Tripp Trapp & Steps: Welke Stokke kies je?

Tripp Trapp & Steps: Welke Stokke kies je?

Was het eerst vooral de Stokke Tripp Trapp die flink over de toonbank ging, is er nu ook de Stokke Steps die heel erg goed aanslaat. Ik heb de luxe dat ik ze allebei thuis heb staan. Tijdens de babyperiode van Skyler gebruikte ik de Tripp Trapp, daarna ging ik over naar de Steps en tijdens de babyperiode nu met Maddox gebruik ik de Tripp Trapp met newborn set. Nu hij bijna goed kan zitten ga ik weer over naar de Steps. Omdat niet iedereen in de positie zit om maar te kunnen wisselen en kinderstoelen krijgt opgestuurd, wil ik vandaag de twee stoelen met elkaar vergelijken. Kies je nu voor de Tripp Trapp of voor de Steps? Welke raad ik aan?

Laat ik maar gelijk duidelijk zijn: als we over deze stoelen praten is er geen goed of fout. De één is niet beter dan de ander. Het is puur een kwestie smaak want ze zijn qua grote lijnen hetzelfde in gebruik. De Tripp Trapp groeit met je mee, maar dat doet de Steps ook.

tripp trapp

Stokke Tripp Trapp

steps

Stokke Steps

Vanaf de geboorte: beide stoelen kun je gebruiken vanaf de geboorte. Voor de Tripp Trapp kun je een newborn zitje koop, oftewel een ei. Het fijne hiervan vind ik dat je kindje er goed in zakt. Het ei is niet los te gebruiken als zit, maar moet echt op de stoel vast geklikt worden. Kijken we naar de Steps, dan zien we ook een mogelijkheid voor de newborn, namelijk de wipstoel. Dit kun je op de Steps bevestigen, maar ook gebruiken als losse wipstoel voor op de grond. Ik vind echter wel dat in de Steps je kindje er meer ‘op’ ligt en niet heel comfortabel erin. Maar dat is natuurlijk puur een kwestie van smaak. Kijk ik naar het design, dan heeft steps wel een streepje voor. daarnaast is het natuurlijk fijn dat het ook een losse stoel is. Het ei voor de Tripp Trapp kun je dus niet los gebruiken maar die is wel een flink stuk goedkoper; de Stokke Steps wipstoel is 169 euro. De newborn set voor de Tripp Trapp koop je voor 89 euro.

Tripp Trapp Newborn Set 150615-2400_25955

De newborn set voor de Stokke Tripp Trapp

Stokke Steps Bouncer-Newborn Insert Toy 130815-8I0455 Blue_15585

De wipstoel voor de Stokke Steps

Vanaf zo’n zes maanden: zodra je kindje een beetje zelfstandig kan zitten, kun je de newborn zitjes vervangen voor de normale zit met een leuk dienblad. Je baby gaat dat fantastisch vinden! Voor beide stoelen kun je de baby zit aanschaffen want ook deze wordt niet bijgeleverd als je de stoel los koopt. Voor de Tripp Trapp kost deze zit 50 euro. Dit is inclusief rugleuning maar exclusief dienblad. Ook een tuigje wordt niét bijgeleverd. Deze kun je voor 40 euro aanschaffen. Het dienblad kost 44 euro. Nu kun je ook nog naar textiel kijken zoals kussens en leuke hoezen, maar dat zal ik voor nu voor de rest niet noemen. Dit is van zowel Stokke als van andere merken te koop maar vind ik niet echt een must. Kijken we naar de Stokke Steps, dan kost een baby zit 89 euro. Dit is veel duurder dan de zit voor de Tripp Trapp, maar hier zit wel het tuigje bijgeleverd. Het dienblad heeft een prijs van 45 euro. Qua prijs is het dus vergelijkbaar met elkaar. Hier speelt dus echt de smaakkwestie een rol. Er is echter nog wel één groot verschil: bij de Stokke Tripp Trapp is er maar één stand in de baby zit. Bij de Stokke Steps kun je de rugleuning nog een tandje naar voren of naar achter zetten.

newborn set tripp trapp

De newborn set voor de Stokke Tripp Trapp

bouncer steps

De baby zit voor de Stokke Steps

Vanaf een jaar of drie: er komt een tijd dat jouw kindje niet meer in de zit wil. Ze ontgroeien het of willen gewoon gezellig naast jou op de grote stoel. Ik kan uit ervaring vertellen dat Skyler met drie jaar nog prima in beide stoelen paste en nu nog steeds in beide zitjes past. Van beide stoelen kun je ook gemakkelijk het dienblad verwijderen en dus schuif je de stoel goed tegen de tafel aan. Wordt jouw kindje echt te groot, dan kun je ook de zit verwijderen en gebruik je de kinderstoel dus als normale stoel. Beiden kun je gebruiken als meegroeistoel en dus heb je er jaren plezier van. De Tripp Trapp heeft wel iets meer standen. Het zit gedeelte kun je op verschillende hoogtes verstellen en hetzelfde geldt voor de voetenplank. Kijken we naar de Stokke Steps, dan is dit alleen mogelijk met de voetenplank en is de zit op slechts één hoogte nog aardig hoog. Ik denk dan ook dat de Tripp Trapp langer in jouw huis zal staan dan de Steps. Ze kunnen allebei wel ruim 85 kilo houden.

