Negen dingen waar ik trots op ben

Negen dingen waar ik trots op ben

Als er iemand een grote pessimist is, ben ik het wel. Ik vind het glas vaker half leeg dan half vol, zie altijd dingen die beter kunnen, mag volgens mijn coach wel eens meer stil staan bij dingen waar ik dankbaar voor kan zijn zonder alsmaar door te razen en moet gewoon vaker beseffen en waarderen wat er allemaal goed gaat en waar ik trots op mag zijn. In het verlengde van deze afgelopen coachingsessie én vanwege een artikel/tag die ik tegenkwam, wil ik graag een lijstje maken met negen dingen waar ik trots op ben. Oorspronkelijk bedacht door Geertje en daarna door een aantal bloggers overgenomen. Ik kwam het tegen, tagde mezelf en vond dat ik negen dingen op een rij moest zetten. Ik heb namelijk een hoop om trots op te zijn. En ja, dat zeg ik hardop!

Mijn relatie met Raymond
Raymond is mijn allereerste vriend en ik krijg regelmatig de vraag ‘ben je niet bang dat je iets gemist hebt?’ Nee, dat is absoluut niet het geval! Sinds mijn zestiende hebben wij een relatie en ondanks de ups en downs -en zelfs een kleine break- zijn we alweer bijna 14 jaar verder. Raymond en ik verschillen veel, maar tegelijkertijd passen we ontzettend goed bij elkaar. Het gaat echt niet altijd even goed en ook wij hebben onze struggles maar dat we van elkaar houden en bij elkaar willen zijn, moge duidelijk zijn. Inmiddels zijn we verloofd, is Skyler in ons leven, ben ik zwanger van de tweede en hopen we op nog veel meer mooie jaren samen. Ik ben trots op het feit dat ik bij mijn eerste liefde ben, dat we zoveel geluk bij elkaar vinden en dat we al zoveel mooie jaren samen hebben beleefd.

Skyler en de baby
Och, wat ben ik trots op mijn kind en het feit dat Raymond en ik hem zelf gemaakt hebben. Wat is ‘ie goed gelukt! Skyler is ontzettend lief, ontzettend knap en gewoon een heerlijk kind. Baby twee is in de maak en ik weet zeker dat dat weer zo’n leukerd gaat worden.

Mijn diploma’s
De havo rondde ik netjes af met een mooi diploma en middels een omweg via de Pabo naar het MIC, behaalde ik uiteindelijk ook mijn Hbo-diploma. Ik heb er hard voor moeten werken maar ben blij dat ik een papiertje op zak heb. Ook heb ik de cursus gewichtsconsulente afgerond. Ik doe daar momenteel helemaal niks mee maar ik vond het een onwijs leuke ministudie en vind het ergens leuk dat ik nog een diploma heb liggen. En mijn rijbewijs niet te vergeten! Op mijn 18e verjaardag stond er een lesauto voor de deur en een paar maanden later mocht ik het roze papiertje ophalen. Ik durfde een tijdje niet te rijden maar nu brengt het me overal en nergens. Ja, allemaal dingen om trots op te zijn!

Mijn eigen bedrijf
In 2011 vroeg mijn toenmalige werkgever me om te kiezen voor mijn site of mijn baan. Dat verhaal heb ik al vaker gedeeld. Op dat moment voelde de keuze heel oneerlijk, maar achteraf had ik geen betere beslissing kunnen maken dan kiezen voor mezelf. Ik sprong in het diepe, tekende bij een mediabureau en ben sinds 2011 zelfstandig ondernemer. Dat vind ik heel knap van mezelf! Ik verdien al bijna zes jaar geld met mijn eigen bedrijf en vind het onwijs fijn dat het zo kan. Het is echt niet iedere maand even makkelijk want er zijn genoeg periodes dat er geen of amper geld binnenkomt, maar over een heel jaar gezien heb ik een net maandsalaris en weet ik mijn eigen boontjes te doppen en dus mijn rekeningen te betalen. Soms met fijne klappers, waardoor ik mezelf een tas kan veroorloven. Ik had het slechter kunnen treffen!

