en bezakt weg; nu gaan we ons helemaal een dubbele hernia tillen.

Allemaal dingen waar ik me de komende dagen mee bezig ga houden. Ik heb veel checklijsten die ik afwerk, loop alles tig keer na en doe een extra rondje door de Hema en Etos om te kijken of ik niks vergeten ben. En mijn eigen zooi? Die zullen ongetwijfeld woensdagavond pas ingepakt worden, als ik zeker weet dat ik voor Skyler alles heb. En weet je? Stiekem weet ik nu al dat ik me veel te druk maak en dat het mee gaat vallen. We zijn immers met een grote groep waarin altijd wel iemand zit om te helpen, vast te houden en te entertainen.

Ik ben benieuwd: hebben jullie wel eens gereisd met je kleintje? Hoe verliep dat? En wat vind je echt iets wat ik absoluut niét moet vergeten?

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

43 Reacties

 1. 27 mei 2014 / 09:37

  Spannend zeg! Komt vast helemaal goed 🙂 Geniet van je vakantie! 🙂

 2. 27 mei 2014 / 09:38

  Spannend zo’n vliegtuigreis! Lijkt me ook een hele uitdaging om met je kleintje zo voor de eerste keer te reizen. Een hele voorbereiding. Helaas heb ik geen tips, omdat wij nog niet met onze dochter naar het buitenland zijn geweest. Lijkt me wel heel leuk. Alvast veel plezier op jullie vakantie. 🙂

 3. 27 mei 2014 / 09:39

  Och ja, voor het eerst echt op vliegvakantie met zo’n kleintje! Lijkt me helemaal spannend en ik zou ook al dagen van te voren stress hebben hahaha. Wat ik lees nu heb je het goed voor elkaar hoor, ik zie zo 1,2,3 geen dingen waarvan ik zeg: NIET VERGETEN! Maarja, ik ben ook nog niet echt een ervaringsdeskundige haha. Alvast veel plezier in Turkije!

 4. 27 mei 2014 / 10:00

  Ja, ik herken dit zeker wel. Wij zijn een aantal maanden geleden ook voor het eerst op vakantie geweest met ons toen zes-maanden-oude zoontje. Ik heb toen veel uitgezocht over vliegen met een baby. Wij vonden het heel goed te doen en het viel uiteindelijk heel erg mee. Zonder de intentie te hebben hier reclame te maken voor mijn blog, wil ik je toch wijzen op mijn post die ik onlangs schreef waarin ik mijn ervaringen deel en tips geef voor vliegen met een baby (www.lifelicious.nl). Misschien heb je er wel wat aan.
  Een hele goede reis gewenst!

  • Shirley
   Auteur
   27 mei 2014 / 10:11

   Ik heb het net gelezen, dankjewel! Goede tip van de neusdruppels en de 100ml kokend water. De neusdruppels ga ik zeker even halen en de 100ml geldt bij Transavia ook dus dat neem ik ook even mee 🙂

   • JC
    27 mei 2014 / 10:46

    In het vliegtuig hebben ze ook warm water (scheelt meenemen)

 5. 27 mei 2014 / 10:10

  Pfoeh, wat een gedoe ja! Ik kan me voorstellen dat je je druk maakt om de vliegreis, maar dat komt vast goed 🙂 Viel spass!

 6. JC
  27 mei 2014 / 10:42

  Wij zijn in april naar Aruba geweest dus lange reis voor ons meisje maar ze deed het heel goed. Handbagage had ik beetje standaard ingepakt en als extra paracetamol en veel speeltjes. Ik had wel veel zomerse kleertjes meegenomen en dat heeft ze ook allemaal aangehad. Ik vond het een naar idee dat er mensen zijn die met andere intenties naar een baby kijken.. Tip als jullie gaan opstijgen flesje geven of speentje indoen (helpt tegen oorpijn). Hele fijne vakantie! Wie weet slaapt Skyler meer en goed door de warmte ( had ons meisje wel).

  • 27 mei 2014 / 11:29

   Hoe oud was jullie meisje toen? Dit vraag ik omdat ik zo graag nog eens terug wil naar Aruba en eigenlijk niet nog 10 jaar wil wachten.. Vraag me alleen af of ons meisje er wel iets aan heeft en of we wel wat kunnen doen behalve zwembad/strand…

   • JC
    27 mei 2014 / 11:57

    Zij was toen 7 maanden. Naast strand en zwembad hebben we lekker rond gereden en dingen bekeken. Het is natuurlijk klein maar we hebben er familie/vrienden wonen dus veel te doen.

 7. 27 mei 2014 / 11:20

  Wij willen – als we een makkelijke baby krijgen – op vliegvakantie als hij 3 maanden is, aan het einde van mijn verlof. Ben dus heel benieuwd naar jouw ervaringen straks, en de tips en wijsheden die je vast met ons gaat delen…

  • Shirley
   Auteur
   27 mei 2014 / 13:36

   Ja hoor, daar wil ik wel even een artikel over schrijven als ik weer thuis ben!

