(~215 B)
Hier houd ik me momenteel allemaal mee bezig

Hier houd ik me momenteel allemaal mee bezig

De afgelopen weken zie je me heel wat dingen doen en alles vraagt de nodige tijd en aandacht. Omdat het de laatste tijd wat vaker voorkomt dat er niks online komt te staan of omdat ik later ben met een artikel publiceren, wil ik vandaag eens met jullie delen waar ik me zoal mee bezig houd de laatste weken. Dat is namelijk niet meer alleen Mommyhood!

Mijn boek

Jaja, mijn boek verschijnt volgend jaar en daar moet een hoop voor gebeuren. De deadline werd verschoven toen ik mijn NIMA-examen moest doen en het werd nog eens verschoven vanwege Corona. Maar nu zijn er geen zaken meer die roet in het eten gooien en is het tijd om deze lang gekoesterde droom werkelijkheid te laten worden. Het is veel werk en het is heel andere koek dan een blog schrijven. Ik ben lang met de teksten bezig, twijfel opeens aan alles en loop regelmatig vast op een hoofdstuk. Ik vind het lastig om in de flow te komen maar als ik daar eenmaal in zit, staan er binnen no time 5000 woorden op mijn beeldscherm. Feit is dat ik begonnen ben maar feit is ook dat ik nog héél veel moet doen voordat ‘ie in mei op jullie deurmat kan vallen. Ik ga hier de komende weken dan ook meer tijd voor uittrekken en het zal mijn nummer 1 doel worden in de agenda. Ik vind het proces enorm leuk en uitdagend en ik ben heel erg trots dat ik er daadwerkelijk mee bezig ben. Iets waar ik ook echt af en toe bij stil moet blijven staan.

Mommyhood

Nog steeds werk ik met veel plezier aan Mommyhood en publiceer ik vrijwel dagelijks een blog. Echter, de samenwerkingen blijven weer uit en omdat ik voor mijn boek toch ook deadlines te halen heb, heb ik ervoor gekozen om hier iets te minderen qua artikelen. Dat kan betekenen dat er eens een dag geen artikel online komt, dat ik het mezelf makkelijk maak met een kort/snel artikel of dat ik later op de dag iets publiceer. Ik weet nog niet zo goed hoe dit vorm gaat krijgen. De druk voor het dagelijks publiceren voel ik heel erg en die combinatie met de deadline voor mijn boek werkt niet echt lekker. Het is voor mij heel dubbel want ik schrijf enorm graag voor dit blog, maar ik vind het ook klote dat het weer zo dramatisch gesteld is met de samenwerkingen en dat het dus voelt alsof ik voor niks aan het werk ben. Dan liever wat meer schrijfuren voor mijn boek inplannen… Aan de andere kant: meer artikelen betekenen hopelijk wel dat de opdrachten iets gaan aantrekken en de inkomsten zijn natuurlijk ook nodig. Ga er voor nu maar vanuit dat er ongeveer vier a vijf artikelen per week online gaan komen; een dagboek en hopelijk dan drie of vier andere stukken. Dat hoop ik toch wel te blijven doen.

My Lovely Notebook

Dan iets heel leuks; ik was al tijden op zoek naar een leuke baan, maar kon niet echt iets vinden naar mijn zin. Of in ieder geval: niet iets wat goed te combineren is momenteel met mijn andere werkzaamheden. Ik wilde graag iets kleins erbij zodat ik rustig de tijd nog heb voor mijn boek, dat ik kan blijven werken aan mijn blog en evengoed thuis ben voor de kinderen. Maddox gaat volgend jaar naar school zodra mijn boek uitkomt, dus dan heb ik weer veel meer tijd om te solliciteren naar een job voor meer uren in de week. Anyway: ik zag dat My Lovely Notebook iemand zocht voor een paar uur per week en ondanks dat ik niet aan alle eisen voldeed (ik kan niet in Nuenen op kantoor komen werken), heb ik toch de stoute schoenen aan getrokken en een voorstel geschreven. Na een paar virtuele meetings met Juliette, de eigenaresse, zijn we er helemaal uit gekomen en mag ik voor haar aan de slag. Ik heb er al een paar weken op zitten en ik vind het fantastisch om te doen! Ik neem de nieuwsbrief voor mijn rekening iedere week, heb een mooie planning gemaakt voor de komende tijd en ondertussen schrijf ik wat blogs of denk ik mee over leuke acties en marketingzaken. Het is gemiddeld 3 a 5 uur in de week dus niet mega veel, maar voor nu precies genoeg. Ik vind die afwisseling ontzettend fijn en het geeft me evengoed ruimte voor de rest van de dingen die ik momenteel doe. Echt superleuk! En toch weer wat extra inkomsten ook, waardoor het voor mij ook wat fijner voelt om een stapje terug te doen met Mommyhood.

