(~215 B)
Kamperen met kinderen: de jongens gaan voor het eerst in een tent

Kamperen met kinderen: de jongens gaan voor het eerst in een tent

Al sinds we een caravan hebben, slapen de jongens binnen bij ons. We begonnen met een caravan met stapelbed en dat was enorm leuk. Maddox sliep beneden en Skyler boven. Toch zijn we uiteindelijk voor een andere caravan gegaan. Ietsje groter, iets nieuwer. Zonder stapelbed, maar met een grote rondzit die we om konden bouwen tot slaapplek voor de jongens. Dit was helemaal prima. Maar dit jaar gaan we het anders doen. De jongens gaan voor het eerst in een tent slapen.

We zijn afgelopen weekend naar Decathlon geweest om een tent te kopen. Na wat online speurwerk (Raymonds afdeling), is er gekozen voor een Quechua pop-up tent voor drie personen. We wilden er graag twee losse luchtbedden in en dat ging net niet passen in een tweepersoonstentje, vandaar de keuze voor een driepersoons. Hebben ze in ieder geval nog een beetje afstand van elkaar, haha. De matrassen hebben we ook van Quechua, zelfopblazende luchtbedden. Ideaal. We hebben ze in de winkel getest en het ligt echt heel erg goed. Misschien wel beter dan de kussens in de caravan. (#nospon)

In de caravan misten we een beetje een zitje. Ons bed is een vast bed met matras, dus daar kunnen we niet zoveel aan aanpassen. Het bed voor de jongens is dus een grote ronde zit, met bank en tafel. Omdat de kinderen daar altijd slapen, was het altijd opgemaakt als bed. Tafel plat, kussens plat, opmaken met een hoeslaken en slapen maar. Dat werkte prima, maar het werd wel wat krap voor Skyler. Ook vonden we de kussens niet zo lekker als matras. Maar de belangrijkste reden is dat we echt een beetje ruimte misten. Een zitje waar we ’s ochtends kunnen ontbijten, waar we ’s avonds nog even kunnen zitten of waar we met slecht weer een spelletje kunnen spelen of bijvoorbeeld de jongens kunnen kleuren.

Stapelbed in onze vorige caravan, alweer vier jaar geleden.

De ronde zit als bed, drie jaar geleden op Bakkum

De slaapplek opgeruimd. Gewoon een fijne zit met zijn allen. 

Het allerliefst had ik de jongens in de voortent gehad, in een zijstuk die je eraan kunt ritsen. Dan liggen ze voor mijn gevoel iets dichterbij, ook al slaat dat nergens op. Echter is dat een behoorlijke investering. Voor nu gaan we het dus proberen in een tent. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat en hoe de jongens dat vinden. We hebben in ieder geval afgesproken dat Skyler de eerste avond met Raymond in de tent gaat slapen, en de tweede avond Maddox met Raymond. Daarna mogen ze het samen gaan proberen. De tent staat in ieder geval naast de caravan. Hopelijk maken ze er een fijn en knus plekje van, zodat ze nooit meer anders willen. Of ze schreeuwen de hele camping bij elkaar, dat ze het afschuwelijk vinden. Ik geef jullie na de vakantie een update, haha.

Delen:
Secured By miniOrange