(~215 B)
Nike’s eerste zwangerschapscollectie (inclusief voedingsbh voor na de bevalling)

Nike’s eerste zwangerschapscollectie (inclusief voedingsbh voor na de bevalling)

Sporten tijdens mijn zwangerschap heb ik amper gedaan. Toen ik zwanger raakte van Skyler heb ik per direct mijn sporten gestaakt omdat ik er op dat moment totaal niks mee had en eindelijk een goed excuus had om mijn abonnement bij de sportschool op te zeggen. Tijdens de zwangerschap van Maddox heb ik het geprobeerd. Ik was voor de zwangerschap al lekker aan het sporten en wilde dit de maanden die volgden blijven doen. Ik schafte zwangerschapsproof sportkleding aan en was regelmatig in de sportschool te vinden. Maar de zwangerschap van Maddox kostte me onwijs veel energie en maandenlang stond ik misselijk naast mijn bed. Weinig eetlust, ik bleef maar afvallen en dus kon ik uiteindelijk het sporten niet meer opbrengen. Jammer, want ik ben van mening dat het fijn is om in beweging te blijven en dat het veel voor je lijf kan betekenen. Nike is het daar ook mee eens en komt met een Nike Maternity collectie waar je als zwangere vrouw prima je work-outs in kan doen!

De collectie bestaat uit vier essentials namelijk de pullover (€79,99), de sport bh (€44,99), de tanktop (€34,99) en een paar sportleggings (€59,99). De items zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, grijs en roze en zijn ontworpen met duurzame materialen zoals organisch katoen en gerecycled polyester.Is het een heel spectaculaire collectie? Nee, je moet niet houden van prints en hysterische items want dan kom je een beetje bedrogen uit. Maar het is wel een comfortabele, basic lijn waar jij je als zwangere vrouw vast heel fijn in voelt. En wat top is, is dat ze er goed over hebben nagedacht. De sportbh en pullover zijn daarna zelfs als voedingsb en -top  te gebruiken. Ook kun je de sportlegging zowel over als onder je buik dragen. Op de website van Vogue las ik nog dat het ontwerpteam voornamelijk uit vrouwen bestond én dat gedurende het designproces veel feedback ontvangen is van 30 vrouwelijk top- en amateursporters die zwanger of postpartum waren. Vervolgens is er nog een analyse geweest van 150.000 bodyscans van zwangere en niet-zwangere vrouwen en is uiteindelijk deze collectie ontstaan.

Het is zeker geen eerste merk dat zich richt op zwangere vrouwen qua sportkleding want het merk Mamalicious en zelfs winkelketen H&M heeft ook sportkleding in de collectie zitten. Wel vind ik het top dat een merk als Nike uitbreidt en dat ze naast de fantastische plussize collectie nu ook een lijn voor zwangere vrouwen hebben. Plus een extra schouderklopje voor de borstvoedingmogelijkheden!

De collectie is vanaf donderdag 17 september te koop via de online shop van Nike!

 

Delen:
Secured By miniOrange