(~215 B)
Mijn zwangerschap: week 30

Mijn zwangerschap: week 30

Er wordt me de laatste tijd vaak dezelfde vraag gesteld: ‘en, vind je het al zwaar worden?’ Maar ja, wat is nu precies zwaar? Ik merk inderdaad dat het allemaal wat moeizamer gaat dan eerst, maar nog steeds mag ik niet klagen. Mijn buik groeit lekker en gaat, vooral met slapen, meer in de weg zitten, ik heb nog steeds last van maagzuur, moet ontzettend vaak plassen, ben heel erg moe en heb last van mijn buik als ik me druk maak of teveel inspan. Maar kunnen we dat zwaar noemen? Niet echt. Mijn zwangerschap gaat vooralsnog van een leien dakje en bovenstaande zaken horen er voor mij dan ook gewoon bij. Vooralsnog heb ik dus niks te klagen. Momenteel ben ik de 30 weken gepasseerd en is het weer tijd voor een terugblik op afgelopen week.

 • De vlag mag uit; we hebben de +10 kilo gehaald op de weegschaal. Terwijl het er in het begin behoorlijk langzaam aankwam, heb ik de afgelopen weken een inhaalslag gemaakt. Ik moest even slikken toen ik het getalletje zag staan, maar gelukkig heb ik genoeg buikfoto’s om mijn figuur van voor en na te vergelijken. Mijn armen blijven gelijk, mijn gezicht wordt niet veel dikker en over het algemeen zitten de kilo’s voornamelijk bij mijn buik. Nou, vooruit. Daar kunnen we mee leven. Ik ga er vanuit dat ik ga eindigen op zo’n 15 kilo erbij. Dat betekent nu nog een halve kilo per week aankomen en dat schijnt rond dit termijn gemiddeld te zijn. Ik ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk na de bevalling en tijdens de borstvoeding weer gaat verdwijnen. Maar hé, als we 25 kilo kilo kunnen afvallen redden we een paar kilootjes ook nog wel om weer back in shape te komen. Vriendin Eliza staat in ieder geval paraat om me af te matten in de sportschool. Handig zo’n personal trainer in je vriendenkring.
 • Mijn hormonen lopen de spuigaten uit. Mijn god, wat die ellendelingen binnen een minuut kunnen veroorzaken… Maandagochtend werd ik wakker, luisterde ik Anouk live op Radio538 en liepen de tranen over mijn wangen. Bovendien hing ik huilend aan de telefoon met mijn host omdat de sites eruit lagen, en dat terwijl ik nog wel stoer tegen mijn vriend vertelde dat ik ze ging melden dat ze de tering konden krijgen. Nou, dat liep dus even anders. Snikkend smeekte ik ze om me te helpen omdat ik mijn werk niet kon doen. Als laatste kwam mijn vriend vrijdag thuis met een cocktailpakket. En alhoewel ik helemaal geen alcoholfan ben en werkelijk nóóit drink, vond ik het toch wel heel gemeen dat ik nog tien weken moet wachten tot ik een Mojito kan gaan drinken. Hij moet maar aan de slag met een alcoholvrije versie voor me, om het goed te maken.
 • Ik heb de perfecte luiertas gevonden! Hij is van Fab en het is een mooi, leren, buidelexemplaar. In donkerblauw, perfect matchy matchy bij de kinderwagen. De boodschap van mijn vriend toen ik de link doorstuurde? ‘Keep on dreaming!’ Wat gemeen! Ja, ik weet dat een tas van over de 200 euro belachelijk is. Maar halló, ik moet er iedere dag mee lopen! Ik hoop dat ik punten heb gescoord door GTA5 voor hem te kopen en dat ik hem toch over de streep kan trekken. Ik wil hem! Ik moet hem!
 • Al een paar keer eerder heb ik de Joolz Positive Studio genoemd en nu was het eindelijk mijn beurt om me ergens voor op te geven; de gratis 3d-echo! Afgelopen week was het zover en vertrokken mijn vriend en ik naar het Westerpark om onze kleine uk weer te kunnen bewonderen. Het was een hele korte 3d-echo waarna je één fotootje mee kreeg. Maar mij hoor je niet klagen! We hebben dan maar 5 minuten naar Puck kunnen kijken; het was toch weer even fijn om hem te zien en een mooie foto te ontvangen. Wat is ‘ie alweer gegroeid!

