(~215 B)
Van deze vier online programma’s ben ik nu lid

Van deze vier online programma’s ben ik nu lid

Online cursussen en programma’s: je vindt het leuk of je hebt er een gruwelijke hekel aan. Regelmatig zie je coaches via Instagram reclame maken dat jij binnen een jaar een topomzet kunt draaien als je hun programma’s volgt. Daar heb ik zelf niet zoveel mee. Ik ben wel een sucker voor gratis downloads en meld me daarna weer snel af voor de nieuwsbrieven. Die omzet geloof ik wel. Maar wat ik wél heel erg leuk vind, zijn online programma’s waarbij je aan jezelf kunt werken op een laagdrempelige manier. Mindset, structuur, opvoeding. We kunnen soms allemaal wel eens een peptalk of een schop onder onze kont gebruiken en ik vind het ook oprecht leuk om zulke kennis tot me te nemen. Ik ben inmiddels voor een paar van dit soort programma’s aangemeld en vandaag deel ik met jullie welke programma’s het dan zijn.

Structuurjunkie membership

Vorig jaar keek ik naar een webinar van Cynthia en daar kwam een fantastische aanbieding voorbij voor het Structuurjunkie membership. En ja, ik weet dat de webinars daarvoor georganiseerd worden. Ik vond het al een tijd aantrekkelijk en met deze aanbieding besloot ik het toch te doen. Inmiddels zijn we alweer bijna een jaar verder. Ik heb zeker nog niet alles bekeken want ik ben niet zo iemand die hier wekelijks de tijd voor neemt, maar het is fijn om het er af en toe bij te pakken. Cynthia weet een hoop over structuur en planning en je kunt per keer met een thema aan de slag. Of het nu gaat over thuiswerken, focus, minderen met de smartphone of doelen behalen. Niet alles spreekt me aan maar omdat er al aardig wat online staat, kies ik het thema wat op dat moment het beste bij me past. De community erbij vind ik leuk om af en toe doorheen te bladeren. Kijken naar andermans planning, zien waar anderen blij van worden of juist tegenaan lopen, etc. Ik ga zelf nog steeds heel rommelig met mijn planning om en wissel vaak van systeem, maar onbewust neem ik toch wat dingen mee.

Guide your Mind van Anders Kan

Janne Schuijn vind ik een fantastisch mens. Ik hou van haar nuchtere aanpak en toen ik een paar maanden geleden een aanbieding voorbij zag komen dat je voor 1 euro het programma Guide your Mind kon proberen, greep ik deze kans met beide handen aan. Inmiddels heb ik mijn abonnement verlengd en kijk ik zo nu en dan een video over een bepaald thema waar ik mee te maken heb. Zo heb ik laatst heel veel gehad aan omgaan met veranderingen en een negatieve mindset. Ik vind het fijn dat ze straight to the point is, lekker nuchter haar verhaal doet en dat het heel praktisch is zodat je direct aan de slag kunt met opdrachten. Ieder thema heeft vier video’s en het duurt allemaal niet zo lang. Maar het is wel effectief en het zit boordevol informatie. Ja, dit is eigenlijk een beetje mijn laagdrempelige coach en ik word hier heel blij van.

Lazyfitgirl Academy

Zoals jullie weten worstel ik al járen met mijn gewicht. Ik kan goed afvallen, maar kan ook goed eten waardoor alles er zo weer aan zit. Inmiddels heb ik al een tijdje een redelijke balans te pakken, maar ik zou wel meer steady willen zijn. Nog meer leren over voeding en echt nog meer los willen komen van die dieetgedachten. Is lastig na al die jaren, maar ik weet zeker dat het me gaat lukken. Laatst zag ik op Instagram een winactie voorbijkomen bij Lazyfitgirl en omdat de methode me onwijs aanspreekt, ben ik met de billen bloot gegaan. Ik heb heel openhartig mijn verhaal gedaan en niet veel later hoorde ik dat ik gewonnen had. Zo blij en dankbaar! Ik ben pas sinds deze week lid omdat mijn vakantie ertussen zat, maar het gaat erom dat je naar een goede balans gaat zoeken, goede eetswitches kan maken zodat het geen diëten meer is maar een lifestyle en de methode hamert heel erg op een goede, voedzame relatie met eten. Daar ben ik wel aan toe en dus ben ik heel blij dat ik hiermee aan de slag kan.

Online Opvoed Uni

Structuurjunkie en Anders Kan betaal ik zelf, Lazyfitgirl heb ik gewonnen en de laatste, de Online Opvoed Uni, heb ik gekregen. Dit is een platform voor ouders waar je terecht kunt voor verschillende webinars. Of je nu meer rust in het gezin wil, tegen schermtijd aanloopt, oudere kinderen hebt en het thema seksualiteit ter sprake wil brengen of bijvoorbeeld een hooggevoelig kind hebt met een sterke wil; er staan veel trainingen voor je klaar. Via de community kun je contact leggen met gelijkgestemden, om tips vragen of gewoon gezellig meelezen. Ik vind het idee heel mooi en vind het fijn dat er zoiets is opgericht voor meer handvatten in de opvoeding. Het valt soms niet mee. En nee, het geeft geen garantie dat je het na een training helemaal perfect doet. Het is echter wel zo dat je hier en daar wat tips kunt oppikken die voor jou van toepassing zijn én het gevoel niet alleen te hoeven staan is toch ook wel heel erg prettig.

Al met al ben ik groot voorstander van dit soort initiatieven. Ik heb nu de perfecte mix voor mezelf qua interesses: planning en structuur, mindset, voeding en het ouderschap. Wie weet zit er ook voor jou iets tussen. De ene keer kijk ik iets en ga ik weer verder met mijn dag; een andere keer bekijk ik een video en haal ik daar zoveel uit voor mezelf, dat ik het allemaal even laat bezinken en er daadwerkelijk mee aan de slag kan. Het is allebei helemaal oké. Dat is het fijne van dit soort laagdrempelige platformen. Ik word er in ieder geval heel erg blij van en kies iedere week even een uur voor mezelf door een video te volgen over een thema waar ik op dat moment behoefte aan heb. Soms meer als ik meer tijd heb. Bij deze direct een reminder voor mezelf: een extra uur inplannen doordeweeks om hier iets meer mee aan de slag te gaan. Fijn!

Delen:
Secured By miniOrange