(~215 B)
Mijlpalen

Mijlpalen

Afgelopen vrijdag was ik lekker met Skyler aan het spelen en probeerde ik hem eens te laten zitten. Hij kon wel een beetje zitten, maar nog niet geheel zelfstandig. Tot nu! Want opeens zat hij daar. Mijn grote man, op zijn kleed, heerlijk te spelen. Heel af en toe lijkt hij een tuimelaar maar zodra hij zijn evenwicht gevonden heeft, houdt hij het toch behoorlijk lang vol op zijn billen. Super schattig om te zien. Zo besef je je wel weer even hoe snel het allemaal gaat. Volgende week wordt Skyler alweer zeven maanden en het is echt bizar hoe snel de tijd voorbij is gevlogen. Zo word ik in rolstoel met maxi cosi op schoot het ziekenhuis uit gereden en zo heb ik een stoere knul van bijna zeven maanden die kan zitten en zelfstandig aan het spelen is.

Naast dit grote mijlpaal was er nog iets anders dit weekend; Skyler kan namelijk op sommige momenten zijn speen zelf vasthouden. In zijn mond, zonder doekje ervoor. En dat noem ik toch wel een enorme groei. Skyler heeft een speentje als hij moe is of gaat slapen en deze moest ik altijd met doekjes tegen zijn mond houden. Hij had namelijk de juiste zuigbeweging en -kracht niet onder de knie. We hebben al verscheidene spenen geprobeerd maar geen één bleef in zijn mond. Na de grapjes ‘elastiekjes achter zijn oren’ en ‘ducktape’ was ik er stiekem wel een beetje klaar mee. Toch kon ik de speen Skyler niet onthouden want hij wilde hem echt heel erg graag. Hij wordt er rustig van en valt er negen van de tien keer mee in slaap. Ik had dus altijd een hydrofiel luier die ik oprolde en rondom de speen legde. Maar van het weekend was ik bij mijn ouders thuis en gingen we ’s avonds een stuk wandelen. Toen ik opeens in de wagen keek zag ik Skyler flink sabbelend, rechtop zittend met zijn speen. Zonder het vast te houden en zonder doek! Dit gebeurde meerdere keren dit weekend en ik kan wel zeggen dat ik hier enorm blij mee ben. Ik merk vooral dat hij hem goed weet vast te houden als hij moe is, dus dat is weer een zorg minder. Geen doeken meer om hem heen, maar lekker een speentje dat hij zelf in zijn mond kan houden.

20140525_192322

Ook qua laatste voeding hebben we dit weekend een mijlpaaltje bereikt. Deze hebben we namelijk al vier dagen een stuk eerder kunnen geven dan normaal. Terwijl Skyler normaal tussen 10 en 11 zijn laatste fles krijgt, is dat nu tussen half 9 en half 10. Is dat geen verbetering?! Daarna gaat hij ook gewoon goed slapen. Ontzettend fijn! Ik ben vaak enorm moe waardoor ik snel daarna naar bed ga, maar als ik wel op blijf heb ik nog wel twee uurtjes voor mezelf of samen met Raymond. Veel beter dan tot half 11 met een baby op schoot zitten die het niet zo naar zijn zin heeft en huilerig en hangerig is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje onzeker werd van alle reacties op mijn laatste artikel met alle adviezen en reacties dat veel baby’s al slapen van 7 tot 7 en andere goedbedoelde comments, maar toch heb ik er heel wat in mijn achterhoofd gehouden. Zoals deze dus. Iets eerder naar bed. Hij reageert er vooralsnog goed op dus dit houden we erin.

