(~215 B)
5 x hoe ik me-time pak als de kinderen thuis zijn

5 x hoe ik me-time pak als de kinderen thuis zijn

Als ik wel eens zeg dat ik ga wandelen, vragen veel mensen aan me wat ik dan met de kinderen doe. Vooral tijdens de sluiting van de scholen was het soms een raadsel hoe ik alleen kon gaan wandelen terwijl de kinderen thuis waren. Nou, lucky me heb ik ook een vriend die veel thuis is geweest. Ik wandelde vaak overdag als hij gewoon thuis was, maar kon ook ’s avonds na het eten wandelen als hij wel op kantoor was geweest. En toen dacht ik: stel nu dat je de hele dag met je kinderen bent en eigenlijk vrij weinig momenten alleen bent, hoe ga je dan je me-time vinden? Ik heb inmiddels wel wat momenten gevonden die regelmatig terugkeren.

Thuis sporten

We kunnen helaas nog steeds niet naar de sportschool en het is nog de vraag hoe lang het gaat duren voordat ze de deuren weer mogen openen. Nu heeft mijn sportschool een tent neergezet waar we ongeveer 40 minuten per keer in kunnen trainen, maar soms heb ik de mogelijkheid niet om daar naartoe te gaan. Omdat de kinderen thuis zijn en Raymond niet, bijvoorbeeld. We hebben inmiddels geinvesteerd in wat dingen op zolder om zo toch fitness te kunnen blijven doen. Zo hebben we een yoga mat, een aantal dumbells met verschillende schijven, een halter en elastieken. In principe kan ik daar alles mee doen als wat ik ook op de sportschool doe. Ik vind de sportschool echt een uitje, maar als er geen mogelijkheid is om weg te gaan is dit een optie. De jongens zijn dan gewoon beneden aan het spelen of ik zet ze voor een filmpje. Of de jongste doet gezellig met me mee, speelt naast me, etc. Ik zie dit dan evengoed als tijd voor mezelf.

Het huishouden met koptelefoon

Het huishouden is nu niet bepaald mijn favoriete me-time moment, maar je kunt het natuurlijk wel een fijn moment máken. Zet je koptelefoon op, kies een leuke playlist, podcast of luisterboek en ga lekker aan de slag. Jouw kinderen vermaken zich echt wel even. Ik zet ook wel eens een vlog aan als ik met de was bezig ben en ik heb Raymond af en toe een serie zien kijken als we even extra strijkgoed hebben en hij dat wegwerkt. Bovendien heb ik van Kobo Plus het abonnement uitgebreid met luisterboeken. Dat wil ik nu toch wel proberen!

Vraag om boven te spelen

Mijn kinderen zijn inmiddels groot genoeg om boven te spelen op hun eigen kamer en dat vind ik héérlijk! Skyler heeft zijn Nintendo boven staan met een televisie waardoor hij daar graag is en Maddox heeft boven ook genoeg speelgoed liggen. Totaal niet erg om ze af en toe naar boven te sturen zodat jij beneden het rijk alleen hebt. Ik vind het heerlijk om dan koffie te zetten en mijn e-reader er bij te pakken. Me-time is gewoon cruciaal dus dan mag je best even voor jezelf kiezen!

Ga naar buiten!

Wat hier dus heel erg goed helpt, is gewoon met de kinderen naar buiten. We gaan vaak even naar het bos en anders doen we een rondje hier door de wijk. De kinderen op de step en zij gaan vaak een stuk vooruit, terwijl ik rustig wandel en lekker even kan genieten van de rust. Het helpt ons al vaak om uit de omgeving te stappen en lekker de frisse lucht in te gaan. In het bos is het heerlijk om te wandelen en zelfs samen met de kinderen voelt dat als tijd voor mezelf.

Schermtijd, schermtijd, schermtijd

Ik ben absoluut groot voorstander van een scherm en maak er graag gebruik van. De kinderen zijn dol op een spel of een filmpje en ik koop er tijd voor mezelf voor. Er is rust in huis, geen ruzie, ik hoef even niet op te letten en heb alle tijd en ruimte voor mijn eigen ding. Of dat nu werken, sporten, lezen of gewoon zitten en staren is. Je kunt dan niet even alleen het huis uit; ik laad al op van een paar minuten stilte om me heen. Investeer ook in leuke koptelefoons voor je kinderen. Zij helemaal blij; jij alle rust van de wereld!

Delen:
Secured By miniOrange