 • Ik dacht van de week even dat de postbode me een superleuk cadeau kwam brengen toen ‘ie met een gigantisch pakket aankwam; is het dat hysterische kraampakket, vol met enge potjes en dozen verband waar je U tegen zegt. Vriendlief moest het verstoppen. Ik heb nog zo’n 10 weken om mijn kop in het zand te steken, ja! Mijn god. Alle verhalen zijn waar: vooral niet openen. Ik heb je gewaarschuwd.
 • De kraamhulp is geweest voor het intakegesprek! Ik was in het begin een beetje zenuwachtig maar dat was nergens voor nodig. Het stelde namelijk helemaal niks voor. Er werd ons eigenlijk alleen maar uitgelegd wat de bedoeling was en wat we konden verwachten. Het gesprek werd trouwens gevoerd door een man die dit volgens mij dagelijks doet. Van deur tot deur om dit soort informatie te delen. Hij vond zichzelf erg grappig en moest het hardst lachen om zichzelf. Wie er dus uiteindelijk voor onze deur staat is nog even afwachten, maar ik hoop dat dat een iets rustiger persoon gaat zijn. Anders mag zij direct weer rechtsomkeer maken en bel ik mijn moeder wel. Of is dat heel gemeen? Sorry, hormonen.
 • Ik ben uitgerekend op 30-11 maar hoe vet zou het zijn als ‘ie 11-12-13 om 14:15 geboren wordt? Gewoon even een klein detail. Het liefst wil ik dat ‘ie iets eerder geboren wordt en rond half november zijn opmars maakt; anders ga ik mijn best doen om hem binnen te houden tot half december. Challenge. Hadden we het maar voor het zeggen, hè?
 • Vorige week had ik het over rust houden en deze week was het dan eindelijk tijd om mezelf daar ook daadwerkelijk aan te houden. Lastig hoor, voor een bezig bijtje zoals ik. Ik moest met veel pijn en moeite wat presentaties cancelen en probeerde iedere gelegenheid aan te grijpen om maar naar de stad te kunnen. Maar het is gelukt. Wel ben ik gisteren naar het zwembad geweest en moest ik keihard fietsen om daar nog op tijd aan te komen alvorens de banen gesloten waren. Resultaat: heel veel steken en kneiterharde buiken. Tsjah, bebe straft meteen. Gelukkig was het over toen ik ontspannen en wel in het water lag, maar het is absoluut weer even iets om bij stil te staan. Het rustiger aan doen zal de komende weken bij mijn leven gaan horen.
 • De kinderwagen is binnen, de meubels staan op de juiste plek in de kamer, de naam is zo goed als zeker besloten (neehee, geen Puck!) en vandaag gaan we naar Babydump en Babypark om de laatste dingen aan te schaffen. Nu nog even mijn vriend overhalen dat ik die luiertas écht moet hebben en dan kunnen we definitief gaan aftellen. Nog maar 10 weken!
 • Je leest het goed; nog 10 weken. Nog freaking 10 WEKEN. Het zweet staat in mijn bilnaad. Maar god, wat heb ik er ook ontzettend veel zin in! In de periode daarna dan. Voor nu slaan we de bevalling even over en gaan we er vanuit dat baby’s nog steeds met ooievaars gebracht worden. Gewoon, om mijn bloeddruk nog even onder controle te houden.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 1. IkkeKB
  21 september 2013 / 08:27

  Spannend allemaal hé… Idd het kraampakket :-S De mijne staat nog keurig dicht geseald haha. Ik ben op 11-12-13 uitgerekend en ik teken er voor! Mooi tussen alle feestdagen in en laten we eerlijk zijn, te coole datum toch. Xx

 2. 21 september 2013 / 08:30

  Haha, wat een herkenbaar stukje. Die 30 weken zijn een echte mijlpaal. Ik beviel met 37 weken en dat is ook gewoon op tijd. Je bent echt bijna mama nu! Hoop dat je die luiertas mag kopen. Jullie hebben de kinderwagen toch gekregen van Bugaboo? Is dat geen argument om te gebruiken? Een luiertas van 200 euro versus een kinderwagen van pakweg een paar honderd euro meer. Good luck!

 3. 21 september 2013 / 08:31

  Wat leukkkkkk!! Hahahaa,, die kraamhulp.! Het is inderdaad maar weer afwachten wie er voor de deur staat. En die luiertas… ik snap je helemaal! Gewoon doen, want je hebt hem voorlopig voor de komende jaren nodig. Dus hup Raymond koop die tas voor je vrouwtje. 😉

 4. 21 september 2013 / 09:30

  Spannend!! Het gaat nu echt super snel!

 5. 21 september 2013 / 09:43

  Bizar hoe snel het gaat! Haha… Fijn om te lezen dat alles voorspoedig verloopt. Die hormonen, tsja.. zijn gewoon rotdingen. 😉

 6. 21 september 2013 / 10:01

  Het gaat echt way to snel. 10 weken nog maar.. Ik hoop alleen dat ik niet met Sinterklaas beval, lijkt me zo een rotdag om jarig te zijn. Eerder bevallen lijkt me ook minder, we moeten overal gewoon rekening mee houden. Plannen kan helaas niet hé..