Afgelopen week schreef ik weer over de de voortgang van de nachten en toen kon ik jullie helaas geen verbetering melden. Momenteel sta ik er een stuk relaxter in. Want weet je? Ik doe er alles aan om mijn kindje te helpen en mocht het een slechte slaper zijn, so be it. Ik haal hem uit bed, troost hem, neem hem bij me of stop hem weer in zijn eigen bedje. Ik geef er maar gewoon aan toe en ben er eigenlijk wel een beetje aan gewend geraakt. De vermoeidheid wordt iets minder en ik heb gemerkt dat de frustratie ’s nachts toch niks oplevert. Waar ik wel achter ben gekomen is dat Skyler ’s nachts goed reageert op een flesje en daarna lekker verder slaapt. Ik heb de nachtvoeding dus weer in het voedingsschema gestopt, tussen aanhalingstekens. Wordt hij huilend wakker, dan maak ik een flesje. Soms gaat deze helemaal leeg en soms maar tot de helft. Feit blijft dat hij er rustig van wordt. Heeft hij hem niet nodig? Dan is dat gewoon mooi meegenomen. We beginnen er zelfs aan te denken dat dít gewoon de reden is. Dat Skyler gewoon nog behoefte heeft aan de nachtvoeding en daarom zo over zijn toeren is. Misschien een combinatie met ‘slechts een slechte slaper’. We weten het niet, maar zolang het helpt om hem rustig te krijgen houden we dat er lekker in.

Ik kan dus wel zeggen dat deze afgelopen dagen grote hoogtepunten waren. Zowel voor Skyler, zijn ontwikkelingen, als voor ons, hier thuis. We gaan relaxed op vakantie!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties

 1. 26 mei 2014 / 13:54

  Wat goed dat hij al kan zitten! Kleine kindjes worden heel snel groot. En fijn dat je nu relaxter omgaat met de gebroken nachten. Het kan inderdaad zo zijn dat Skyler misschien nog een voeding nodig heeft. Als hij het er goed op doet, waarom niet. Lekker doen waar jullie je goed bij voelen. Fijne vakantie.

 2. 26 mei 2014 / 14:05

  Oh en dat verdien je zo, dat relaxed op vakantie gaan!
  Fijn al die mijlpalen.. Lijkt me super gaaf dat moment dat je kindje voor het eerst zelfstandig zit, lekker trots zijn! En inderdaad ook fijn dat hij zijn speen zelf kan vasthouden!

 3. 26 mei 2014 / 14:06

  Wat goed zeg dat hij kan zitten nu. Kleine knapperd! Hij lijkt zo wijs en groot opeens. Hier ook zo’n jongetje dat geen speen in zijn mond kon houden. Hij kan het trouwens nog steeds niet. Fijn dat je er wat relaxter onder bent weer. Wat je zegt, je doet er alles aan en meer kun je niet doen. Neemt niet weg dat het me retevermoeiend lijkt maar als dat stuk frustratie weg is, is het misschien gemakkelijker om ermee om te gaan. Wel prettig dat hij wat eerder naar bed kan. Is allemaal mooi meegenomen. Niet onzeker zijn supermama! X

 4. 26 mei 2014 / 14:33

  Wat een mooi geschreven artikel! De trots straalt ervan af en dat is heel aanstekelijk om te lezen, leuk! Wat knap dat hij al zelf kan zitten! en ook zelf zijn speen kan vasthouden , hele mooie mijlpalen! Het is prachtig om die mijlpalen bij je eigen kindje te zien. Lana kan nog niet zelfstandig zitten maar maakt wel grote stappen daarin 🙂 die lach op hun gezichtje als ze zelf iets voor elkaar krijgen is onbetaalbaar mooi

 5. Lotte
  26 mei 2014 / 14:50

  Hi Shirley,

  Mijn dochter is twee weken ouder dan Skyler, maar ze wordt ook nog twee keer per nacht wakker en drinkt dan twee keer 120 CC. Daarna slaapt ze meteen zoet weer verder. De ene baby heeft gewoon meer eten nodig als de andere. Het C bureau kan wel zeggen dat ze teveel melk krijgt. Maar wij volwassen personen eten toch ook niet allemaal hetzelfde.