Tripp Trapp 100521-2679 natural_15160

De stoel Stokke Tripp Trapp

Stokke Steps 130815-8I0324 Natural_15574

De stoel Stokke Steps

De kleurencombinaties: de Tripp Trapp is ontzettend lang op de markt terwijl de Steps eigenlijk pas net komt kijken. Dit heeft als resultaat dat de Tripp Trapp al in verschillende uitvoeringen te koop is. De Tripp Trapp kun je in maar liefst 13 kleuren aanschaffen, terwijl de Steps in slechts zes houtkleuren verkrijgbaar is. En koop je de babyset van de Tripp Trapp in 12 kleuren, heb je de babyset van Steps in slechts drie kleurtjes. Het hoeft niet heel belangrijk te zijn maar het kan een overweging zijn bij jouw keuze.

Het design: tsjah, dan komen we toch bij de smaakkwestie uit. Welke is mooier? De Tripp Trapp is behoorlijk strak en klassiek uitgevoerd. De Steps daarentegen vind ik iets meer design. En heeft de Tripp Trapp een stevig onderstel dat recht naar beneden loopt; de Stokke Steps heeft vier poten die iets uitsteken. Ik zal niet ontkennen dat ik hier af en toe over gestruikeld ben en daar kreeg ik dan ook veel vragen over. Is het geen sta-in-de-weg? Ik vind het zelf geen groot probleem en als ik moet kiezen qua design, zou ik voor de Stokke Steps gaan. Ik vind deze ontzettend mooi, zowel met de babyzit als als gewone stoel. Echter vind ik voor de Tripp Trapp de newborn set fijner én goedkoper. Maar als je nog een wipstoel nodig hebt, is de optie met de Stokke Steps weer goedkoper dan een newbornset voor de Tripp Trapp én een wipstoel los te moeten kopen Kijken we naar de rest van de prijs, dan loopt het aardig gelijk op. Beide stoelen kosten ‘kaal’ 189 euro. Nog twee laatste feitjes: de Tripp Trapp weegt ruim 15 kilo; de Steps is een stuk lichter met ruim 10 kilo. De Steps is niét onder tafel te schuiven en zal er dus altijd voor staan. De Tripp Trapp schuif je wel meer onder tafel.

Succes met de keuze! Vragen? Brand los!

Voor welke stoel zou jij kiezen? Beide stoelen vind je bij diverse babyzaken en natuurlijk op de website van Stokke zelf. Mijn uitgebreidere review van de Stokke Steps met extra foto’s van een tijd geleden vind je hier. Over de newborn set voor de Stokke Tripp Trapp lees je hier meer. Een echte review over de Tripp Trapp heb ik niet geschreven omdat daar genoeg over te vinden is. Wel vind je hier een artikel over het moment dat we hem in gebruik namen voor Skyler.

stokketripptrapp-grows

Stokke Tripp Trapp

Stokke-Steps-by-Permafrost-6

Stokke Steps

Share:

6 Reacties

 1. Ivy
  3 november 2017 / 06:48

  Ik vind de Steps echt mooier, maar mijn zoon zat beter in de Tripp Trapp bij aanschaf (2 jaar). Dus dat is hem toch geworden! Geen spijt van.

 2. Susan
  3 november 2017 / 10:46

  Wij hebben de steps. Dochter van bijna drie zit er prima in. Ik vond het design mooier maar ook de ronding in de leuning vond ik een pluspunt omdat ze zo niet opzij kon vallen. Als je de stoel aanschuift zit ze eigenlijk helemaal geborgen. Het tuigje hebben we namelijk eigenlijk nooit gebruikt. De poten zijn wel een struikelblok. Ze staan best ver naar achteren en omdat de stoel niet ver onder de tafel kan is dat best een struikelblok vooral als je kleine ruimte om je eettafel hebt.

 3. Jessica
  3 november 2017 / 20:13

  Hier de Stokke Trip Trap en nog geen minuut spijt van !

 4. 7 november 2017 / 20:50

  Ik ben hier al aan het sparen voor een Tripp Trapp. Vind ik minder ruimte in beslag nemen en ik vind het juist ook mooi dat dit in 1 kleur te krijgen is. Tripp Trapp blijft altijd goed qua design, waar de Stokke misschien een keer je interieur ontgroeit.

 5. Roos
  4 augustus 2018 / 08:35

  De stokke steps bouncer heeft een onderdeel dat makkelijk vervangen kan worden, maar als je, bijvoorbeeld een tweede kindje krijgt dat leunt op de bouncer om zijn broertje of zusje een kusje te geven, gaat het kapot, is je garantie afgelopen en zeggen ze van stokke dat je een nieuw onderstel moet kopen a 150 euro en dat ze het onderdeel niet kunnen vervangen. Als je de hoes eraf haalt, zie je dat het onderdeel wel eenvoudig te vervangen is, maar ze willen het onderdeel gewoon niet opsturen, ook niet als je voor het onderdeel wilt betalen. Als je op marktplaats gaat kijken dan zie je inderdaad een hoop bouncers voor 25 euro die daar kapot gegaan zijn. Jammer. Want ze weten dus van het probleem af, maar verbeteren het product ook niet en geven ook geen goede service. En als ik weer een nieuw onderstel koop dan, dan is de kans groot dat het weer kapot gaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.