(~215 B)
Mijn zwangerschap: week 20

Mijn zwangerschap: week 20

Volgens een app is mijn baby geen mango meer, maar is ‘ie veranderd in een heuse wortel. Kijk, now we’re talking! De baby boy is aan een groeispurt begonnen en dat merk ik aan alles. Niet alleen mijn energie is ver te zoeken; ook mijn buik is veranderd in een échte babybump. Maar alles is nog steeds voor een goed doel en zolang ik dat voor ogen houd heb ik niks te klagen. Week 20 is voorbij, we zijn over de helft! Hoe verliep het de afgelopen dagen?

 • Vorige week zaterdag was ik naar een concert van Robbie Williams en terwijl ik normaal mijn hand niet omdraai voor een avondje in een groot stadion, viel het me nu toch best zwaar. Mijn voeten waren opgezwollen en vermoeid, mijn rug deed moeilijk en ik kon de mensenmassa nauwelijks aan. Toch vergat ik alles even toen Robbie het podium op kwam. Het was een fantastische avond! De dag daarna was echter iets minder leuk. De energie was nergens meer te vinden, de hormonen namen de overhand en zorgde dat ik niks kon handelen, ik was emotioneel en heel erg vermoeid. Poeh, toch best zwaar hoor, dat zwanger zijn. Dat belooft wat als ik met 34 weken nog naar een concert van Anouk ga in ’t Gelredome… Gelukkig heb ik dan zitplekken.
 • Mijn vriend was een avondje de hort op en ik besloot het babyplankje leeg te halen, alles te bekijken en opnieuw op te vouwen, alles anders in te delen en een lijstje te maken met wat ik allemaal al heb. Nou, dat is toch iets meer dan ik dacht. Broekjes, shirts, pakjes, rompertjes, sokken, jasjes en schoenen. Voorlopig mag ik écht niks meer kopen. Op het berenpakje na, dat ik deze week binnenkreeg. Maar zeg nu zelf: een berenpakje is toegestaan.
 • Dinsdag was het tijd voor de 20 weken-echo. Ik heb jullie er alles al over verteld en het is inmiddels duidelijk dat de man gezond is verklaard, voor zover dat te zien. Wat een opluchting! Ik had het zweet op mijn voorhoofd staan toen ik daar de ruimte binnenkwam, maar gelukkig werd alles al snel duidelijk. Ik merk dat ik vanaf nu alles kan loslaten en écht kan genieten van de zwangerschap. De baby boy is trouwens ook dólgelukkig dat ‘ie gezond is. Sinds de echo voel ik hem goed. Héél goed. Vrijwel de hele dag door. Bovendien zie ik heel soms mijn buik bewegen, rondom mijn navel. Mijn vriend is steeds net te laat om er getuige van te zijn maar het gaat niet lang meer duren voordat hij zijn kleine man ook kan voelen. Fijn!
 • Deze week ook in de agenda: de controle-afspraak bij de verloskundige. En o, ik ben nog steeds zó blij met mijn keuze voor de praktijk. Wat een leuke, vlotte, gezellige meiden werken daar allemaal. Ik verheug me gewoon op deze afspraakjes. Even kletsen over de zwangerschap, de bloeddruk meten, de baarmoeder voelen en het hartje van de baby luisteren. Ik stap iedere keer weer dolgelukkig naar buiten. Ook dit keer was alles perfecter dan perfect en mijn verloskundige sprak vol lof over de manier hoe ik in de zwangerschap stond: nuchter, vrolijk en heel makkelijk. En dat is waar! Ik schiet niet direct van alles in de stress en bel niet voor alle kleinigheidjes naar hun spoednummer. Ik voel me goed, op de vermoeidheid na, en ik kan me geen betere eerste zwangerschap wensen.