  Gewoon weer een flesje aanbieden als hij daar behoefte aan heeft! Succes en fijne vakantie

 6. 26 mei 2014 / 15:09

  Wat knap dat hij al zelf zit! Dat hoofdje ook van ‘m op die foto’s: klein boefje! Mij lijkt het ook ontzettend leuk om deze kaartjes aan te schaffen voor als mijn baby’tje ter wereld komt 😀

 7. 26 mei 2014 / 16:02

  Gefeliciteerd! Ben oprecht blij voor je dat het wat beter gaat. En Skyler had deze mijlpalen niet beter kunnen plannen. Volgens mij glim je van trots 🙂

 8. 26 mei 2014 / 16:47

  Oh wat ben ik blij met dit artikel! Yara heeft behoorlijk last van darmkrampjes, maar kan haar speen niet vasthouden terwijl ze dit dan echt ‘nodig’ heeft. Kortom, ik zat uren met haar op de bank om haar rustig te houden. De tip van de hydrofiel doet hier al de hele morgen wonderen! Ik kan gewoon even douchen en sporten. Ideaal. Thanks! Geniet van je vakantie.. Héérlijk en zo gegund.

 9. Elise
  26 mei 2014 / 17:42

  Wat goed zeg! Ook beter voor jou dat je een stuk relater in ‘de slapeloze nahten
  staat.

 10. Stien
  26 mei 2014 / 17:54

  Ah wat een lieve foto’s! En wat goed dat hij nu kan zitten!

 11. Ingrid
  26 mei 2014 / 20:22

  Elk stapje vooruit is er 1! Niet luisteren naar voorbeeld babyverhalen.. Gewoon jouw gevoel volgen, wat mij betreft doe je het super!

 12. 26 mei 2014 / 21:11

  Wat fijn die tweede alinea. Gewoon eraan overgeven, want frustratie is echt niet fijn. En idd die nachtvoeding, gewoon doen! Zo doen wij het nog steeds als Olivia wakker wordt. Ze slaapt daarna weer heerlijk, dus het werkt 🙂 En duurt korter dan urenlang troosten.

 13. 26 mei 2014 / 22:48

  Heel fijn! Geeft je ook weer even een positieve boost!

 14. Lisette
  26 mei 2014 / 23:11

  Wat goed dat Skyler al zo los kan zitten! Ziet er zo snoepig uit! Mijn dochtertje kan dat nu ook sinds paar wkn. En trek je ook niet teveel aan van de comments, want in dat ene blog waar jij achterlijk veel comments kreeg en dan vooral van meiden die hun slaapschema van hun kind vertelde. Want daar vroeg jij niet om. Ik heb het wel allemaal gelezen en heel irritant dat ze met goedbedoelde tips kwamen die jij allang heb toegepast afgelopen tijd.
  Ieder kind is anders en maakt een andere ontwikkeling door, qua groei, voeding, slapen.
  Missch als je over een tijdje nog meer op vaste voeding (of bijvoeding) over gaat, slaapt die beter. En als hij dalijk gaat kruipen, is die waarsch ook veel moeier en valt die savonds echt wel eerder in slaap. Fijn dat je je er iets minder druk om maakt, en hopelijk gaat het gewoon in de loop van de tijd beter. Je hebt een super lief en mooi mannetje! Dus lekker van genieten! Hele fijne vakantie alvast!

 15. Jackie
  27 mei 2014 / 11:01

  Wat stoer dat Skyler al kan zitten! 🙂 Het wordt echt al een heel binkie. Mijn dochter is één dag ouder dan Skyler maar die kan dat echt nog niet. Maar goed, die kan dan wel weer andere dingen. Het is mooi om te zien dat alle kindjes zich op hun eigen tempo ontwikkelen. Hopelijk gaat het ook snel beter met de nachten. Fijn dat je er inmiddels wat relaxter in zit.

Secured By miniOrange