Sporten & wandelen

Naast het werken en al dat schrijven is er gelukkig ook tijd voor mezelf. Het is jullie niet ontgaan dat ik fanatiek aan het sporten en wandelen ben en daar neem ik iedere week dan ook echt de tijd voor. Sterker nog: het zijn de eerste activiteiten die ik plan in mijn planner. Daarna baken ik de uren af voor My Lovely Notebook, reserveer ik tijd voor mijn boek en de rest van de tijd heb ik dan om blogs te schrijven. Ik vind het sporten heerlijk en merk echt dat het me goed doet. Samen met het wandelen lukt het me om dagelijks actief te zijn en even mijn hoofd leeg te maken. Die zit nogal vol de laatste tijd, haha. Raymond is het afgelopen jaar veel vaker thuis geweest en hierdoor is er ruimte ontstaan om iets meer uren te pakken qua werk, maar dus ook om dit soort momenten voor mezelf te hebben. Voelt heel erg fijn! Op maandag kost het me wel wat uren van mijn werkdag, maar ik heb echt het idee dat het me ook veel meer uren weer oplevert, omdat ik daarna energieker en productiever te werk ga. Op andere dagen sport ik dan in de avond of in de middag als Raymond bij de kinderen is. Wandelen doe ik vaak na het eten en dat is echt even mijn moment!

De kinderen

O ja, naast dit alles lopen er natuurlijk ook nog twee kinderen in de rondte, haha. Op maandag en dinsdag zitten de jongens allebei op school en probeer ik zoveel mogelijk van mijn to do’s af te strepen. Op woensdag zit ik zo min mogelijk achter de computer en probeer ik bewust tijd vrij te maken voor de jongens. Het gaat me zeker niet altijd gemakkelijk af, maar negen van de tien keer werk ik niet en spendeer ik tijd aan hen. Op donderdag is Raymond tegenwoordig thuis en kan hij de zorg voor Maddox pakken terwijl Skyler op school zit. Dit geeft mij dan de mogelijkheid om nog meer aan mijn boek te schrijven, nog wat dingen voor My Lovely Notebook te doen of aan mijn blog te werken. Ook begin ik deze ochtend met sporten!

Balans

Ik hoef me niet te vervelen, zoals je kunt merken. Wel ben ik nog heel erg zoekende naar de juiste balans tussen alles. Als ik voor Mommyhood bezig ben spookt het boek door mijn hoofd en als ik voor mijn boek bezig ben, voel ik de druk van Mommyhood of bedenk ik weer iets voor My Lovely Notebook. Zo ben ik op maandag veel voor My Lovely Notebook bezig en heb ik weer niet genoeg artikelen klaarstaan om de rest van de week te dekken. Op dinsdag werk ik het liefst aan mijn boek, maar dan check ik toch nog even de nieuwsbrief van My Lovely Notebook die eruit moet en wil ik toch ook nog twee artikelen schrijven zodat ik wat dagen content heb voor mijn blog. Het is ook allemaal zo leuk! Prioriteiten stellen is nooit mijn sterkste punt geweest, maar dat is toch echt iets wat ik moet leren. En ik weet het heel goed: op maandag moet ik aan de nieuwsbrief omdat deze er op dinsdag uitgaat. Ik hoef het niet extra te checken als ik er maandag zeker van ben. De deadline van mijn boek laat niet al te lang meer op zich wachten en ik heb nog heel wat schrijfuren nodig om dit te halen. Mijn blog vindt uiteindelijk haar weg hiertussen wel weer. De jongens moeten zichzelf maar even zien te redden tot het eind van het jaar.

Grapje natuurlijk.

Delen:
Secured By miniOrange