Dit wil ik nog doen voor 31 december

Dit wil ik nog doen voor 31 december

Het is een heel gekke gedachte dat we alweer richting het einde van 2018 gaan. Ik weet niet waar de weken precies zijn gebleven, maar mijn hoofd is ergens in augustus blijven steken. De kou buiten, de donkere dagen en alle Kerstversiering laat ons echter weten dat het tijd is om ons op te maken voor de jaarwisseling. Voordat het zover is heb ik nog een paar dingen op mijn lijstje staan die ik graag wil doen. Dingen die voor 31 december eigenlijk wel geregeld moeten zijn. Voor meer orde, voor mijn plannen in 2019, voor besparingen en gewoon om een helder beeld te krijgen van wat ik precies in 2019 wil. Ik ben niet zo’n doelensteller maar ik heb teveel dingen in mijn hoofd die ik graag wil doen.

1. Inschrijven voor mijn NIMA A Marketing examen

Ik heb me een paar maanden geleden ingeschreven voor de opleiding NIMA A Marketing bij de LOI. Een thuisstudie waar zo’n 10 a 12 maanden voor staat, maar die ik dus ook in mijn eigen tempo kon gaan volgen. Dat leek me wel wat; iets nieuws leren, maar dan wel volgens mijn eigen planning. Want ja, ik heb nog twee kinderen in de rondte lopen en natuurlijk gewoon mijn werk. Echter is er nu een ‘probleem’; LOI stopt met NIMA en NIMA gaat de opleidingen aanbieden inclusief examen. LOI doet dit exclusief examen. Ik heb nu de mogelijkheid om me tot 31 december in te schrijven voor het examen en deze vindt dan plaats binnen drie maanden (eind maart). Nou, daar ben ik voorlopig nog niet klaar voor, aangezien ik nu al een beetje achterloop en ongeveer 1/4 gehad heb van de lesstof. Nu is het wel zo dat je het examen dan in maart kan verschuiven naar een ander moment in het jaar, weer drie maanden vooruit. En dit kun je dan twee of drie keer doen.

Ik moet nog even goed informeren, maar er zit maar één ding op: als ik examen wil doen en de studie wil afronden met diploma (duh…), moet ik me voor 31 december inschrijven. Het is echter een flinke investering van 550 euro dus het is ook niet zo dat ik het examen ga gokken. Ik wil heel goed voorbereid zijn. De studie staat op een lager pitje dan ik in eerste instantie wilde omdat ik momenteel erg moe ben, maar 2019 wordt dus wel het jaar waarin ik veel tijd aan de studie moet gaan besteden om het te halen. Heel, heel stom en eigenlijk niet het officiele plan. Maar om er nu mee te stoppen is eigenlijk ook geen optie meer.

Dus enerzijds heel erg klote en niet zoals ik het voor ogen had, maar anderzijds wel een beetje een stok achter de deur. Wel een heel snelle stok. Doel voor 31 december is dus informeren naar de mogelijkheden, een heel goede planning maken en me alvast inschrijven voor eind maart en in de agenda schrijven dat ik deze op tijd ga verschuiven. Want de studie bestaat uit 40 hoofdstukken en hoe goed ik ook kan leren; nog 30 hoofdstukken lezen en samenvatten is gewoon niet haalbaar in drie maanden onder deze omstandigheden. Als ik dit had geweten had ik me niet ingeschreven voor deze studie en had ik even gewacht tot 2019.

2018-09-06 14.48.21-1

2. Zorgverzekeringen vergelijken en eventueel overstappen

Zorgkosten, ik word er echt niet goed van. Ik heb een dure premie iedere maand en door de vele medicijnen die ik gebruik, betaal ik toch ook wel veel iedere keer bij de apotheek. Mijn vriend neemt bij wijze van spreken ieder jaar zijn eigen risico mee naar het volgende jaar en ik ben er binnen een paar maanden wel doorheen waardoor ik de eerste paar keer steeds alles uit eigen zak kan betalen. Zo is de regel nu eenmaal, maar ik ken wel andere leukere manieren om mijn geld uit te geven. Iedere cent die ik kan besparen is mooi meegenomen dus daar ga ik de komende tijd even induiken. Ik ga mijn zorgverzekering vergelijken met anderen want er valt vast veel winst te behalen. Ik koop er liever wat koffietjes voor, haha.

