(~215 B)
Wat zijn mijn werkzaamheden nu?

Wat zijn mijn werkzaamheden nu?

Afgelopen weekend was ik mijn dagboek aan het maken en toen kwamen er verschillende werkzaamheden voorbij. Je ziet me vaak achter de computer, ook als ik niet op kantoor ben. Omdat er wat verschuivingen zijn geweest qua werk, er nieuwe dingen bij zijn en ik iets stop heb gezet, vond ik het leuk om jullie even bij te praten. Wat doe ik nu allemaal?

AmstelveenZ

Laat ik beginnen met zeggen dat ik ongeveer 20 uur per week voor AmstelveenZ werk in loondienst. Dit doe ik eigenlijk altijd onder schooltijd op maandag, dinsdag en donderdag. Het gebeurt wel eens dat ik op een ander moment een interview moet doen, bijvoorbeeld een woensdagochtend of een keer na werktijd. Ik krijg zoveel vrijheid in mijn baan, dat ik het ook normaal vind om wat flexibiliteit terug te geven. In de schoolvakanties ben ik bijvoorbeeld vrij maar als Maddox op de BSO zit, kan ik best op dinsdag een interview doen en deze uitwerken. Over het algemeen komt het op 20 uur per week.

Van A tot Z

Mijn werkzaamheden bestaan uit verschillende dingen: ik hou de mailbox bij en schrijf nieuwsberichten naar aanleiding van persberichten voor de website, ik zoek naar onderwerpen om over te schrijven voor het magazine, ik interview en werk dit uit. Ik werk volwaardig mee aan het magazine. Zo heb ik voor het volgende nummer de helft gevuld met een schoolspecial, een groot sportinterview en een advertorial. Ook word ik dus soms op pad gestuurd om een advertorial te schrijven voor de website of krijg ik een SEO-opdracht die online moet. Ik regel de fotografen, zorg dat het beeld klopt en doe de eindredactie zodra alles terug is van de vormgever. Ik werk dus echt van A tot Z mee op de redactie en dat vind ik fantastisch. Echt een baan die me op het lijf is geschreven.

Mijn blog en Instagram

Voor mijn blog en Instagram heb ik ook nog steeds opdrachten. Dat wisselt tussen SEO-opdrachten voor Mommyhood en campagnes op Instagram. Het zijn niet meer mijn hoofdinkomsten, maar het is wel een fijne aanvulling. Ik probeer nog veel te bloggen, maar heb daar niet altijd de inspiratie meer voor. Ik schrijf al zoveel op een dag en heb de afgelopen jaren al zoveel gedeeld. Ik bekijk dat echt dag voor dag. Ik wilde elke werkdag blijven publiceren, maar dat is soms wel wat te veel. Als ik de inspiratie heb ga ik als een malle, maar soms ben ik na een werkdag compleet leeg en lukt het me niet om iets te bedenken. Het is in ieder geval nog steeds een fijne uitlaatklep en ik ben blij met de leuke campagnes die ik nu nog heb.

Freelance activiteiten

Met de nieuwsbrieven voor My Lovely Notebook ben ik gestopt. Omdat ik deze niet meer elke week hoefde te schrijven, was het voor mij te onregelmatig om het passend te maken. Het bleef toch altijd in mijn hoofd als extra to do. Met pijn in mijn hart heb ik dus on hold gezet. Wie weet dat ik over een tijd weer iets kan betekenen, maar voor nu had ik er geen ruimte voor in mijn hoofd. Wel werk ik nog voor de verloskundigenpraktijk, dit doe ik alweer bijna een jaar. Ik zorg dat hun Facebook en Instagram up-to-date is met drie posts per week over van alles en nog wat. Dit bedenk ik zelf qua content, maar ik krijg ook soms input van de verloskundige zelf. Lekker schrijven over baby en zwangerschappen, super leuk. Hier ben ik ongeveer twee uur per week mee bezig. Soms plan ik een hele maand vooruit zodat het me een dag kost, maar vaker verdeel ik het even. Dan pak ik ’s avonds mijn laptop erbij en ga ik een uurtje aan de slag. Dat vind ik heel erg leuk om te doen.

Kek Mama

Voor Kek Mama mocht ik een paar weken freelancen voor de website. Het zou voor vier weken zijn en daarna is het nog eens met twee weken verlengd. Inmiddels is dat gestopt. Wel zag je me afgelopen week nog schrijven voor ze. Ik heb een paar weken geleden een interview gedaan met iemand, en in eerste instantie zou dat voor de website zijn. Omdat het zo’n lang en heftig verhaal is, heb ik voorgesteld om dit toch ergens in het magazine te plaatsen. Daar was de hoofdredacteur het mee eens. Ik heb dus lang gewerkt aan dit interview omdat ik vond dat dit de tijd en liefde verdiende, maar ook omdat het mijn eerst gepubliceerde interview voor een tijdschrift gaat zijn. AmstelveenZ is natuurlijk ook een magazine, maar wel een lokaal blad. Mijn naam in Kek Mama zien verschijnen is toch wel een droom die ik als klein meisje al had. Het interview verschijnt in nummer 5, ik geloof dat dat wel pas in mei gaat zijn. Maar hé, het komt eraan! Ik weet niet of het hierbij blijft of dat er meer aan gaat komen, maar ik ben al heel blij dat ik na mijn sollicitatiegesprekken daar deze kans hebben gekregen. Als ze iemand nodig hebben om in te vallen of iets te schrijven, nemen ze contact op. Supertof.

Schrijven

Al met al dus heerlijke bezigheden waar ik mijn ei in kwijt kan. Mijn hart ligt bij schrijven en dat ik daar mijn dagen mee mag vullen, vind ik onwijs fijn. Een lokaal magazine maken van A tot Z, schrijven voor social media kanalen, nog steeds lekker aan de slag voor mijn eigen blog en socials en dan ook nog eens de opdracht krijgen bij Kek Mama. Ja hoor, ik zit er lekker in!

Delen:
Secured By miniOrange