Sinds een half jaar mijn eigen sales
Dit was voor mij een enorm moeilijke stap. Ik hou sowieso niet van veranderingen en heb het commerciële inzicht van een slak. Ik zag er dan al tijden tegenop om het contract bij mijn mediabureau te verbreken. Want ja: lekker veilig. Maar omdat ik daar exclusiviteit had getekend, ze niets tot nauwelijks nog iets voor me binnenhaalden en ik dus een beetje vast kwam te zitten, besloot ik in de zomer de knoop door te hakken en weg te gaan. Ik dacht al vrij snel ‘en nu?’, maar achteraf zijn de onzekerheden nergens voor nodig geweest. Ik heb momenteel een fijn bureau waar ik mee werk voor de banners en voor de rest doe ik alles zelf. Ik verkoop mijn eigen advertorials, bedenk leuke samenwerkingen met merken en haal overal en nergens mijn advertorials vandaan. Middels kleine bureautjes die zonder contract werken, bedrijven die mij zelf weten te vinden, voorstellen die ik zelf maak of bedrijven waar ik al mooie contacten mee had en die een diepere samenwerking wel zien zitten. Ik word met de dag zakelijker en commerciëler en vind het een mooie uitdaging om iedere maand weer een goed salaris voor mezelf binnen te harken. Nogmaals: geen vetpot hoor, laat dat even duidelijk zijn. Maar zolang ik de rekeningen kan betalen en mezelf af en toe iets moois kan schenken, hoor je me niet meer. Ik werk immers ook niet meer de volledige 40 uur en straks natuurlijk helemaal niet meer, met de tweede op komst. As we speak zitten er alweer vijf samenwerkingen aan te komen en dat is gewoon iets om trots op te zijn.

Ballen hooghouden
Na 2,5 jaar niet slapen, twee websites, een partner, een kind en de dingen eromheen zoals afspraken en sociale contacten stond ik een beetje op instorten. Maar hé, niet helemaal! Ondanks dat ik het echt even heel erg moeilijk had, lukte het me om te functioneren. Ik bleef gewoon de sites vullen met content, was zoals normaal aan het zorgen voor Skyler en ondanks dat ik mezelf een beetje verwaarloosde, heb ik het toch maar mooi geflikt. Het was niet fijn, maar het staat voor mij wel garant voor ‘hé, je redt het allemaal wel! Wat doe je het goed, Shir!’

Goed schrijven
Van jezelf zeggen dat je iets goed kunt klinkt altijd een beetje gek. Dat doe ik dan ook niet zo vaak. Maar nu zeg ik het hardop, vol overtuiging: ik vind dat ik goed kan schrijven. Soms lees ik oudere stukken terug en dan denk ik: ‘zo, dat heb je mooi gedaan!’ Ik schud veel teksten uit mijn mouw en ben negen van de tien keer helemaal tevreden met het resultaat. Vooral de heel persoonlijke artikelen vind ik heel erg leuk én uiteindelijk mooi om terug te lezen. Mijn grote droom om eindelijk dat boek te gaan schrijven komt hopelijk ook snel uit.

Het afvallen, het keer op keer herpakken en het nu vrede hebben met mezelf
Ik viel 25 kilo af en na de zwangerschap toen ik weer wat zwaarder werd, kon ik mezelf weer herpakken en weer kilo’s verliezen. Dat afvallen is allemaal goed en aardig en heeft me echt ontzettend veel gebracht, maar vooral het punt waarop ik nú ben beland is iets om trots op te zijn. Ik ben namelijk tevreden met hoe ik er nu uit zie, heb vrede met mijn gewicht, zit lekker in mijn vel en kijk positief in de spiegel. Dat is weleens anders geweest en ik ben blij dat ik daar vorig jaar hard voor heb gewerkt en op dit punt ben beland. Het brengt rust en tevredenheid. Op Styleguide schreef ik daar een openhartig stuk over.

Naar mezelf luisteren, voor mezelf kiezen en nee kunnen zeggen
Nog zoiets waar ik ontzettend lang voor heb moeten leren: meer naar mezelf luisteren, voor mezelf kiezen en nee kunnen zeggen. Toen ik eind 2015 zo oververmoeid was en vond dat alles anders moest, besloot ik 2016 te werken aan veel doelen, waaronder deze persoonlijke punten. En met een heel goed en trots gevoel kijk ik terug op de afgelopen maanden. Zoals ik tijdens de coachingsessie al aan mijn coach vertelde: het voelt soms wat egoïstisch maar ik vind dat ik dat na jaren wel eens mag zijn. Meer aan mezelf denken en zorgen dat ikzelf gelukkig ben. Ik hoef niet iedereen tevreden te houden. En ik ben onwijs trots op het feit dat ik hier voor uit kan en durf te komen momenteel en dat dat me rust geeft in plaats van onrust.

Dat was hem! Negen punten op een rij en heel eerlijk? Het was niet eens heel moeilijk. Dat moet ik vaker gaan doen! Vertel eens: waar ben jij onwijs trots op?

Share:

20 Reacties

 1. Ingrid
  28 januari 2017 / 06:44

  Mooie lijst! Mag je zeker trots op zijn x

 2. 28 januari 2017 / 07:44

  Mooie dingen waar je zeker weten trots op mag zijn!!
  Knap van je dat je nu alles zelf doet en dat het lukt!!

