(~215 B)
Deze zes zaken check jij nog even voordat je gaat bevallen

Deze zes zaken check jij nog even voordat je gaat bevallen

Misschien ben jij halverwege je zwangerschap, zit je nog in de prille beginweken of ben je hoogzwanger aan het wachten tot de weeën eindelijk gaan beginnen. Hoe dan ook: tijdens iedere fase van je zwangerschap moeten er dingen geregeld gaan worden. Van een eerste afspraak maken bij een verloskundige tot jouw kraampakket regelen. Wat zijn nu de tien zaken die je écht nog even voor de zekerheid moet checken, voordat jij je laatste zwangere maand in gaat?

Staat jouw bed op klossen?

Ook als je niet thuis wil bevallen, moet jouw bed omhoog staan voor de kraamverzorgende. Dan kan zij makkelijker haar controles doen en ik moet eerlijk zeggen dat het als net bevallen vrouw ook best prettig is om niet zo’n stuk te hoeven zakken als je wil gaan zitten of liggen. Je bed moet minimaal 80 centimeter hoog zijn, gemeten vanaf de grond tot aan de bovenzijde van je matras. Het veiligste is het om klossen in huis te halen die speciaal bedoeld zijn om je bed te verhogen. Bij Vegro kun je naast rollators, bloeddrukmeters en een sta op stoel ook terecht voor veilige bedverhogers. Deze leen je en kun je dan na de bevalling weer gemakkelijk terugbrengen.

Zijn de verzekeringen klaar om bijgewerkt te worden?

Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk na de bevalling te regelen dus zorg dat je alles alvast op een rij hebt en eventueel een standaard mail in concepten hebt staan. Kunnen jullie de zorgverzekering, reisverzekering en bijvoorbeeld de uitvaartverzekering snel op orde brengen.

Geboortekaartjes

In je verlof kun je de tijd pakken om alvast de enveloppen voor de geboortekaartjes te schrijven. Maak een lijstje van mensen die jullie een kaartje willen sturen en vraag eventueel wat adressen na als deze niet duidelijk zijn. Koop of bestel alvast de postzegels en alles kan gepost worden zodra jullie kind geboren is en het kaartje is bijgewerkt. Fijn gevoel!

Eten

Zorg alvast voor wat extra maaltijden in de vriezer. Als je een pasta maakt, maak dan alvast wat extra porties. Ik weet als geen ander dat eten erbij in kan schieten in de kraamweek en niet iedereen heeft mensen dichtbij wonen die maaltijden kunnen maken en/of brengen. Ik vond het erg prettig dat ik naast de maaltijden van mijn moeder en die van Raymond, ook gewoon een vriezer vol had. Hoefden we daar niet meer over na te denken.

Is de kinderopvang geregeld?

Wij hadden twee keer mazzel dat er geen wachtlijsten waren, maar soms kan het gebeuren dat je echt even moet wachten op een plek. Zorg dat je hier tijdig in de zwangerschap achteraan gaat en check alles nog even voordat de bevalling begint.

Slaap!

Geniet van je slaap en pak de uurtjes die je pakken kan. Ik weet uit ervaring dat het heel lang kan duren voordat je je nachtrust weer terug hebt…

En na de bevalling zie je dan wel weer verder…

Delen:
Secured By miniOrange