Hoe mijn dagen er uit gaan zien (thuiswerk & kids)

Hoe mijn dagen er uit gaan zien (thuiswerk & kids)

Afgelopen week startte Skyler op de basisschool. Een grote stap die we allemaal best spannend vonden, maar we kunnen terugkijken op een fantastische eerste week. Ik ben blij met de basisschool die we uit hebben gekozen en vind het fijn dat Skyler zich op zijn gemak voelt in zijn groep én bij zijn twee juffen. Dat is een heerlijke basis om zelfvertrouwen te creëren en zich lekker te kunnen gaan ontwikkelen.

Ook voor Maddox was afgelopen week spannend; hij had zijn eerste wenuurtjes op de crèche. Toen ik donderdagochtend het pand binnenliep kreeg ik een warm en fijn gevoel. Wat ben ik ontzettend blij met dit plekje en wat heb ik een goede keuze gemaakt. Na de intake én het afgeven van Maddox ging ik met een goed gevoel naar huis, om hem vervolgens drie uur later weer op te halen. Ook Maddox had een perfecte start en dat vond ik ontzettend fijn om te horen. Hij speelde leuk, sliep goed en aangezien de schoolfotograaf kwam die dag, is ‘ie nog op de kiek gezet ook. Ik heb een goed gevoel bij de leidsters en vind dat ook altijd heel erg belangrijk. Top dus!

Ik ben trots op beide kids en we hebben even kunnen proeven van het schoolleven. Aankomende maandag is het zover en gaat Skyler beginnen aan zijn tweede week. Maddox zal op zijn vaste dagen (maandag en dinsdag) officieel beginnen op de crèche. Nog even iets kortere dagen, maar vanaf volgende week zullen dat volledige dagen worden en hebben we een hoop vastigheid in de week. Ik moest er afgelopen week behoorlijk aan wennen maar ik denk dat ik een goed patroon in de dagen heb ontdekt waarin ik kan werken én er ook voor beide kids genoeg kan zijn. Ik wil jullie graag vertellen hoe dit er zoal uit komt te zien de komende maanden! Mijn schema met twee kindjes en mijn werkzaamheden.

Maandag & dinsdag

Skyler heeft geen continurooster en komt dus tussen de middag thuis. Wie weet blijft hij over een tijdje over maar voor nu vind ik de dagen 08:45 tot 15:30 uur een beetje te lang om direct al mee te beginnen. Ik kan hem die break tussen de middag bieden, hij heeft er duidelijk behoefte aan en dus heb ik ervoor gekozen om dit te doen.

Om 08:30 uur gaan we naar school zodat ‘ie om 08:45 uur kan beginnen. Daarna rij ik door om Maddox naar de crèche te brengen. Hij kan over een tijdje ook met Raymond meerijden eerder op de ochtend, maar voor nu zijn het nog wenuren en start hij dus ook ietsje later. Als hij met Raymond meegaat loop ik dus naar school en ben ik iets voor negenen thuis. Als ik Maddox wegbreng, zal ik rond 09:15 uur weer thuis zijn aangezien het maar tien minuutjes rijden is. Ik ga dan aan het werk tot 11:45 uur. Dan is het tijd om Skyler op te halen.

Van 12:00 uur tot 13:15 uur heeft Skyler lunchpauze en dus lopen we om 13:00 uur weer terug naar de basisschool. Eenmaal thuis werk ik weer verder tot 15:15 uur, om vervolgens Skyler om 15:30 uur op te kunnen wachten op het schoolplein. Daarna is het tijd voor hem en zal ik mijn werk staken. Als Skyler besluit een filmpje te kijken kan ik altijd nog wat doen, of als er echt dingen af moeten. Ik heb de mazzel dat Skyler heel zelfstandig kan spelen en dus ook prima een uurtje iets alleen kan doen. Als ik Maddox op moet halen zal ik dat rond 17:30 uur doen, om vervolgens rond 18:00 uur thuis te zijn en onze avond te kunnen starten. Of Raymond haalt hem vanuit zijn werk op en dan blijf ik thuis met Skyler. De crèche ligt precies langs de route naar Raymonds werk en dat is natuurlijk ook heel erg fijn!

IMG_2889

Woensdag

Maddox is thuis en Skyler heeft een halve dag. Om 08:30 uur breng ik Skyler naar de basisschool en dan voor negenen ben ik weer thuis. Ik ga Maddox dan fruit geven en hij slaapt dan ongeveer vanaf 09:30 uur. Dat zijn mijn werkuren tot een uur of 12:00 uur. Niet dat Maddox zó lang slaapt maar na zijn dutje kan hij best nog even zelf spelen. Vervolgens lopen we naar de basisschool om Skyler om 12:30 uur weer op te halen. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik die middag niet meer ga werken. Maddox heeft twee crèchedagen achter de rug en Skyler heeft zijn middagje vrij. Ik wil dit dan ook blokkeren in mijn agenda als kids-tijd. Een leuk uitje, lekker buiten, iets leuks binnen doen, whatever. Tijd voor ons drietjes!

