(~215 B)
Vijf dingen waar ik soms best wel jaloers op kan zijn

Vijf dingen waar ik soms best wel jaloers op kan zijn

De laatste jaren ben ik meer zeker over mezelf en mijn leven. Ik voel me goed, heb vertrouwen in de dingen die ik doe en heb een hoop om trots op te zijn. Toch kan ik soms nog best een tikkeltje jaloers zijn op anderen. Nu zie ik dat zeker niet altijd als iets slechts. Soms wel, en dan praat ik mezelf streng toe dat dat nergens voor nodig is. Maar het geeft me in sommige gevallen ook meer motivatie om te werken naar een punt waar de ander misschien al is. Vandaag doe ik een boekje open over dingen waar ik soms best een beetje jaloers over kan zijn.

1. Mensen die heel zakelijk zijn

Ik blog al heel wat jaren en kan er ook al flink wat jaren fulltime van rondkomen. Toch is dat niet altijd even makkelijk. De ene maand heb ik veel opdrachten en een andere maand heb ik helemaal geen inkomsten. Jarenlang heb ik met een mediabureau gewerkt en sinds een jaar of vijf doe ik alles zelf. Ik zou best wel wat zakelijker willen zijn en kijk op tegen mensen die deze gave bezitten. Ik ken mensen die ontzettend goed zijn in onderhandelen en veel meer geld verdienen. Ik zeg al snel ja omdat ik de opdracht niet mis wil lopen en zie mezelf kleiner en als minder waard dan dat ik eigenlijk ben. Ik vind het ook eigenlijk helemaal niet leuk om keihard te onderhandelen. Ik word dolgelukkig van schrijven en vind het fijn om mijn eigen ding te doen. Misschien dat dát juist wel weer mijn kracht is, ook al zorgt dat niet altijd voor geld op de rekening.

2. Een grotere seksuele interesse

Mijn libido is al jaren niet zo best. Ik wijd het aan slaapgebrek, maar ook aan de pil en het feit dat het simpelweg niet zo in mijn straatje ligt. Het is voor mij gewoon niet zo belangrijk. En dat terwijl het in een relatie, en juist in een lange relatie zoals ik die heb, toch essentieel is. Ik doe mijn best, maar er zou wel een tandje bij kunnen. Ik ben met de pil gestopt om te kijken of dat van invloed is, maar ik zou ook graag meer willen experimenteren. Denk aan op zoek gaan naar fantasieën, het gebruik van speeltjes als vibrators en meer van dat soort dingen. Het is echt een ver van mijn bed-show en misschien een tikkeltje persoonlijk om over te praten, maar ik vind dat er best meer aandacht voor mag komen. Niet iedereen is zo open minded en seksueel ingesteld. Ik ben benieuwd naar de reis van de komende jaren die ik misschien wel op dit gebied kan maken. Ik kan in ieder geval best jaloers zijn als ik lees over vrouwen die hier meer voor openstaan en meer kunnen genieten van deze qualitytime met de partner én zichzelf.

3. Het gebruik van heerlijke producten met parfum

Tsjah, ik heb al sinds mijn geboorte last van eczeem en hoef dus niet aan te komen met doucheproducten met parfum en meer verzoringsproducten. Ik heb mijn vaste dingen in de badkamer staan en daar moet ik het mee doen. Snuffelen in de winkel doe ik wel heel erg graag en het idee dat ik dat nooit kan gebruiken, vind ik soms helemaal niet zo leuk.

4. Een gezonde relatie met sport en voeding

Dít is een punt waarop ik mijn jaloezie heb omgezet tot iets positiefs en zelf aan de slag ben gegaan. Mensen die veel gewicht kunnen squaten zijn voor mij echt een motivatie geworden. Mijn relatie met voeding is nog zeker niet iedere dag even goed, maar ook daar heb ik veel goede stappen in gemaakt. Ik weet zeker dat dit de komende tijd steeds beter gaat. Soms vind ik het frustrerend om te zien dat het bij anderen vanzelf gaat; voor mij is het wel al jaren een gevecht in mijn hoofd. Nu niet meer zo extreem als voorheen, maar zeker nog wel aanwezig.

5. Mensen zonder faalangst

Toen ik mijn boek aan het schrijven was, dacht ik steeds: wie zit hier nu op te wachten. Ik heb een presentatie geven over dit onderwerp afgeslagen omdat ik echt niet durf en vind het onwijs spannend om een sollicitatiegesprek te voeren. Ik heb al sinds de basisschoolperiode last van faalangst en onzekerheden en dat zit me nu nog steeds vaak in de weg. Ik denk dat het iets is dat bij me hoort, maar ik hoop ooit zeker genoeg te zijn om iets zonder deze angst te voltooien. Het zal in ieder geval zorgen voor minder slapeloze nachten en buikpijn…

Delen:
Secured By miniOrange