(~215 B)
Wat ik heb geleerd van het afgelopen half jaar

Wat ik heb geleerd van het afgelopen half jaar

De afgelopen maanden was mijn leven compleet anders dan de jaren hiervoor. Zo ben ik goed ingeburgerd bij AmstelveenZ en lekker aan het werk buitenshuis, was ons huis een puinzooi en was ik zoekende qua sporten. Er moest een nieuwe balans gevonden worden en ik kan wel zeggen dat ik die langzaam aan het hervinden ben. We zijn inmiddels over de helft van 2023 en ondanks dat ik geen goede voornemens had, zijn er wel dingen waar ik aan gewerkt heb. Bewust, maar ook zeker onbewust. Ik wil vandaag vijf dingen met je delen, die ik geleerd heb het afgelopen half jaar.

  1. Een rustig huis is echt een rustig hoofd. Ik ben niet de grootste poetsmiep op aarde en heb dat gen helaas niet van mijn moeder geërfd, maar ik hou ook zeker niet van puinzooi. Uiteindelijk hebben we drie maanden in een chaotisch huis geleefd, omdat het aquarium leeg was gelopen. Eerst een slechte vloer, toen helemaal geen vloer en uiteindelijk een kleine volksverhuizing vanwege een nieuwe vloer. Ik ga daar niet zo lekker op. Ik hou van rust in huis en ben drie maanden lang gestrest en onrustig geweest van alles. Elke keer als ik nu de deur naar de woonkamer open en onze nieuwe vloer zie, ben ik extra dankbaar voor de rust die over me heen komt.
  2. Schrijven is wat ik het allerliefste doe. Ik heb genoten van mijn marketing-opleiding en vind uitstapjes naar social media content heel erg leuk, maar mijn hart ligt bij schrijven. Ik vind het enorm leuk dat ik daar nu mijn dagen mee vul. Interviewen, alles uitschrijven, puzzelen met woorden, het verhaal afmaken en vervolgens gedrukt zien staan. Ik word daar dolgelukkig van. Eind van de maand komt Kek Mama uit, met daarin een verhaal van mij. Ik kan echt niet wachten. Ik heb mijn handen vol aan AmstelveenZ en de uren thuis als moeder, maar tegen opnieuw een freelance klus zeg ik absoluut geen nee. Laat mij maar uren schrijven.
  3. Ik word graag gezien, gewaardeerd en hou wel van complimenten. Ik vind het heerlijk als ik een lief bericht krijg op Instagram, word er blij van als geïnterviewden me een mailtje sturen met een compliment en ook thuis hou ik ervan om waardering te krijgen voor alles wat ik doe. Ik heb het al vaker gezegd, maar heb het de afgelopen jaren best gemist dat ik geen feedback kreeg op mijn werk. Misschien dat ik daarom ook wel zo’n bewijsdrang heb en alles graag goed doe. Een snelle ‘goed gedaan, Shir!’ doet al wonderen en doet me de hele week veel goeds. Ik ben blij dat ik nu in de flow zit en dat mijn werk en inzet gewaardeerd wordt. Misschien kun je dat als lezer ook meenemen uit dit verhaal. Geef een ander eens de waardering en erkenning. Geef een complimentje en vraag eens oprecht naar iemands interesse en/of werk. Wie weet wat voor mooie gesprekken daaruit voortvloeien of hoe je iemands hele week goed maakt.
  4. Ik vind sporten en mijn grenzen daarin verleggen heel erg leuk, maar het gaat niet vanzelf. Ik heb af en toe van die momenten, zoals drie jaar geleden, dat ik echt volle bak into het sporten ben. Daar geniet ik ook echt van. Maar ik hang net zo snel mijn sportschoenen weer in de wilgen als ik de motivatie kwijt ben. En dat terwijl ik er wel van geniet als ik er eenmaal ben en weer zware gewichten kan tillen. Ik ben blij dat Saro op mijn pad kwam en dat ik dankzij haar weer lekker in beweging ben, maar echt van harte gaat dat niet elke keer. Van tevoren heb ik er negen van de tien keer helemaal geen zin in, haha. Maar het doet me wel heel erg goed en ik vind het fijn als ik geweest ben. Ik wil daarin ook echt blijven investeren. Ondanks dat ik soms die flow verlies, weet ik het gelukkig wel altijd weer op te pakken.
  5. Ik hou van dit rustige leven. Ik heb vriendinnen die een fantastische baan hebben met veel verantwoordelijkheid en ook Raymond heeft een leidinggevende functie waar veel bij komt kijken. Ik heb er diep respect voor, maar ik ambieer dat niet. Ik voel me heel verantwoordelijk voor mijn werk en omdat ik in een klein team werk, zal ik alles aanpakken dat nodig is en mijn collega’s nooit laten zitten. Ik zet altijd twee stappen meer dan nodig, werk genoeg uren in mijn vrije tijd en zet mijn beste beentje voor, maar ik ben wel blij dat ik niet eindverantwoordelijk ben voor alles. Ik vind het fijn dat ik naast mijn werk een rustig leven leid. Dat ik kan sporten, af en toe koffie kan drinken buiten de deur, rustig dingen kan ondernemen met mijn kinderen en met vrienden kan afspreken. Ik vind het heerlijk dat we de weekenden vaak rustig hebben, dat ik vaak last minute kan afspreken en dat er geen gehaast is met het ochtend- of avondroutine. Het voelt altijd alsof ik tijd te kort kom en ik ga niet zeggen dat ik alle tijd van de wereld heb, maar ik heb genoeg tijd om te doen wat ik leuk vind. En dat is me alles waard en ik ben ontzettend dankbaar dat ik een baan heb gevonden die zo perfect in mijn leven past, zodat ik de tijd en ruimte heb om de rust te kunnen ervaren.
Delen:
Secured By miniOrange