(~215 B)
Zeg Shir, wat doe je momenteel allemaal?

Zeg Shir, wat doe je momenteel allemaal?

Gisteren reed ik om 16.00 uur weg uit Enschede, waar ik een dag op het kantoor van Briljant Baby aan het werk was. Ik werk voornamelijk vanuit huis maar ik vind het fijn om eens in de paar weken die kant op te rijden en elkaar fysiek te zien. Toen ik in de auto op weg naar huis zat, bedacht ik me dat de afgelopen maanden een hoop is veranderd. Ik vul mijn dagen opeens op een heel andere manier, heb te maken met een team, blog veel minder en ben me als persoon heel erg aan het ontwikkelen. Ik heb natuurlijk wel eens verteld wat ik zoal doe en deel af en toe een foto in mijn diary, maar als ik iets deel op stories krijg ik toch vaak de vraag waar ik momenteel mee bezig ben en hoe mijn werk in elkaar steekt. Ik ga met je delen hoe mijn weken eruit zien.

Briljant Baby

Bij Briljant Baby hou ik me bezig met alle content. In eerste instantie waren dat alleen de social media kanalen en blogs toen ik iemands zwangerschapsverlof overnam. Maar omdat zij vlak na terugkomst ontslag nam, ben ik daar blijven hangen en heb ik meer dingen opgepakt. We zijn bij Briljant Baby bezig met een vernieuwde website omdat de oude allerlei fouten bevat. Eerst hebben we ons gericht op een b2b website en daar moesten alle productteksten voor herschreven worden. We hebben het dan over ruim 1000 producten waar ik doorheen moest. Hier heeft veel tijd in gezeten. Ook vul ik dagelijks Instagram en Facebook en publiceer ik af en toe een blog. Inmiddels zijn we in de fase dat er ook een b2b nieuwsbrief komt. Deze ben ik ook aan het opzetten. Als laatste schrijf ik ook alle andere content die gevraagd wordt. Zo moet er tekst richting Prénatal en dat wordt dan doorgeschoven naar mij om op te pakken. We vergaderen iedere dinsdagochtend met het team en ik ga dus af en toe langs om daar aanwezig te zijn. De komende tijd gaan we alles lanceren en als er nieuwe items en collecties komen, sta ik paraat om die teksten te gaan schrijven. Er komt ook een nieuwe fotoshoot aan; hier help ik ook aan mee. Het gaat immers om beelden die ik dan weer kan gebruiken op social media. Al met al een heerlijke functie waar ik mijn ei in kwijt kan en waar ik veel vrijheid heb om te experimenteren, te leren en mezelf te ontwikkelen. Hier gaat wekelijks zo’n 20 uur naartoe en die vul ik op de langere schooldagen van de jongens; maandag, dinsdag en donderdag. Ik werk dan ook gewoon een uurtje door als Skyler en Maddox thuis zijn. Ook gebruik ik de vrijdag als afrondingsdag dus dan pak ik dingen op die zijn blijven liggen, om zo toch alles af te kunnen maken en aan mijn uren te komen. Ik werk als zzp’er, maar wel op basis van een vast tarief per maand. Het kan soms dus een uurtje hier en daar verschillen. Zo heb ik afgelopen maand véél meer gewerkt dan de afgesproken 20 uur, maar komt dat weer goed met mijn vakantie en de rustigere periodes.

My Lovely Notebook

Na bijna twee jaar schrijf ik nog steeds de nieuwsbrief van My Lovely Notebook. De kennis die ik bij Juliëtte, de eigenaresse, heb opgedaan, komt nu ook mooi van pas bij Briljant Baby omdat we daar met hetzelfde systeem werken. Ik reserveer de woensdagochtend voor My Lovely Notebook, schrijf dan een nieuwsbrief, krijg dan woensdag of vrijdag vaak nog feedback of direct goedkeuring en dan kan het ingepland worden. Soms schrijf ik er één per week; met bepaalde acties gaan er meerdere nieuwsbrieven uit. Al met al kom ik gemiddeld op zo’n 10 a 12 uur uit. Als extra schrijf ik soms nog een blog of herschrijf ik bijvoorbeeld een oude. Maar het is dus voornamelijk de wekelijkse nieuwsbrief waar ik me mee bezig hou. Dit in combinatie met Briljant Baby zorgt ervoor dat ik onder schooltijd van de jongens dus precies de uren leeg heb om dit allebei op te kunnen pakken.

Mommyhood & Instagram

Maar ja, dan hebben we nog mijn blog en Instagram! Instagram zie ik puur als hobby en daar plaats ik dus alleen dingen wanneer ik daar zin in heb. Wel heb ik af en toe opdrachten die live moeten. Ik heb daar geen vaste dagen voor, maar ik kan prima content maken voor Instagram als de jongens thuis zijn. Ook werk ik in het weekend wel eens vooruit. Hetzelfde geldt voor Mommyhood. Het zal je niet ontgaan zijn dat ik minder publiceer. Baal ik daarvan? Soms wel, maar het is wel de natuurlijke verschuiving waar ik al een tijdje naar op zoek was. Ik haal veel energie uit de dingen die ik doe voor opdrachtgevers, vind het heerlijk om nu met een team te werken en me gewaardeerd te voelen. Feedback te krijgen, complimenten, dingen voor andere op kunnen pakken. Neemt niet weg dat ik het heerlijk vind om te schrijven (hallo content creator, haha) en dat ik bloggen nog steeds leuk vind. Het is alleen geen moetje meer omdat het niet voor mijn hoofdinkomen zorgt. Voor mij maakt het dan ook makkelijker om eens een dag over te slaan, zoals het feit dat er woensdag geen blog online stond omdat ik dinsdag de hele dag weg was. Ik blog in de vrije momenten of als mijn andere werk even af is. Dat bekijk ik dus per dag. Op maandag heb ik mijn dagboek, op vrijdag een blog van Stonne. Het gaat dus om drie blogs per week die daarbij komen. Soms twee.

Het gezin, vrienden, sporten & nog een cursus

Voor de rest ben ik veel bezig met de jongens wanneer ze thuis zijn, vind ik het heerlijk om met bijvoorbeeld Anke of Debbie even af te spreken voor koffie of een wandeling en daar maak ik ook echt tijd voor vrij. Dan werk ik op een ander moment iets langer door. Sporten staat even on hold vanwege mijn longen en oren, maar na Ibiza ga ik ook zeker weer op maandag, donderdag en zaterdag een uurtje naar de sportschool. Als laatste heb ik me opgegeven voor een social media management opleiding. Een cursus van drie maanden waar ik uiteindelijk zes maanden over mag doen. Die zes maanden heb ik wel nodig, in combinatie met mijn werk. Na de vakantie ga ik hiermee aan de slag. Ik weet zeker dat ik dit goed kan gebruiken in mijn functie bij Briljant Baby, dus dat heb ik er zeker voor over.

Al met al heb ik dus genoeg te doen en houdt alles me lekker bezig. Het werk voor opdrachtgevers heeft prioriteit en is dus iedere week af. Mommyhood en Instagram bekijk ik per week. Ik neem nog maar weinig opdrachten aan, tenzij ik een weekje iets minder te doen heb of als ik het kan combineren met een persoonlijk blog dat ik toch al wilde schrijven. Mijn tweede boek staat voorlopig even op pauze, maar je zult begrijpen waarom als je bovenstaande dingen leest in combinatie met de slechte gezondheid van de afgelopen tijd. Ik ben in ieder geval heel blij met alle veranderingen die er zijn gekomen!

Delen:
Secured By miniOrange