3. Doelen stellen voor 2019

Oh, jongens. Ik ben helemaal geen persoon om doelen te stellen want ik wil gewoon lekker mijn ding doen en zie wel waar het schip strandt, maar nu heb ik teveel dingen die ik graag wil doen. Sowieso wil ik dus mijn NIMA A afronden, maar ik wil ook graag eens freelancen voor een tijdschrift en mijn schrijven inzetten voor anderen. Ik vind namelijk dat ik best aardig kan schrijven en wil nu eens mijn vleugels uitslaan en kijken wat ik nog meer kan. Bovendien heb ik een heel concreet idee voor een boek en wil ik na jaren schreeuwen nu eindelijk mijn woorden op papier gaan zetten en een boek uitbrengen. 2019 moét het jaar worden waarin ik in ieder geval een groot deel schrijf of misschien alles wel heb geschreven. Maar hé, ik heb twee kindjes, er moet geld verdiend worden, ik heb mijn website… Ik wil dus momenteel heel erg veel en kan het niet allemaal tegelijk. Naast mijn diploma halen moet ik dus concrete doelen gaan snellen. Diploma en boek? Toch de focus op mijn werk en freelancen? Ik ga er even goed voor zitten om alles voor mezelf op een rijtje te zetten en daadwerkelijk stappen te ondernemen. Het zit nu nog teveel in mijn hoofd. Voordat 1 januari 2019 aanbreekt wil ik dus alles helder voor ogen hebben. Wat ga ik doen, wat gaat er op mijn lijstje voor ‘later’ en waar gaat mijn focus naar toe. Ik weet voor nu bijna zeker dat het boek en diploma gaat zijn. En dus wil ik behalve die doelen concreter maken, ook vast een stappenplan opstellen voor mijn boek en brainstormsessies houden met mezelf en eventueel met anderen. Daarnaast moet er een betere planning komen én meer vaste momenten in de dagen waarop ik aan deze zaken kan en ga werken.

4. Rust en qualitytime

Hoe leuk ik alles ook vind, ik merk dat ik onwijs moe ben door de gebroken nachten en dat dat me opbreekt. De afgelopen weken en de komende weken wil ik dan ook echt even aan mezelf denken. Ik lig vaak vroeg in bed, ik heb iets meer qualitytime met de kinderen, gebruik mijn werkdagen soms als tijd voor mezelf, ben lekker offline aan het schrijven om mijn hoofd te legen en leg wat vaker mijn telefoon weg om een boek erbij te pakken. Mijn e-reader staat vol met pareltjes. De komende weekenden zijn nog wat vol in verband met Sinterklaas maar met Kerst en Oud & Nieuw zijn we lekker thuis met het gezin en hebben we totaal geen plannen. Een rustige (tweede helft) decembermaand, dus. Fijn! Heb ik daarna hopelijk genoeg energie om met alle plannen voor 2019 aan de slag te gaan.

mommyhood 2

Share:

5 Reacties

 1. 21 november 2018 / 07:45

  Goed dat je hierover blogt, ik moet mijn zorgverzekering ook nodig even checken. Rust en quality time is ook heel belangrijk!
  Liefs

 2. 21 november 2018 / 09:03

  leuk geschreven. En doelen stel ik niet meer ik zie wel waar het schip strand 😉 op zakelijk gebied ligt dat even anders en stellen we wel doelen en de zorgkosten pfff houd toch op hahah die springen de pan uit 🙁

 3. Lotte
  21 november 2018 / 09:07

  Tip voor je eigen risico, ik betaal dit gespreid over 10 maanden. Standaard vanaf maart hetzelfde bedrag en je bent het toch kwijt. Zo valt het minder op.

  • Shirley
   Auteur
   21 november 2018 / 09:10

   Oh, dat wist ik niet! Dankjewel 🙂 Steeds die grote bedragen betalen is soms echt een hap uit het budget…

 4. 21 november 2018 / 12:00

  Oooh eindelijk een boek van jou Heel benieuwd waar dat over zal gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.