Ik ga iets nieuws doen!

Ik ga iets nieuws doen!

Al een tijdje heb ik het gevoel dat ik meer wil doen dan wat ik nu doe. Begrijp me niet verkeerd: bloggen is heerlijk en ik vind het fantastisch dat ik lekker thuis kan zijn, mijn dagen kan vullen met schrijven en opvoeden en daar een salaris uit kan halen. Ik werk lang niet meer fulltime en dat betekent ook dat ik geen fulltime salaris meer heb maar ik kan mijn rekeningen betalen, heb een spaarpotje achter de hand, koop af en toe wat leuks voor mezelf en ben een gelukkig mens. Toch ben ik wat onrustig. Ik heb het gevoel dat ik een beetje stil sta en dat ik een nieuwe uitdaging nodig heb. Nu zou ik kunnen gaan solliciteren naar een baan en zo wat afwisseling kunnen creëren, maar voor nu is dat niet wat ik wil. Misschien over een tijdje, maar ik haal nog steeds veel plezier en voldoening uit wat ik nu doe. Wat ik wél wil, is iets meer mijn hoofd laten werken. Ik blog op de automatische piloot, haal leuke opdrachten binnen en werk samen met fijne bedrijven. Ik krijg echter heimwee als ik terug denk aan mijn studieperiode, heb zin om weer te gaan leren en mijn handen (hoofd) jeuken om om met iets anders aan de slag te gaan. Het is uiteindelijk een thuisstudie geworden omdat ik denk dat dit de perfecte manier voor mij is om alles te combineren. Zo kan ik blijven werken aan mijn site (don’t worry, Mommyhood gaat nergens naartoe!), ik kan blijven schrijven wat ik het liefste doe, heb evengoed mijn tijd met mijn jongens én laat mijn hersenen weer kraken door nieuwe stof tot me te nemen. Ik heb gekozen voor een studie marketing; NIMA A. En ik ga jullie uitleggen waarom.

Zo’n vijf jaar geleden volgde ik een cursus gewichtsconsulent, puur uit interesse. Ik heb er nooit serieuze plannen mee gehad en wilde gewoon graag leren. Laatst deelde ik met jullie een lijst met cursussen die me leuk leken, waaronder fotografie en kindercoach. Nu heeft dat nog steeds mijn interesse en lijkt het me onwijs interessant om me op die gebieden te ontwikkelen, maar ik wilde iets meer. Ik wilde iets waar ik in de toekomst, misschien over een jaar of misschien wel pas over tien jaar, ontzettend veel aan zou hebben. Waar ik op zou kunnen bouwen en waar ik, in combinatie met mijn werkervaring én vorige opleiding, op terug zou kunnen vallen als ik weer het andere werkleven in zou willen. Fotografie en kindercoach zijn leuk, maar niet iets waar ik echt serieus mee verder wil. Misschien voor mijn blog, maar niet qua werk.

In mijn achterhoofd kwam altijd het woordje marketing opborrelen en als ik terug denk aan mijn opleiding (Media, Informatie en Communicatie) denk ik met een goed gevoel terug aan alle marketinglessen. De hoorcolleges vond ik om te smullen en ik genoot van de cases. Na een rondje thuisstudie-aanbieders kwam ik op NIMA A Marketing en ik vond het direct heel erg interessant. Toen ik daarna las over NIMA B Digital Marketing was mijn interesse gewekt. Dit zou hem worden! Een studie waar ik weer flink voor aan de bak moet, die mijn kennis gaat verrijken, die mijn vorige opleiding én mijn werk verdieping zullen geven en iets wat enorm goed staat aangeschreven. In eerste instantie zat ik te kijken naar Hbo-opleidingen maar dat vind ik toch wel wat lang en ik heb al een heel mooi diploma op zak. Deze wil ik nu graag aan gaan vullen met andere dingen. NIMA A is een korte maar serieuze studie die heel erg goed staat aangeschreven. Ik denk dat dit een heel goede investering qua tijd en geld gaat zijn.

