Plog van woensdag: kno-arts, schoonmoeder & eten

Plog van woensdag: kno-arts, schoonmoeder & eten

Goedemorgen! Ik vond het wel weer eens leuk om een plog te delen. Ik fotografeerde onze woensdag, die best speciaal werd. Mijn schoonmoeder woont in het buitenland en was een paar dagen in Nederland vanwege wat persoonlijke redenen. Natuurlijk moest ze ook bij ons langs; ze zag Skyler voor het laatst in het echt toen ‘ie baby was en Maddox had ze nog helemaal niet ontmoet. Ze kwam woensdagmiddag gezellig hier naartoe, we haalden Nederlandse boodschappen, aten heerlijk Indonesisch eten én sloten de avond af met een Nederlands gebakje. Niet echt een gezond dagje maar ach, moet een keer kunnen! Voor de rest bezocht ik de kno-arts, speelde Skyler met een vriendje en was ik nog een klein beetje aan het werk.

Kijk mee!

IMG_9081

Goedemorgen! Na een rommelig nachtje wordt Maddox lekker wakker tussen ons in om 07:00 uur.

IMG_9083

Ik kleed Maddox aan, doe zelf kleding aan en ga naar beneden. Skyler is al eerder naar beneden gegaan met Raymond en zit in zijn pyjama te eten. Er is staking op de basisschool dus we kunnen iets rustiger aan doen.

IMG_9084

Tijd om ook Skyler aan te kleden, lekker makkelijk in een joggingbroek van nOeser. Hij is helemaal obsessed met de tijd en dagen, dus iedere keer wordt de kalender even goed gezet.

IMG_9085

Dit mopje vermaakt zich met een boekje.

IMG_9086

Ik eet dit, meestal met een lepel jam er doorheen. Prima te doen!

IMG_9088

Ik lever Skyler af bij de buurvrouw waar hij gaat spelen met zijn vriendje en ik ga daarna met Maddox op pad.

IMG_9092

Draagzak.

IMG_9093

We hebben een afspraak om 09:00 uur in het ziekenhuis bij de kno-arts. Zoals altijd loopt het uit en nadat we daar zijn geweest moet ik nog even naar boven om een afspraak te maken bij de kinderarts.

IMG_9098

Eenmaal terug zit Skyler aan een boterham en drink ik even een kop thee bij de buurvrouw.

IMG_9099

Skyler wil daar blijven; ik ga naar huis omdat Maddox moet slapen. Hij ligt vaak lekker met een fles in bed. Oh, en ik zie nu dat ik heel wat laat zien om reacties op te krijgen, haha. Babynest, fles in bed, doeken bij hem én een dekbed. Maar goed, zo slaapt Maddox het beste en met de babyfoon naast me kan ik hem prima in de gaten houden. Hij vindt het zo heerlijk!

IMG_9100

Ik ga even de badkamer schoonmaken en dweilen. Voelt fijn als het weer gedaan is! Daarna draai ik een was en eet ik een broodje. Geen foto van want mijn camera was leeg en de batterij zat in de oplader. Geloof me maar gewoon, haha.

IMG_9132

Maddox is weer wakker en momenteel is hij helemaal into Zandkasteel. Dat zet ik even voor hem aan.

IMG_9135

En ondertussen eet hij een banaan en daarna nog een koekje.

IMG_9136

Als Skyler terug komt gaan ze samen spelen.

IMG_9137

Geeft mij de gelegenheid om even aan het werk te gaan.

IMG_9138

Dit is echt te schattig en ik kan er onwijs van genieten om ze samen te zien spelen. En ja, de alles in de mond-fase is al een tijdje aan de gang hier!

IMG_9139

Ik gebruik mijn Polaroid-camera nog vrij regelmatig en vind het leuk om af en toe eens dit soort kiekjes te maken.

IMG_9140

Daar is oma! Het is mooi om te zien hoe vertrouwd het gelijk voelt, ondanks dat Skyler haar eigenlijk niet zo goed kent. Wel via Skype, maar dat gebeurt ook niet iedere week. Of maand… Ook ik kan het goed met haar vinden en dat is erg prettig.

IMG_9142

We gaan even naar het centrum want ze wil kijken bij de Hema, even wat Nederlandse boodschappen halen én een cadeautje voor de kids halen. Superlief.

IMG_9143

Skyler wil graag kibbeling en omdat mijn schoonmoeder geen idee heeft waar ik het over heb, gaan we dat halen, haha. Vindt Maddox ook altijd lekker!

IMG_9144

Eenmaal thuis gaat Maddox wat eten en daarna weer naar bed.

IMG_9145

Ik maak nog een artikel af.

IMG_9146

Slapen is voor kleinere baby’s, moet Maddox denken. Na een half uur lukt het hem niet meer om in slaap te vallen en hangt ‘ie bij mij.

IMG_9155

Gelukkig smult ‘ie wel van een boterham met jam. Zijn fav! Hij wilde even geen warm eten dus dan doen we maar een broodje. Is in ieder geval iets.

IMG_9157

Hoera!

IMG_9158

Skyler kreeg een doosje Playmobil van oma en voor Maddox kozen we deze beer uit. Súper leuk ding!

IMG_9161

We willen er een iets specialere avond van maken omdat mijn schoonmoeder de volgende ochtend om 07:00 uur alweer terug vliegt. We halen daarom lekker Indonesisch eten.

IMG_9162

Om 19:00 uur ga ik Maddox lekker wassen, insmeren en naar bed brengen met een fles.

IMG_9163

Skyler mag ietsje langer opblijven.

IMG_9164

Maar om 20:00 uur is het ook voor hem bedtijd. We hebben een nieuw avondritueel in de hoop dat ‘ie meer tot rust komt. Ik zal jullie later daar meer over vertellen. En nee, dat boek is geen hint. No more babies for me. Hadden we gekocht toen ik zwanger was van Maddox.

IMG_9166

Wij kletsen gezellig met zijn drieën op de bank en eten daar lekker een Nederlands gebakje bij!

IMG_9168

Veel te laat maar wel een fijne avond gehad.

IMG_9169

Welterusten!

Share:

4 Reacties

 1. Carrie
  16 maart 2018 / 06:31

  Aaah wat een schatjes zijn het. Waar is die geweldige draagzak van?

  • Shirley
   Auteur
   16 maart 2018 / 07:35

   Artipoppe!

 2. Nicole
  16 maart 2018 / 07:44

  Leuk om weer een dag te beleven samen met jullie als gezin. Wat heerlijk dat het voor Skyler zo vertrouwd voelde meteen. En wat spelen ze ontzettend lief samen!

  En hoe Maddox slaapt… Ik zie alleen maar veiligheid bieden. Nestje veiligheid van omgeving. De deken is wat zwaarder dus veiligheid. Doekje zit waarschijnlijk een luchtje van jou Papa of hem zelf aan dus veiligheid. Je doet er alles aan om hem veiligheid te bieden.. Maar tuurlijk is het volgens de normen van veiligslapen ver te zoeken. Gelukkig ken jij je eigen mannetje als de beste en daarom laat je hem zo slapen.

  Dank je wel voor weer een leuk dagje mee kijken in jullie leven!

 3. 16 maart 2018 / 09:50

  haha hier kregen ze ook hun fles in bed hooor 😉 en wat leuk dat je schoonmoeder er even was meis
  Heb weer genoten van je plog!!! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.