  • Shirley
   Auteur
   21 september 2013 / 10:04

   Hoop het stiekem ook niet want dan is mijn vriend ook jarig… Haha!

 7. Eef
  21 september 2013 / 10:16

  Haha, de man van de kraamzorg is van de week ook bij mij langs geweest. Ben benieuwd of het dezelfde was want hij sluit precies aan bij je omschrijving.
  (Ga je bij de Kraamvogel?) Ik heb wel aangegeven dat ik een rustige persoon als kraamzorg wil en hij gaf gelukkig aan dat als de kraamzorg niet bevalt, je met 1 telefoontje een andere toegewezen krijgt.

 8. Céline
  21 september 2013 / 10:18

  Wat gaat de tijd snel! En weetje, er is wetenschappelijk aangetoond dat er in periodes met meer ooievaars ook meer baby’s worden geboren. Niks om je druk over te maken dus 😉

 9. Thecla
  21 september 2013 / 10:43

  Haha had die man vd kraamzorg rood haar?

  Ik heb ook heel lang over de fab luiertas nagedacht. Toch maar gekocht (bruine met sterren). Ik heb de tas nu 5 weken en gebruik hem volop! Dat terwijl de baby er nog geen eens is (als dinsdag uitgerekend). Gewoon jezelf verwennen dus.

 10. 21 september 2013 / 10:53

  Wat een leuk weekoverzicht weer zeg! Tja die kilo’s hihi no comment, herkenbaar maar die krijgen wij er gewoon weer af shirley! 🙂

 11. 21 september 2013 / 11:50

  Tijd vliegt he!!
  Ik heb met mezelf afgesproken dat als ik de kraamzorg kut vind, ik meteen ga vragen om een ander. :p Je moet er toch een tijdje mee in huis en ik wil geen moord om mn geweten hebben haha!

 12. 21 september 2013 / 12:12

  Mijn moeder was 25 november uitgeteld en ik ben op 13 december geboren, dus misschien haal je de mooie datum nog, haha!

 13. Ellen
  21 september 2013 / 12:27

  vind altijd zo leuk om je berichten te lezen..je manier van schrijven, heerlijk! Nou nog ff succes en hopelijk komt de fabtas in je collectie 😉 Misschien ontbijtje op bed 😉

 14. pascale
  21 september 2013 / 12:56

  Hey mop, misschien heel lullig maar hoop dat je een hele drukke kraamhulp krijgt.

  Gelijk weer buiten de deur zetten, en gelijk je mams bellen.

  Zal me tas vast klaarzetten. Hahahaha.

  Mama, Oma

 15. Amber
  21 september 2013 / 18:29

  Wat gaat de tijd toch snel! Jammer dat ik je vandaag niet ben tegengekomen! Ik was ook bij Babypark vandaag! En die luiertas moet je gewoon kopen want je hebt inderdaad al bespaard omdat de kinderwagen een cadeau was

 16. manouk
  22 september 2013 / 03:24

  Ik reageer hier niet zo heel vaak, maar: ik geniet elke keer weer van je verhalen! Fijn dat je zo eerlijk en jezelf blijft. Ook al ben ik nog niet zwanger, ik leer er zeker veel van voor als ik (hopelijk!) zwanger word in de toekomst.

 17. 22 september 2013 / 17:02

  wat schrijf jij super leuk !

 18. 23 september 2013 / 00:38

  Nog 10 weken, wat vliegt de tijd! Nog 10 weken rustig aan doen en genieten, en dan is Puck er! 😀 En natuurlijk zou het een bak zijn als hij op 11-12-13 geboren wordt mja, dat is natuurlijk ook wel erg wishfull thinking 😉
  Mooie jurk trouwens, op de buikfoto 😀

 19. Joyce (Juis)
  23 september 2013 / 10:04

  Haha ik ben op 2-12 uitgeteld en er zijn er meerdere die roepen dat ik op 11-12-13 beval.
  Je hebt dan 2 leuke mogelijkheden natuurlijk he! 9:10 of 14:15! eerst smorgens proberen daarna even adem pauze en smiddags nog een keer 😉

  Heerlijk om je wekelijkse bezigheden zo te lezen! We schelen weinig qua gedachten gang. Zou het bijna zelf geschreven hebben (mét typefouten wel te verstaan).

 20. Rose
  27 september 2013 / 15:42

  dit klinkt waarschijnlijk belachelijk, maar ik vind het echt ontzettend spannend allemaal!

Secured By miniOrange