(~215 B)
Friday Favorites #1

Friday Favorites #1

Zo nu en dan deel ik een aantal favorieten met jullie. Dat zijn vaak maandelijkse lijstjes waar ik dan niet helemaal uitkom. Want wat was afgelopen maand nu eigenlijk echt zo groot favoriet, dat ik het met jullie wil delen? Ik wil het kleiner maken. Favoriete boeken, quotes, televisieprogramma’s, muziek dat op repeat stond. Elke vrijdag zal ik in de Friday Favorites vijf favorieten met jullie delen van die week. En dat kan van álles zijn. Ik trap hem af vandaag!

Quote van Waylon

Nou, ik hoef jullie niet meer te vertellen dat ik dol ben op Waylon. Naast Anouk een andere grote liefde, waar ik regelmatig naartoe ga of iets over deel. Afgelopen weekend was ik met mijn moeder bij zijn theatershow in het park Schouwburg in Hoorn. Ik vind zijn muziek heerlijk, helemaal als hij ook nog eens Nederlandse covers gaat zingen. Het is me dan ook een raadsel waarom ik nog nooit bij Waylons grote concerten in Ahoy ben geweest. Waarschijnlijk omdat ik Ahoy zo vreselijk vind. Anyway: tijdens zijn tour zingt hij een lied, dat hij ook tijdens het afscheid van De Wereld Draait Door heeft gezongen. Waylon vertelt erover in zijn theatertour dat hij bij Henny Vrienten te gast was en samen met hem zou schrijven. Toen Henny Vrienten aan hem vroeg of hij al iets had bedacht, zei Waylon: ‘Ik heb nog niet veel, maar wel een zin.’ En juist die zin blijft me elke keer weer bij. Ik vind het een fantastische quote en elke keer als ik hem hoor, doet het iets met me. Dat wilde ik met jullie delen:

Niets is voor altijd en alles is voor eeuwig

De Flair

Een paar weken geleden kwam ik online een aanbieding tegen: 4 nummers van Flair voor 4 euro. Omdat het abonnement vanzelf stopte, wilde ik het wel graag proberen. Ik lees voornamelijk boeken, maar blijf een zwak voor tijdschriften houden. Helemaal als het luchtige onderwerpen en verhalen zijn, die ik tussendoor even kan lezen. De Flair gaat over onderwerpen die ik interessant vind en de verhalen lees je lekker weg op de bank of even na het eten. Natuurlijk word je na zo’n proefabonnement gebeld met een aanbieding. Ik nam niet op, maar even later kreeg ik een mail. En toen dacht ik: ik heb zo genoten van de nummers die ik tot nu toe heb ontvangen, dat wil ik langer! Ik heb mezelf dus een abonnement gegeven op de Flair en ik vind het heerlijk.

Dat er nu al iets fout is gegaan met de post waardoor ik de nieuwe editie niet heb ontvangen, is een beetje klote. Hopelijk blijft dat niet gebeuren, haha.

De perforator voor mijn Mumplanner

Al een half jaar wijkt de Mumplanner niet van mijn zijde en ik ben dol op dat ding. Het enige minpunt vond ik dat de inserts echt via hen besteld moesten worden en dat ik soms net even de creativiteit miste die ik in mijn andere agenda’s wel had. Ik ben namelijk zo iemand die losse knipsels, foto’s en andere meuk ook graag wil bewaren in haar agenda. Nu kwam ik via bol.com een perforator tegen die dezelfde gaatjes maakt als die van mijn Mumplanner. Hoppa! Op deze manier kan ik alles zelf perforeren en in de agenda stoppen. Resultaat? Mijn agenda ploft uit elkaar en de grotere ringen zijn onderweg. Maar ik hou ervan, ik vind het een stukje ontspanning en word ontiegelijk blij als ik de agenda open en allemaal persoonlijke dingen tegenkom. Wat mij betreft is de perforator dus een musthave als je in het bezit bent van de Mumplanner. Tenzij je je planner zo licht mogelijk wil houden, dan raad ik je deze fratsen niet aan.

Wentelteefjes bij Het Tuinhuis

Het Tuinhuis is mijn lievelingsplek in Aalsmeer. Om te werken, om gewoon een koffie te drinken of om iets lekkers te eten. Ik ben dol op de taartjes en broodjes als lunch, maar er staat ook iets anders op de kaart om je vingers bij af te likken: de wentelteefjes met warme appel. In de zomer hebben ze deze met aardbeien en die zijn al net zo onweerstaanbaar. Je moet geen calorieen tellen, want de wentelteefjes zijn van suikerbrood gemaakt en worden geserveerd met clotted cream. Maar halleluja, trakteer jezelf op dit lekkers als je in de buurt bent. Ik had woensdag een date met mezelf: koffie, een boek en uiteraard dit hemels lekkere gerechtje. Mjam.

Married At First Sight

Raymond is niet zo van de programma’s op televisie kijken en zet liever een serie aan. Ik daarentegen smul van alles van RTL4. Gelukkig is er ook iets wat wij allebei heel erg leuk vinden: ‘Help, Mijn Man is Klusser’ en ‘Married At First Sight’. Vooral over dat laatste programma wil ik het even hebben want hoe heerlijk is dat? Ik vind dit zo leuk om te kijken, dat ik op woensdag weer baal dat ik tot dinsdag moet wachten. En dan worden we al getrakteerd op twee afleveringen per week. Wij gaan er echt voor zitten en smullen van de verhalen. De trouwjurken en pakken passen, de eerste ontmoeting en vooral de relatie daarna. Er zit altijd wel een stel tussen waarbij het vanaf het begin gedoemd is te mislukken en dat is natuurlijk puur leedvermaak om naar te kijken, maar we genieten zo goed van de stellen waarbij het wel voorspoedig loopt. Ja, echt een hit bij ons thuis!

Delen:
Secured By miniOrange