(~215 B)
Verzwaringsdeken getest: hoe, wat & slaapt Maddox door?

Verzwaringsdeken getest: hoe, wat & slaapt Maddox door?

Sinds een paar weken slaapt Maddox onder een verzwaringsdeken. Ik had er al eerder van gehoord maar nog niet eerder een kans gegeven, tot ik een mailtje kreeg van Romy van Modeliefje Maakt. Ze volgt mij al lang en weet dat Maddox niet zo goed slaapt. Ik kreeg een deken om te testen en nu, een paar weken verder, is het tijd om mijn review te schrijven.

Verzwaringsdekens

Verzwaringsdekens zijn bedoeld om kinderen en volwassenen te helpen beter te slapen. Door de constante diepe druk lukt het om beter te ontspannen en dus dieper in slaap te komen. Als je last hebt van overprikkeling dan kan een verzwaringsdeken een oplossing zijn. Tevens zorgt diepe druk voor de aanmaak van dopamine en serotonine. Hierdoor voel je je beter en ontspan je. Dopamine heb je tekort bij een depressie. Hierdoor kan de deken ook helpen bij depressies en stressgerelateerde stoornissen. Veel kinderen ervaren het als een geborgen gevoel. Dus de hand van papa of mama nog even op zich, zelfs samen slapen kan door een verzwaringsdeken niet meer nodig zijn. En na al die weken kan ik dit een soort van beamen. Ik zeg expres een soort van, aangezien het een combinatie is van twee dingen in ons geval.

Zwaar!

Toen ik de verzwaringsdeken kreeg opgestuurd schrok ik een beetje. Ik lachte wat moeilijk naar mijn moeder en weet nog dat ik zei: ‘dit ga ik niet bovenop hem leggen! Zo zwaar voor zo’n klein ventje.’ Het is een heel zwaar deken, die gevuld is met natuurlijk materiaal. De vulling doet me denken aan die van een pittenzak. De deken is gestikt en ieder vierkantje is afzonderlijk gevuld met dit materiaal. Het gewicht wordt dus goed verdeeld over de verzwaringsdeken.

Eerste goede nachten

Maddox is net als zijn grote broer geen goede slaper. Ik moest er altijd een paar keer per nacht uit en de laatste weken voordat we de verzwaringsdeken in huis hadden, was ik soms uren met hem op. Het werd te gek en ik was echt op. Op dezelfde dag als dat we de deken in huis hadden, begon ook de ‘medicatie’ via de homeopaat waar we geweest waren. Een beetje stom maar onder het mom van baat het niet, dan schaadt het niet (en omdat de slapeloze nachten echt de hel werden), heb ik het allebei tegelijk gebruikt. De medicatie gegeven en toen we Maddox naar bed brachten, hebben we hem toegedekt met de verzwaringsdeken. De hele nacht lag ik te wachten tot Maddox wakker werd en dat gebeurde niet. ’s Ochtends om 06.00 uur opende hij zijn ogen voor het eerst. Dit is nog nooit eerder voorgekomen. Ook de nacht daarna sliep hij door en de nacht daarna was hij slechts één keer om 04.00 uur even wakker.

Pilletje van de homeopaat

Een week later vergat ik per ongeluk de medicatie van de homeopaat maar lag Maddox wel onder de verzwaringsdeken te slapen. Mooi moment om te testen, dus. Helaas was dit een rommelige nacht. Hij was weer een paar keer wakker en ondanks de verzwaringsdeken had hij dus niet lekker geslapen. Maar toen hij de medicatie wel kreeg en ik de deken achterwege liet, sliep hij wel rustiger, maar zeker niet net zo goed als met beide middelen.

2019-03-16 22.26.27

Rustiger

Tijdens ons weekendje weg naar Landal nam ik de verzwaringsdeken niet mee. Maddox sliep in een groot bed en kreeg wel zijn medicatie. De nacht verliep goed, maar hij was wel een extra keer wakker. Ik heb gemerkt dat de combinatie van beiden echt top is voor Maddox. De pilletjes van de homeopaat doen zijn werk van binnenuit en de verzwaringsdeken houdt hem rustig en ‘veilig’ van buitenaf. Als hij ’s nachts huilend wakker wordt en uit bed wil leg ik hem plat, verzet hij zich nog een beetje tegen, maar zodra ik hem iets tegendruk geef en het deken op hem leg, is hij binnen een paar seconden weer compleet rustig. Soms was hij wel minutenlang overstuur, dat hebben nu niet meer meegemaakt. Binnen een minuut is Maddox rustig en kan ik met een gerust hart weer naar beneden of naar bed.

Zelf af krijgen

’s Avonds als hij naar bed gaat dek ik hem dus goed toe. Hij heeft een eigen dekbed en daar leg ik de verzwaringsdeken overheen. Als ik dan bij hem ga kijken voordat ik ga slapen, ligt hij er nog half onder of helemaal bovenop. Dat geeft mij een veilige gedachte, dat Maddox zelf de deken af kan krijgen als dat nodig mocht zijn. Dat is trouwens ook de regel voor als je de deken aanschaft; doe dat pas als jouw kindje deze zelf af kan krijgen. Er wordt ook geadviseerd om een kind onder de 9 kilo niet onder een verzwaringsdeken te leggen. Ik dek Maddox ’s avonds echter wel weer toe, met beide dekens over hem heen. Zo blijft hij rustig liggen. ’s Ochtends is hij echt meer uitgerust dan voordat we de deken en het pilletje gingen proberen.