 3. 28 januari 2017 / 08:01

  Mooie punten waar je trots op mag zijn. En wat herkenbaar van die relatie. Ik was 17 toen ik een relatie kreeg met mijn vriend en ondertussen ben ik 25. En nee, ik heb niks gemist. Ik vind het fijn dat ik weet waar ik aan toe ben.. 🙂

 4. 28 januari 2017 / 08:32

  Daar mag je ook allemaal heel erg trots op zijn! Ik ben ook hartstikke trots op mijn zoon en dat ik eindelijk wat meer voor mijzelf kies in plaats van wat anderen van mij verwachten.
  Liefs

 5. jessica
  28 januari 2017 / 09:10

  Ik ga geen negen punten lijstje geven 😉 maar ik ben wel ongelooflijk trots op mijn kinderen en dat ze van mij en mijn man zijn. Mijn relatie met mijn man dat we er ook nog staan zelfs na diepe dalen en we elkaar oprecht graag zien samen 1 zijn we zijn elkaars maatje. Dat ik bijna 20j gestopt ben met nagelbijten en niet meer hervallen ben desondanks ik dat al als jong kind deed. Dat ik zo netjes en ordelijk ben in alles ja daar ben ik ook best trots op 🙂 fijn gevoel en geeft me rust.

 6. 28 januari 2017 / 10:09

  Wat een mooie lijst, daar mag je zeker trots op zijn!

 7. 28 januari 2017 / 10:56

  mooi geschreven en zeker kan je heel trots zijn op jezelf mop 😉

 8. 28 januari 2017 / 13:15

  Kijk en daar mag je dus echt trots op zijn en het wat vaker tegen jezelf zeggen! Mooi artikel.

 9. 28 januari 2017 / 15:21

  Dat heb je mooi geschreven. Vooral iets om vaker terug te lezen en trots op te zijn.
  Eind vorig jaar heb ik na een jaar nadenken toch besloten de grote stap te zetten. Mijn vorige baan opzeggen en dit jaar beginnen bij mijn huidige baan en daar ook nog 3 jaar in de week 1 dag naar school. Het was niet makkelijk om mijn vaste werk op te zeggen. Nu een maand verder toch wel blij dat ik het heb gedaan. Dit brengt me veel meer plezier, maar ook weer uitdaging om te groeien.

 10. 28 januari 2017 / 15:41

  Heel leuk om te lezen en zeker redenen om trots op te zijn! Xxx

 11. 28 januari 2017 / 15:50

  Nou, daar mag je allemaal zeker heel trots op zijn ! 🙂 Heel mooi geschreven (want ja, dat kan je inderdaad!), en je hebt een hoop dappere beslissingen genomen zo te horen. <3

 12. 28 januari 2017 / 17:26

  Wat een mooi stuk Shirley, hij komt even binnen hier. Poeh, de punten die jij aanhaalt, dat zijn wel echt dingen waar je reet trots op mag zijn zeg. Super mooi wat je allemaal bereikt. Ga lekker door. Benieuwd naar je boek, dat is ook mijn droom 🙂

 13. 28 januari 2017 / 18:23

  Toppertje! Supermooie punten om terecht heel trots op te zijn!
  Ik ben trots op het feit dat ik vorig jaar mijn baan durfde op te zeggen, omdat ik er niet gelukkig was. En ik durfde er op te vertrouwen dat het goed kwam, wat ook gebeurde en nu heb ik een fijne baan waarin ik nog heel veel ga leren en groeien. ❤

 14. 28 januari 2017 / 18:39

  Wat een mooi stuk is dit die je hebt geschreven! Je mag daar inderdaad super trots op zijn!

 15. Kelly
  29 januari 2017 / 08:39

  Je klinkt als een super mama en super mama’s doen niet alles ‘perfect ‘ maar wel met de beste intenties. Zo probeer ik iig te leven en dat lukt aardig.

 16. 31 januari 2017 / 16:37

  Zo leuk om te lezen! Precies allemaal redenen waarom ik je zo’n top mens vindt. Maar echt, ZO inspirerend! <3

 17. Naomi
  5 februari 2017 / 13:07

  Mooi stuk! En helemaal eens met dat dit dingen zijn waar jij trots op bent.
  Waar ik trots op ben is de progressie die ik de afgelopen 12 jaar heb gemaakt: mentaal en fysiek. Daarnaast ben ik trots op het feit dat ik een hbo+ opleiding heb afgerond, terwijl mij tl werd geadviseerd. Ik ben trots op het feit dat het samenwonen zo goed gaat, terwijl ik nog nooit langer dan 15 dagen zonder m’n ouders ben geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.