 • Nog even over die kilo’s, he? De teller staat nog steeds op +5 en alhoewel ik me daar best druk om maakte, veegde de verloskundige dit al gauw van tafel. ‘Vijf kilo? Dat is hártstikke netjes! Je doet het echt heel erg goed.’ Yes! Precies datgene wat ik even wilde horen…
 • Vorige week hebben we de babykamer besteld en deze week belde ik voor een bezorgafspraak. Vanwege de vakanties kan dat pas eind augustus. Whutt?! Dat is me niet verteld in de winkel! Natuurlijk is dat ruim op tijd als ik eind november beval, maar toch. Ik wil alles in elkaar zetten! Alles inrichten! Mijn babyplankje uitbreiden! Accessoires shoppen! Ik wil gewoon beginnen aan een ruimte waar ik dan af en toe naar binnen kan stappen, in plaats van kijken naar een plankje dat helemaal volgepropt ligt met spulletjes. Dan maar een tweede plankje erbij…
 • Wat ben ik BLIJ met mijn zwangerschapskleding. Gosh, wat zit dat allemaal mooi en lekker. De jumpsuit, het jurkje, de jeans. Het was even een aanslag in de portemonnee maar dan heb je ook wat. Ik heb ook gelijk even besloten dat ik nog meer zwangerschapsbh’s bij Hunkemoller ga kopen. Die dingen zitten zó goddelijk, dat ik niks anders meer weer. Na mijn zwangerschap ook niet, ben ik bang…
 • Afgelopen week was ik op gesprek bij de Negenmaandenbeurs! Ik weet niet hoeveel van jullie lid zijn van de nieuwsbrief? Maar diegene hebben me al voorbij zien komen: ik ga samenwerken met ze! Elke week wordt er een blog van mijn hand op hun website geplaatst, met als lees verder-knop een link naar Mommy To Be. Zo hebben zij leuke content en trek ik hopelijk nóg meer leuke bezoekers die het desbetreffende artikel verder willen lezen en misschien wel blijven hangen. Ik voel me zo vereerd! Net een maand online, nu al 10 000 unieke bezoekers, 35 000 bezoeken, 95 000 pageviews én deze geweldige samenwerking. Wauw, wauw, wauw!
 • De hittegolf die op komst is houdt me bezig. Normaal heb ik nooit moeite met de warmte en ga ik gerust naar vakantiebestemmingen waar het 40 graden is. Blijer kun je me niet krijgen. Maar nu? De 25 graden in Nederland valt me zwaar. Ik zoek iedere schaduwplek op, eet perenijsjes tot ik er ziek van word, grijp ieder moment aan om met Muis naar het park te gaan, vind het ontzettend moeilijk om me goed te kleden en draag het liefst niks en ’s avonds zijn mijn voeten en enkels zo dik, dat het verschil met mijn bovenbenen en knieën nog nauwelijks zichtbaar is. `
 • Ik heb de knoop doorgehakt en een kinderwagen uitgekozen. O, wat vond ik dat moeilijk! Zoals ik al eerder vertelde heb ik de eer dat ik een Bugaboo mocht uitzoeken bij het hoofdkantoor en ik twijfelde enorm tussen twee wagens. De Viktor & Rolf special, of een andere. Over de andere mag ik écht nog niks zeggen maar ik beloof je: it’s prettah! Zo pretty, dat ik ervoor heb gekozen om die te nemen. Dus nee, geen V&R karretje, maar een ander prachtig exemplaar van Bugaboo. Welke, dat zien jullie zodra het embargo eraf is en ik er meer over mag vertellen. Het enige wat ik kan zeggen: ik heb ‘m waarschijnlijk een stuk eerder dan dat ‘ie in de winkels ligt en daardoor heb ik een primeur. Katching!
 • Last but not least: ik groei. Ik GROEI. Big time.

  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  17 Reacties

  1. 21 juli 2013 / 08:38

   Prachtig buikje! De 20 wk echo lijkt me ook echt een opluchting!