 8. Angela
  27 mei 2014 / 11:24

  Spannend! Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Wij vliegen einde augustus naar Portugal met onze kleine man die dan ook 6 maanden is! Dus tips heeeeel graag, maar allereerst een heeeeeeeeeele fijne vakantie!

 9. 27 mei 2014 / 11:28

  Super leuk en spannend! Wij zijn in januari een paar dagen naar frankrijk geweest met dochterlief die toen 3 maanden oud was, super spannend en dat was gewoon een auto vakantie dus dan kun je bijna je hele hebben en houden meenemen haha. Ik lees dus even mee in de comments voor de musthaves want wij hebben namelijk plannen om in het najaar een vliegvakantie met het gezinnetje te boeken 🙂

 10. 27 mei 2014 / 11:29

  Wow, nog nooit nagedacht bij zoveel geregel! 🙂
  Over water drinken; mijn schoonzus geef haar kleintje vaak afgekoelde of koude thee – water met een smaakje omdat de kleine gewoon water ook niet graag drinkt 🙂 Msschien een ideetje?

 11. 27 mei 2014 / 11:30

  Ohh vliegen met een kleintje lijkt me super spannend!
  Inderdaad om wat je allemaal mee moet nemen! Zo vind ik het al spannend om een buggy ofzo mee te nemen omdat ze er niet bepaald zuinig mee om gaan.. Wat als hij kapot gaat? Haha ja ik denk aan de gekste dingen!

  • Shirley
   Auteur
   27 mei 2014 / 13:38

   Mijn broertje ging ook met zijn dochtertje op vakantie toen zij zes maanden was en toen is inderdaad de kinderwagen stuk gegaan… Dat is ook de reden dat ik sowieso mijn Bugaboo thuis wilde laten en een kleinere en goedkopere buggy mee wilde nemen. Nu heb ik de mazzel dat ik er eentje opgestuurd heb gekregen, maar anders had ik zelf een goedkoop exemplaar gekocht voor de vakantie 🙂

 12. Anamaria
  27 mei 2014 / 11:42

  Niet echt een tip voor in het vliegtuig maar wel voor op vakantie, wij hadden nog een thermometer meegenomen in case of dat ons zoontje ziek zou worden. En ja hoor, hij werd ziek, met de thermometer konden we hem mooi in de gaten houden. Volgens mij ben je verder super goed voorbereid!

  • Shirley
   Auteur
   27 mei 2014 / 13:39

   O, thanks! Gaat die ook even in de toilettas 🙂

 13. iooon
  27 mei 2014 / 12:02

  Ik sprak zondag iemand die expres nachtvluchten geboekt had zodat de kans groter was dat hun kindje zou slapen. En inderdaad, dat deed hij. Alleen bij thuiskomst was hij dan weer helemaal wakker terwijl zij zelf knetter moe waren.

  • Shirley
   Auteur
   27 mei 2014 / 13:39

   Dat zou inderdaad bij langere vluchten ook kunnen, alhoewel Skyler toch amper slaapt. Lol 😉 Maar we vliegen nu om 6 uur en aangezien Skyler ’s ochtends ook wat langer slaapt, hoop ik dat hij na een uurtje ook nog even zijn ogen gaat sluiten. We zullen het zien 😉

 14. Jackie
  27 mei 2014 / 12:28

  Veel plezier alvast! Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen. Wij zijn er nog steeds niet uit wat we gaan doen met de vakantie. Neem je ook een Maxi-Cosi en campingbedje mee? Dit zijn van die dingen die ik me dan aanvraag…

  • Shirley
   Auteur
   27 mei 2014 / 12:58

   Campingbedje staat gewoon daar op de kamer en maxi cosi heb ik nergens voor nodig. Heb gewoon mijn buggy mee 🙂

 15. 27 mei 2014 / 12:36

  Wij hebben gevlogen toen Olivia ongeveer net zo oud was. Mijn ultieme tip: neusspray voor het opstijgen en dalen en op een speentje laten sabbelen. En, zonnebrand en hoedje in je handbagage, evenals korte romper en of broek. Het is meteen heet als je uitstapt en kindjes verbranden zo snel. Uk nam trouwens zwemluoers mee, wist niet wat ik daar aan kwaliteit kon verwachten. Komt allemaal goed! Vooral genieten met z’n allen!

 16. Lianne
  27 mei 2014 / 13:26

  Ik neem altijd ORS en een tube wasmiddel mee op vakantie, altijd handig! Ik nam altijd teveel shirtjes en broekjes mee, als het warm is droegen ze meestal alleen een rompertje.

  • Shirley
   Auteur
   27 mei 2014 / 13:46

   Mag ORS al bij die kleintjes? Dat wist ik niet 🙂

   • Carina
    28 mei 2014 / 21:41

    ORS is een fysiologische zoutoplossing en mag in feite bij alle leeftijden, dacht ik?
    ik zou me trouwens niet drukmaken om eventuele vlekken in kleding die er niet meer uitgaan, who cares? Het komt allemaal wel goed 🙂

 17. 27 mei 2014 / 14:20

  De tip die ik kreeg bij mijn kleintje is achter zijn oortjes (in dat kuiltje) wrijven bij opstijgen en dalen. Dat voorkomt dat er veel druk op staat. Hij was toen 10 maanden toen we naar Zuid-Spanje vlogen. We hadden wel wat speelgoed mee, maar het mooist vond hij het om het vliegtuig en al die andere mensen te bekijken. Qua pakken heb ik geen tips- je neemt toch altijd te veel mee, haha. Maar voor andere meiden die zich zorgen maken over hun buggy: koop een goedkope via marktplaats, dan maakt eventuele schade ook minder uit. Fijne vakantie!

