(~215 B)
Voor het eerst sliepen de kinderen samen in een tent. Hoe ging dat?

Voor het eerst sliepen de kinderen samen in een tent. Hoe ging dat?

Tijdens onze vakantie kwam er een blog online, waarin ik vertelde dat de jongens voor het eerst samen in een tent zouden slapen in plaats van in de caravan. Bij Decathlon kochten we een ruimte tent en twee luchtbedden, we namen hun wasbare dekbedden mee, hun eigen kussens en het kampeeravontuur kon beginnen. Inmiddels zijn we weer thuis en ga ik delen hoe het ging. Hebben ze drie weken in de tent geslapen of was het een fiasco?

Hartstikke goed

Laat ik het maar gelijk zeggen: ze hebben drie weken in de tent geslapen en het ging hartstikke goed. Ik vond het wel even spannend; de eerste nacht was er veel regen en heb ik eigenlijk de hele nacht wakker gelegen. De tent stond naast de caravan, aan de kant waar wij sliepen. We konden ze goed horen, maar ook had Skyler zijn telefoon mee de tent in voor het geval er iets zou zijn. Maar terwijl ik de hele nacht wakker lag, gaven de jongens geen kik. Sterker nog: de volgende ochtend vroeg ik hoe ze geslapen hadden en hoorde ik alleen maar: ‘hartstikke goed, mama!’

Niet meer tegelijk

Naast de regen, ging het naar bed brengen de eerste avond ook wat stroef. Terwijl de jongste (zesjarige) het allemaal wel prima vond, vond de bijna tienjarige het toch wel spannend. Ze wilden per se tegelijk naar bed en daar gaven we gehoor aan. Ervaringen uit het verleden lieten ons eigenlijk al weten dat dat geen goed idee was. Ze bleven maar praten en dat praten ging uiteindelijk over in dollen, om uiteindelijk over te gaan in ruzie. Want Maddox kan heel erg doorgaan, terwijl Skyler op een gegeven moment wil slapen. Zo verliep het ook de eerste keren in de caravan, dus we kozen er altijd voor om Maddox eerst naar bed te brengen en als hij dan sliep, ging Skyler erin.

Oplossing

Dat hebben we dus in de tent ook doorgevoerd. Eerst Maddox erin en als hij sliep, kon Skyler naar bed. Omdat de tent nieuw is en Maddox het toch ergens wel spannend vond om alleen te gaan slapen, kroop Raymond de tent in om bij hem te liggen. Als Maddox dan sliep, ging Raymond eruit en Skyler erin. Dat bleek een goede oplossing. Wel duurde het soms erg lang, waardoor Raymond lang met Maddox bezig was. Ik hoop dat we daar volgend jaar een andere oplossing voor hebben.

Lampje

Omdat de tent heel erg donker was, hebben we er ook een oplaadbare lamp in gezet. Onze jongens willen altijd een lampje aan en slapen prima met licht. In eerste instantie kochten we een klein lampje zodat ze deze aan konden zetten indien nodig, maar dat werkte niet zo fijn. De grotere, oplaadbare lamp die we normaal op tafel hebben in de voortent werkte toch beter. En elke ochtend pakte Maddox de lamp uit de tent, werd deze opgeladen en kon-ie ‘s avonds weer mee de tent in.

Schot in de roos

Al met al hebben de jongens heerlijk geslapen in de tent en hebben we ze helemaal niet gehoord. De tent voor drie personen was mooi ruim, zodat beide jongens ruimte over hadden aan de zijkanten voor hun spulletjes. De zelfopblazende luchtbedden waren een schot in de roos. Binnen no time opgeblazen, lagen uitstekend (ook wij vonden ze prima liggen) en na afloop waren ze weer makkelijk leeg en opgerold. De tent zelf was, na een beetje gehannes en Youtube-filmpjes kijken, ook zo weer ingeklapt.

Extra plek

Doordat de kinderen in een tent sliepen, hadden we in de caravan onze zitplek terug. We hebben hier af en toe in de avond gezeten, of Raymond als ik bijvoorbeeld al in bed lag. Ook hebben de jongens hier veel gezeten en hadden ze de ruimte om binnen te tekenen of even een spelletje te spelen. Ik zal ook niet ontkennen dat de banken prima als opbergplek dienden. Niet helemaal zoals ik het graag zie, maar zo gaat het nu eenmaal, haha.

Volgend jaar weer!

Delen:
Secured By miniOrange