Donderdag

Qua tijden voor Skyler is dit hetzelfde als maandag en dinsdag, alleen heb ik nu Maddox thuis. We brengen Skyler weg om 08:30 uur en eenmaal weer thuis krijgt Maddox fruit en gaat hij om 09:30 uur weer naar bed. Ik werk vervolgens tot 11:00/11:30 uur, om daarna om 11:45 uur te wandelen naar school omdat Skyler om 12:00 uur weer zijn pauze heeft. Skyler eet lekker thuis en ondertussen eet ik zelf wat én geef ik Maddox zijn warme hap. We brengen Skyler om 13:00 uur weer terug en eenmaal thuis gaat Maddox naar bed om 13:30 uur. Ik ga dan weer aan het werk tot 15:15 uur. Dan is het weer tijd om Skyler te halen. Jaja, het is een hoop heen en weer geloop, zo zonder continurooster. Mensen die voor ‘nee’ gestemd hebben op school: screw you, haha. Nogmaals: Skyler blijft dus misschien over een tijdje op maandag en dinsdag over aangezien ik dan net even wat langer door kan werken én nog eens wat afspraken kan plannen. Dat is nu bijna onmogelijk, als het bijvoorbeeld in Amsterdam is.

Vrijdag

Omadag! Skyler heeft op vrijdag ‘les’ tot 12:00 uur. We brengen Skyler weg om 08:30 uur en eenmaal thuis verloopt alles vrijwel hetzelfde als woensdag. Alleen is Skyler dus een half uurtje eerder klaar en worden de werkuren dus iets minder. In de middag zal ik nog wat werken, maar ik ga er ook regelmatig uit met mijn moeder om even koffie te doen, boodschappen te halen, etc. Ik werk dus ’s ochtends tot Skyler klaar is en in de middag zodra ik thuis ben en alles dat toelaat. Gelukkig kan ik een hoop doen als mijn moeder er is.

IMG_2722

Productiever

Ik vind het fijn dat we deze periode nu ingaan. Het is een hoop gewandel, maar over het algemeen brengt het ook een goede, fijne structuur in onze dagen. Ik weet wanneer mijn werkuren zijn en ik weet wanneer ik de tijd heb met de kindjes. Het zijn niet meer méga veel werkmomenten, maar als ik een beetje vooruit bedenk wat ik wil schrijven kan ik een hoop doen. Ik denk dat ik nu ook gelijk een stuk productiever ben dan wanneer ik de hele dag achter de computer kan zitten. Dan beland ik toch wel weer gauw op Youtube, zoek ik naar ideetjes wat soms uren kan duren en zit ik op andere blog te lezen, terwijl mijn uren nu heel schaars zijn en ik me dat goed besef. De tijden die ik heb wil ik dus zo goed mogelijk benutten. Maar tegelijkertijd geeft het rooster van Skyler én het besef dat ‘ie nu wel heel veel van huis is, me ruimte om uren te blokkeren voor de kinderen. Dat vond ik eerst nog best lastig omdat zowel Maddox als Skyler veel thuis waren en ik alles een beetje tussendoor deed. Ik gebruikte hem nooit maar heb hem er nu weer bij gepakt; mijn Passion Planner. Zo kan ik alles uur voor uur plannen en zie ik precies wanneer er tijd over is en wanneer niet. Ik verdeel mijn dag in blokken en dat bevalt vooralsnog heel goed.

Me-time plannen

Ik heb in mijn schema nog niet echt tijd voor mezelf gepland en daar moet ik aan gaan werken. ’s Avonds als de kids op bed liggen heb ik mijn handen vrij en is er geen werk (ik werk ’s avonds nooit en doe daarom nooit events in de avond), maar ik merk dat ik overdag toch snel mijn werkuren pak als daar tijd voor vrij komt. Niet erg want schrijven is mijn hobby en ik ben dól op mijn site, maar iets meer offline tijd voor mezelf kan geen kwaad (boeken lezen ipv telefoon scrollen?). Natuurlijk zijn de weekenden ook gewoon lekker leeg (ik maak alleen mijn diary op zondag) en kan ik daar ook dingen voor mezelf gaan doen. Ik ga misschien eerdaags op dinsdagochtend lekker sporten als de kindjes zijn weggebracht -alhoewel ik dat ook weer zonde vind van mijn werktijd- en dan in het weekend ook nog een keer. Het is nu alleen even lastig met de slapeloze nachten. Ik heb er simpelweg de energie niet voor. Gelukkig wandel ik veel en tik ik iedere dag de 15.000 stappen wel aan. Is dat gevlieg van en naar school toch nog ergens goed voor!

Zijn er nog meer thuiswerkende moeders met kinderen op school? Hoe hebben jullie alles geregeld?

IMG_2907

IMG_2908

Share:

2 Reacties

  1. Tessa
    12 november 2017 / 08:37

    Mijn dochter ook net naar de basisschool. Gelukkig met een continue rooster. (Ik werk zelf op kantoor, VSO en BSO zijn daarom ook nodig. Anders kom ik niet aan m’n uren). Het is even wennen een nieuw ritme. Ik kan me voorstellen dat overblijven of een continue rooster voor jou handiger is!

  2. 13 november 2017 / 09:55

    pittig even zo te zien en zeker zonder continuerooster lijkt mij, je rent toch van hot naar her maar aan de andere kant je werkt thuis dus is het wel te doen, maar voor iemand met een kantoorbaan zou het lastiger zijn denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.