(~215 B)
Moederdag komt er weer aan en dit betekent het voor mij

Moederdag komt er weer aan en dit betekent het voor mij

Zondag 8 mei is het Moederdag en hier staat het alweer groot in de agenda. Ik hecht hier namelijk veel waarde aan, helemaal nu ik zelf moeder ben. Ik vind het een fijn idee om op deze dag even stil te staan bij wat moeders allemaal doen en/of hebben gedaan voor ons. Ik weet dat het voor veel mensen een pijnlijk onderwerp kan zijn en dat vind ik altijd heel vervelend om te lezen. Ik krijg ook altijd enorm veel berichten als ik deel dat ik een goede band heb met mijn moeder en als ik weer eens een foto deel van haar met mijn kinderen. Dat ik dat moet koesteren en dat sommige mensen best jaloers naar deze band kijken. Het is ook niet vanzelfsprekend en dat weten we zelf heel goed. Er is geen contact met mijn opa’s en oma dus zonder er al te veel woorden aan vuil te maken zal je begrijpen dat we bekend zijn met de slechtere familiebanden. Des te meer bijzonder dat wij dit wel hebben en dat we iedere vrijdagochtend om 07.00 uur de sleutel in de voordeur horen; dan stapt (o)ma weer binnen voor een dagje bij ons.

Ik had zelf geen flauw idee waar Moederdag vandaan kwam, dus ik heb het even opgezocht:

Er worden al heel lang feesten georganiseerd voor moeders, zelfs bij de oude Grieken al. Hier stond Rhea centraal, de moeder van alle goden. In de Katholieke kerk werd er ook feest gevierd ter ere van Maria. In 1644 werd de eerste officiele Moederdag gevierd. Moederdag zoals we het tegenwoordig kennen werd voor het eerst gevierd in 1908. Als viering voor alle moeders stelde Anne Marie Jarvis, een Amerikaanse activiste, Moederdag in. Dit deed ze speciaal voor haar eigen moeder die de Mother’s Day Work Club had opgericht. Deze organisatie bracht voedsel en medicijnen naar moeders die het goed konden gebruiken. In 1914 verklaarde de president van de Verenigde Staten elke tweede zondag van mei in tot Moederdag. En dat is tot de dag van vandaag dus nog steeds!

Veel mensen vinden het een commercieel iets en dat is het natuurlijk ook wel een beetje, maar ik vind het een fijn idee om Moederdag te vieren. Juist omdat het iets is om te koesteren. Dat hoeft echt niet met een duur Moederdag cadeau, maar een blijk van waardering is altijd welkom. Ik zal het zelf nooit overslaan voor mijn moeder en ik probeer mijn kinderen hetzelfde te leren. Het feit dat ze iets knutselen, tekenen of een lief kaartje schrijven vind ik al mooi. Zelf koop ik altijd iets van sieraden of parfum voor mijn moeder. Of ik koop een mandje en vul deze met fijne producten. En nogmaals: het gaat echt niet altijd om hoe duur iets is. Mijn moeder en ik hebben bijvoorbeeld moeder dochter armbandjes van My Jewellery samen, die ik vorig jaar cadeau deed. En dit jaar is het een flesje parfum geworden, ook van My Jewellery. Het jaar daarvoor kocht ik een mandje en vulde dat met verzorgingsproducten en een geurkaars. Meestal geef ik het de vrijdag ervoor omdat ze toch bij ons is, of ik laat een bos bloemen bezorgen op zondag, de dag van Moederdag. Op de zondag zelf ben ik dan met mijn eigen kinderen en Raymonds moeder woont helaas niet in Nederland, dus daar kunnen we niet naartoe. Wel sturen we elkaar altijd even een berichtje. Heel erg leuk! Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren, toen ik net moeder was en van haar een berichtje kreeg op deze dag. Dat deed toch iets met me.

Nou, zoals je kunt zien vind ik Moederdag dus een leuke, bijzondere dag om te koesteren. Ik verheug me nu al op de geluiden zondagochtend. Raymond die naar de kinderen loopt, de jongens die de knutsels hebben verstopt en ze gaan pakken en vervolgens met zijn vieren op bed alles bekijken en horen hoe ze hun best hebben gedaan. Love it. Mocht je wel van de cadeautjes zijn en nog iets leuks zoeken voor je moeder: ik ben echt dol op de cadeautjes van My Jewellery. Betaalbaar en leuke dingetjes om te geven!

Delen:
Secured By miniOrange