Alleen nog een fles

Inmiddels zijn we weken op deze manier bezig, met de verzwaringsdeken en de pilletjes van de homeopaat, en slapen we echt stukken beter. Maddox slaapt niet door want hij komt weer tussen 00.00 uur en 03.00 uur voor een fles, en daarnaast moet ik soms nog een keer naar hem toe om hem even toe te dekken. De ene keer komt hij alleen voor de fles en een andere keer is het zo’n twee keer dat hij wakker is. De nachten van urenlang wakker met Maddox zijn verleden tijd en ik maak weer betere nachten. Doet een mens goed, kan ik je vertellen.

Kortingscode

Wij hebben de verzwaringsdeken van Modeliefje Maakt en Maddox ligt onder maat S. Maddox weegt 10.5 kilo en de deken is gemaakt op 3.5 kilo. Mocht je ook een deken willen proberen, dan krijg je met code MOMMYHOOD 5 euro korting op je aankoop. Als je twijfelt over de maat of de zwaarte, kun je altijd advies vragen aan Romy. Bovendien kun je zelf uit haar stoffen kiezen voor een deken speciaal voor jouw zoon of dochter. Of voor jezelf, dat kan natuurlijk ook!

Ik ben in ieder geval heel blij dat Romy me een deken heeft toegestuurd voor Maddox zodat we er kennis mee konden maken. Het was voor ons niet hét enkele antwoord, maar samen met de pilletjes van de homeopaat is het voor ons wel een goede oplossing voor rustigere nachten.

2019-02-22 20.31.02

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties

 1. sarina
  19 maart 2019 / 09:27

  Wat een goed nieuws! Hopen dat dit doorzet.

 2. 19 maart 2019 / 10:00

  fijn dat het slapen wat beter gaat meis, en nu vol houden!!

 3. 19 maart 2019 / 10:06

  Goeie tip. Maar is zo’n zware deken niet heel erg warm? Mijn dochter met eczeem slaapt heel slecht maar zij wil het liefste bovenop de deken slapen. Niet te warm.. heeft maddox dat niet?

  • Shirley
   Auteur
   19 maart 2019 / 12:03

   Nee, qua stof is ‘ie heerlijk zacht en Maddox voelt totaal niet warm aan 🙂 Hij heeft geen jeuk of meer last!

  • 19 maart 2019 / 19:37

   De stof is katoen en de vulling van natuursteen. Dit gaat niet broeien in tegenstelling tot plastic. In de winter gebruik je hem over het dekbed. In de zomer vaak over een laken

 4. DiDi
  19 maart 2019 / 11:18

  wat fijn dat het helpt!

 5. Miranda
  19 maart 2019 / 11:58

  Ik heb er ook 1 aangeschaft!! Een kennis van me weer me op jouw verhaal vorige week en ik werd meteen enthousiast! Ook bij iemand die ze zelf maakt. Alleen 5 weken wachttijd…ik ben toch ook wel benieuwd naar het pilletje dat hij krijgt !!

 6. Jessica
  19 maart 2019 / 12:45

  Ik wil dit voor mezelf :’)

 7. Sabien
  19 maart 2019 / 13:40

  Fijn om te lezen, Shirley. Niet alleen voor Maddox maar ook zeker voor jullie!!!

 8. Roxanne
  19 maart 2019 / 20:24

  Fijn dat deze combinatie werkt!

 9. Mandy
  20 september 2019 / 22:25

  Ben erg benieuwd naar de pilletjes die jullie voor Maddox gebruiken..

  Wij zitten namelijk met hetzelfde “probleem”
  Ons mannetje is inmiddels 7 maanden maar de nachten zijn nog steeds een ramp.

  • Shirley
   Auteur
   21 september 2019 / 08:48

   Dat is via de homeopaat maar daar wil ik voor de rest niks over zeggen. Dat is zo persoonlijk dat je daarvoor beter zelf even een afspraak kunt maken 🙂 voordat iedereen die pilletjes zomaar online gaan bestellen. Het helpt trouwens allebei niet meer, de deken en de pilletjes. Maddox slaapt niet door en is inmiddels weer meerdere keren per nacht wakker.

 10. Tamara Pantus
  26 september 2019 / 19:39

  Ik zou je willen adviseren geen medische informatie te verstrekken die niet klopt. Dopamine tekort bij een depressie komt weinig voor. Bovendien zorgt een dopamine tekort eerder voor andere stoornissen.

  Ik denk dat ‘slaapproblemen’ bij jonge kinderen heel vaak voorkomen. Beter gezegd, het is geen probleem, maar doodnormaal en passend bij de ontwikkeling van het jonge brein. Vervelend voor ons als moeders, maar nog vervelender dat er zoveel mensen zijn die hier geld aan proberen te verdienen met allerlei wondermiddeltjes en pilletjes. Ik ben absoluut pro-verzwaringsdeken, maar niet als een baby/dreumes/peuter niet doorslaapt.

Secured By miniOrange