 18. 27 mei 2014 / 14:51

  Ik neem tijdens vakanties altijd zo’n flesje ossengalzeep van de Action mee. Er zit zo’n sponsapplicator op en ik heb er werkelijk de meest gruwelijk poep- en etensvlekken op de hand ermee uitgekregen. Kost ook geen drol trouwens. Misschien handig om in de koffer te stoppen.

 19. Lisette
  27 mei 2014 / 14:59

  Misschien nog een dekentje voor als Skyler in het vliegtuig slaapt. Voor de rest denk ik dat jij hartstikke goed voorbereid bent. Alvast een fijne vakantie!

 20. 27 mei 2014 / 15:16

  Lijkt me heel spannend! Ik zie me dat voorlopig echt niet meer doen, straks met die kleine Kids. Maar ja, wie weet ben je er aan toe en valt het allemaal best mee. Volgens mij zijn jullie er meer dan aan toe; geniet ervan en neem lekker je rust!

 21. Nienke
  27 mei 2014 / 15:19

  Wij zijn 1,5 week geleden voor het eerst wezen vliegen (Italië) met onze 8 maanden oude baby en vlieg as zaterdag weer terug. Hoewel ik mij van te voren ook zorgen maakte over huilen en pijnlijke oortjes is het mij 100% meegevallen. Hij kreeg een fles met melk of water tijdens het stijgen/landen en was de rest van de tijd alleen maar onder de indruk van het vliegtuig (vooral van het tafeltje wat je naar boven en beneden kan klappen).

  Ik had alleen voor alle dagen melkpoeder mee, fruit en groente eet hij gewoon vers (had wel potje fruit voor onderweg), had een paar luiers en een pak billendoekjes bij me en daarna gewoon hier aangeschaft. Verder de eerder genoemde spullen zoals neusspray, thermometer, paracetamol, zonnebrandcreme en een petje. En de buggy natuurlijk (wat een uitvinding!).

  Alvast een hele fijne vakantie!

 22. Ingrid
  27 mei 2014 / 17:09

  Spannend hoor! Eigen koffer inpakken met bikini’s en jurkjes en slippertjes 🙂
  Muisje wegbrengen en klaar.. GENIET LIEVERD xx

 23. 27 mei 2014 / 17:23

  Fijne vakantie! Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Wij gaan hopelijk eind september voor het eerst vliegen. Ik kreeg van iemand alvast een goede tip voor het zoet houden: Een paar kleine cadeautjes meenemen. Hij kan dan een paar keer tijdens de vlucht een cadeautje openen met een nieuw speeltje. En een flesje om tijdens de landing te geven. Door het slikken zou hij dan minder last van de druk in de oren moeten hebben.

 24. Nadia
  27 mei 2014 / 19:23

  Heel spannend lijkt me dat, voor het eerst met je kindje op vakantie!

 25. 27 mei 2014 / 23:19

  Spannend! Weet me ook echt geen raad wat allemaal mee te nemen. Dus lees mee in de comments. Wij gaan met de auto maar is toch aardig een lange rit. En vooral wat neem je mee. Vliegen zag ik niet zitten in me eentje. Succes! Maar vooral geniet van jullie vakantie mrt familie.

 26. Angela
  8 juli 2014 / 15:22

  Hi Shirley, de vakanties komen in zicht, ga je nog een artikel schrijven over wat jij handig vond op vakantie met skyler? Wat heb je veel gebruikt en wat niet? Tips en aanraders? Ik hoor het in ieder geval graag! (wij gaan eind augustus met onze kleine van dan 7 maanden naar portugal met het vliegtuig) Alvast bedankt!!

  • Shirley
   Auteur
   8 juli 2014 / 16:06

   Ik heb hier heel lang over nagedacht maar weet niet zo goed wat ik zou kunnen schrijven! De vliegreis ging zonder problemen, de kinderwagen is gereviewd, zonnebrand is natuurlijk een must en voor de rest dingen die je thuis ook gebruikt… 🙂

   • Angela
    9 juli 2014 / 15:46

    Ok jammer, ik was benieuwd hoe je het bijv. deed met luiers, daar kopen of meenemen, heb je bijv. oordruppeltjes of neusspray ivm de druk op de oortjes of helemaal niets, heb je ook ervaring met spec. baby reis-handige-spulletjes als wegwerpslabbetjes e.d. maar we zullen het zelf ervaren eind augustus, thanks!

    • Shirley
     Auteur
     9 juli 2014 / 16:59

     Ik kan altijd een artikel schrijven over dingen die ik meenam. Zal er eens naar kijken!

     • Angela
      15 juli 2014 / 08:59

      Top!

Secured By miniOrange