Het zal echt even pittig worden. Het is alweer acht jaar geleden dat ik mijn diploma haalde en dus is het alweer acht jaar geleden dat ik echt serieus iets heb geleerd. Dat ik mijn lessen marketing heb gevolgd. Er zal nog veel ergens in mijn hoofd dwarrelen, maar ook heel veel ook niet. Zoals altijd ben ik weer bang dat het me niet gaat lukken, maar deze stomme gedachtes moeten maar eens voorbij zijn. Ik heb mijn studie afgesloten met een zeven voor marketing dus ik kan het heus wel. Ik ga lekker aan de slag met mijn nieuwe uitdaging en hopelijk rond ik NIMA A Marketing eind dit jaar/begin volgend jaar af met een mega goed gemaakt examen. Als ik er heel veel plezier en voldoening uit haal ga ik zeker verder met de NIMA B Digital Marketing. Maar laten we niet op de feiten vooruit lopen; NIMA A, I’m ready for you!

Share:

14 Reacties

 1. 14 februari 2018 / 14:30

  Wat goed van je zeg! Het is altijd leuk om nieuwe dingen te leren, vooral als het je interesse heeft. Ik zou niet zo snel meer een opleiding gaan volgen, maar wil mij in de toekomst nog wel aanmelden voor verschillende cursussen.
  Liefs

 2. 14 februari 2018 / 15:13

  Leuk, Nima opleidingen staan inderdaad goed bekend. Succes!

 3. Nicole
  14 februari 2018 / 15:23

  Super dat je je zelf weer een uitdaging gunt! Goed dat je hart volgt en doet wat jij wilt. Weet zeker dat je het kan!! Veel plezier alvast!!!

 4. Sonja
  14 februari 2018 / 16:50

  Wow, bewondering voor je hoor. Zeker gezien het met jouzelf niet helemaal zo lekker gaat als ik het goed begrepen heb en dit dan ook nog naast je gezin en je blog! Succes met je nieuwe studie (en met je gezondheid)!

  • Shirley
   Auteur
   14 februari 2018 / 17:48

   Dankjewel!

 5. Eliza
  14 februari 2018 / 17:50

  Go Shirley! Als je stage moet lopen kan je bij ons terecht!

 6. 14 februari 2018 / 19:12

  Goed van je! Marketing is echt heel leuk! Ik werk naast mijn blog ook als online communicatie medewerker en het is iedere dag een feestje. Heb van mijn werk de opleiding HBO Online Marketing en social media mogen doen. Heel pittig naast mijn gezin, werk en blog, maar als je doet wat je leuk vindt en het je interesse heeft, gaat het al een stuk gemakkelijker. Succes!

 7. nina
  14 februari 2018 / 19:24

  Altijd goed om te blijven kijken hoe je je wilt (blijven) ontwikkelen. En inderaad, studeren is pittig maar ook gewoon leuk. veel succes!

 8. 14 februari 2018 / 19:27

  Stoer Shir, fijn dat je iets hebt gevonden waar je zo enthousiast van wordt! Succes en veel plezier met studeren, you go girl!

 9. Kim
  14 februari 2018 / 22:52

  Ik vind marketing heerlijk en ben heel blij dat ik het mijn job mag noemen. Wel een kleine kanttekening: binnen tien jaar ben je niets meer met deze opleiding, daarvoor verandert de marketing te snel. Maar dan heb je tegen dan weer iets nieuws om te leren 😉

 10. Jessica
  14 februari 2018 / 23:53

  Heel veel plezier en succes ik worstel nog steeds met de keuze wat ik wil doen hoop ook snel de knoop kan doorhakken en iets nieuw kan doen waar ik me goed bij voel.

 11. 15 februari 2018 / 09:32

  he mop wat gaaf 😀 even een frisse wind door die bovenkamer heen halen 😀 su6! xx

 12. Elize
  16 februari 2018 / 08:21

  Hartstikke leuk! Ik vind het altijd belangrijk om jezelf te blijven uitdagen en ontwikkelen.
  Je bent nooit te ‘oud’ om te leren en we moeten nog zo lang werken dat het gewoon een investering is.
  Ik ben altijd tandartsassistente geweest en nu ben ik aan het omscholen via het NCOI naar juridisch administratief dienstverlener.
  Ik heb een kindje van 1,5 jaar en ben ook al vanaf mijn 17e van school af -11 jaar-.
  Heb me er wel een beetje op verkeken: ik dacht ohhh dat doe ik wel even haha maar goed achteraf kijk ik hopelijk wel terug met de gedachte dat het even moeilijk was maar het toch allemaal waard is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.