  2. 21 juli 2013 / 09:53

   Leuk overzichtje. Ik vind het ook leuk om te lezen dat je er zo nuchter in staat. Een van mijn beste vriendinnen is ook een jonge verloskundige, en ook zij moeten een nuchtere instelling hebben als je dagelijks een baby thuis op de wereld zet.

   En je buik is heel mooi! Leuk shirtje ook!

  3. 21 juli 2013 / 11:17

   Leuk geschreven weer. Je buik ziet er geweldig uit!

  4. 21 juli 2013 / 11:29

   Groeispurt hiephoi! Mooi hoor!
   Ik fluit tot nu toe ook heerlijk door mn zwangerschap heen. Hoop dat het zo blijft!

  5. 21 juli 2013 / 11:32

   Is het berenpakje waar je over schrijft toevallig van Noppies? Wij hebben er namelijk 1 in de collectie, een jongetjes en een meisje variant, en die is echt heel populair.

   Fijn dat je de eerste kritieke helft hebt gehad en nu lekker kan genieten van je groeiende buik en schopjes van de kleine.

  6. Anne
   21 juli 2013 / 14:13

   Ik ben heel benieuwd naar de app die je gebruikt! Ben elf pas kort zwanger, maar lijkt me leuk het een beetje bij te kunnen houden 🙂

   • Shirley
    Auteur
    21 juli 2013 / 14:21

    Ik heb Android en download alle gratis apps. Haha! Dit keer heb ik de Engelse I’m Expecting!

  7. 21 juli 2013 / 17:34

   Je buik gaat goed!!! Heerlijk dat het allemaal zo lekker gaat. Ik ben superbenieuwd naar je kinderwagen. Doe gewoon rustig aan met het warme weer en regelmatiger de voetjes omhoog. Geniet ervan want het vliegt voorbij!

  8. lou
   21 juli 2013 / 20:35

   Wat fijn dat het goed gaat!
   en wat heb je een prachtige buik!
   ik lees al jaren je blog, maar nooit iets gepost.
   Ik week sinds vrijdag dat ik zwanger ben. ik ben +/- 5 weken zwanger, (3 weken geleden ‘bevrucht’) maar ik ben zo bang dat het mis gaat…
   Hoe kan ik het beste omgaan met die gevoelens?
   (ik ben 25 en gezond, vriend ook. wel gerookt en 2 x alcohol gedronken, maar toen wist ik nog niet dat ik zwanger was…)

   • Shirley
    Auteur
    21 juli 2013 / 20:51

    Had ik ook, maar je kunt niks anders doen dan ‘wachten’ tot je in de veilige zone zit. Ik las niet zoveel online en probeerde positief te blijven. Mijn vriend hielp daar ook echt in mee. Meer kun je gewoon echt niet doen 🙂

    Wat een vriendin van me zei: slechts 1 op de 10 loopt verkeerd af, veel al voordat je überhaupt ongesteld had moeten worden. Als de kans 9 op de 10 was geweest dat je miljonair had kunnen worden, had heel NL een staatslot gehaald. Kortom: genieten!

  9. lou
   21 juli 2013 / 21:01

   haha, daar hebben jij en je vriendin wel gelijk in.
   ik ga over een weekje maar de huisarts bellen. en nu maar gewoon wachten!

   • Shirley
    Auteur
    21 juli 2013 / 21:06

    Ik heb gelijk de verloskundige gebeld en een afspraak gemaakt. Heb je de intake vast staan 🙂

  10. lou
   21 juli 2013 / 21:21

   heb je eerst de huisarts gebeld? of meteen een verloskundigenpraktijk? thnx voor je info!

   • Shirley
    Auteur
    21 juli 2013 / 21:22

    Gelijk de verloskundige was prima!

  11. Nadia
   23 juli 2013 / 18:27

   Leuk, die wekelijkse updates. 🙂 Cool zeg, die samenwerking met de Negenmaandenbeurs, en die met Bugaboo natuurlijk ook! En wat ben je mooi, je buik is nu écht een ‘zwangere buik’.

  Secured By miniOrange