Alles onder één dak: Femme-Amsterdam

Alles onder één dak: Femme-Amsterdam

Tijdens mijn zwangerschap had ik een enorm leuke verloskundige, Karlijn. Ik kon én kan het erg goed met haar vinden en heb nog vrij regelmatig contact. Onze zoontjes zitten op het kinderdagverblijf omdat ik van haar deze goede tip kreeg en aangezien zij al een verre reis met haar kindje heeft gemaakt, vond ik het fijn om haar vorige week om advies te vragen. Gewoon een leuk en gezellig contact. Toen ik afgelopen week een bericht van haar kreeg dat ze samen met anderen een praktijk ging openen in Amsterdam en of ik daar bij wilde zijn, aarzelde ik dan ook geen moment. Dat wilde ik bekijken! Het gaat om Femme-Amsterdam, een naam die jullie misschien al een beetje bekend voor kan komen. Het is namelijk al geopend in oktober en niemand minder dan Lieke van Lexmond was de eerste klant. Maar vanmiddah was het officiële openingsfeestje en samen met Skyler ging ik even gedag zeggen.

2015-03-14 15.22.09

Femme-Amsterdam is te vinden in Oud-Zuid, in een zijstraatje van de Van Baerlestraat. Heel makkelijk te bereiken met de tram, auto of fiets. Eenmaal voor het pand moet je een trap op (die verdomde Amsterdamse panden!) en dat kan wat onhandig zijn als je met een kinderwagen komt (zoals ik…) maar er is gelukkig altijd wel iemand die jou wil helpen. En Karlijn wist me te vertellen dat hier zeker een oplossing voor komt, aangezien ze natuurlijk wel kindvriendelijk willen zijn. Eenmaal binnen kun je met de lift naar beneden en heb je uiteindelijk verschillende ruimtes voor de verschillende activiteiten.

Het fijne van Femme-Amsterdam is dat het niet alleen een verloskundigenpraktijk is, maar dat ze zichzelf omschrijven als vrouwengezondheidszorg. En dat doen ze niet zomaar. Je kunt hier namelijk terecht voor álles tijdens je zwangerschap. Denk niet alleen aan de maandelijkse controles, maar ook aan álle echo’s (je krijgt ze zelfs tijdens iedere controle, zo leuk), bloedafnames in de praktijk, avond- en weekendspreekuur, consulten met voedingsdeskundige, seksuologe en coach, voorlichtingsavonden en zwangerschapsmassages. En dat is heel fijn, kan ik je vertellen! Zo had ik mijn controles op de ene plek, moest ik voor echo’s ergens anders zijn, ging bloedprikken weer bij een andere locatie en kon ik de consulten wel vergeten. Nu had ik een vlekkeloze zwangerschap en heb ik de consulten niet héél erg gemist, maar een beetje meer informatie en advies is natuurlijk altijd fijn. En die massage… Zucht.

2015-03-14 15.30.57

Femme-Amsterdam is dus een nieuw concept en het is nu al een enorm groot succes met veel klanten. Ik snap dat wel. Het aanbieden van het complete zorgpakket is gewoon heel erg fijn, helemaal als je zwanger bent. Deze zorg wordt grotendeels vergoed door je verzekering (gewoon de basis zoals iedere zwangere vrouw deze krijgt), maar daarnaast vragen ze ook om een eigen bijdrage. Een gróte eigen bedrage van 500 euro per trimester. Je krijgt daarvoor wel iedere controle een echo, minimaal twee afspraken bij de coach, minimaal twee afspraken bij de voedingsdeskundige, de zwangerschapsmassage en de voorlichtingsavonden. En natuurlijk gewoon de standaard dingen die je bij een andere praktijk ook krijgt. Tsjah, voor extra zorg moet je nu eenmaal betalen. En die losse echo’s die negen van de tien vrouwen erbij kopen, vallen natuurlijk weg omdat je ze hier binnenshuis krijgt, zelfs de geslachtsbepaling en 3d-echo. Het is een afweging die je moet maken. Ik kan alleen maar zeggen dat het er een fantastisch, modern en gezellig uit zag. Naast dit alles kun je hier ook gewoon alleen terecht voor je speciale echo’s, als je eigen verloskundige deze niet binnenshuis kan afnemen.

Je vindt Femme-Amsterdam op de Frans van Mierisstraat 50A in Amsterdam.

Zou jij het een overweging waard vinden?

2015-03-14 15.14.08

Share:

6 Reacties

 1. 14 maart 2015 / 17:29

  Het klinkt goed allemaal, tot het deel van de eigen bijdrage per trimester.
  Ik liep onder controle in het ziekenhuis – met een hele moeilijke zwangerschap – en kreeg ook iedere controle een echo en kon voor alles op dezelfde afdeling terecht. Dat vooruitzicht heb ik met een eventuele volgende zwangerschap ook, dus voor mij zou het geen toegevoegde waarde hebben.

 2. 14 maart 2015 / 17:43

  Ziet er wel heel fijn uit! Jammer van de eigen bijdrage inderdaad, is toch 1500 per zwangerschap dan toch? Een kindje krijgen is al enorm duur. Gelukkig maakt mijn huisarts ook iedere controle een echo en zet ze allemaal op dvd..

 3. 14 maart 2015 / 22:17

  Ik miste zo’n concept enorm! Het staat niet op de planning om nog een spruit op de wereld te zetten, maar mocht het gebeuren…. dan liever zo! Het lijkt me heerlijk om alles onder 1 dak te hebben, scheelt weer een hoop gehol.

  – X Marloes

 4. 15 maart 2015 / 08:12

  Op zich heeft mijn verloskundige ook alles in huis en hoef ik niet steeds ergens anders naartoe (behalve massages dan;)) wel moeten we af en toe naar de gynaecoloog maar dat vind ik niet zo erg aangezien het ziekenhuis hier erg dichtbij is. Als ik een “normale” zwangerschap zou hebben zou ik een praktijk als deze overwegen omdat het mij wel heel leuk en bijzonder lijkt.

 5. 15 maart 2015 / 09:43

  Het klinkt wel heel handig om alles onder één dak te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.