Uitgebreide plog van woensdag

Uitgebreide plog van woensdag

Een weekly diary is hartstikke leuk, maar ik selecteer natuurlijk ook wel de leukste beelden om aan jullie te laten zien. Hoe mijn dagen er globaal uitzien ontdekken jullie op deze manier, maar ik vind het ook weleens leuk om het nog iets uitgebreider te laten zien. Ik ben momenteel aan het nadenken over vlogs aangezien daar veel vraag naar is. Ik wil dat zeker eens proberen (helemaal na jullie reacties op Instagram Stories en op mijn leuke samenwerkingsvideo met iRobot op Instagram zelf), maar het is voor mij even een drempel waar ik overheen moet. Ik voel me namelijk een stuk zekerder achter mijn toetsenbord dan met een camera op mijn snufferd. Maar de komende tijd ga ik lekker wat oefenen, plaats ik veel op Instagram Stories en zodra het goed voelt, zien jullie misschien wel een video verschijnen. Voor nu wil ik jullie een plog laten zien; een fotodagboek van een dag, waarin ik alles uitgebreid laat zien en vertel.

Gisteren was een typische woensdag, met de enige uitzondering dat Raymond laat was en dat ik dus tot 20:00 uur alles alleen deed. Het gebeurt vaker dus ik draai er mijn hand niet voor om (veer in mijn eigen kont, zie je dat?) maar gezellig is natuurlijk anders.

Maddox was thuis en Skyler zat tot 12:30 uur op school. Ik maakte eten voor Maddox, ik was aan het werk, ik deed wat met de kids, rommelde wat in huis en maakte er een fijne, wisselende dag van. Het is altijd zo’n aanrommeldag. Na de maandag en dinsdag waarop ik me alleen maar op werk hoef te focussen, is woensdag altijd wat rustiger met een klein beetje werk en grotendeels de kinderen. Ik heb een heel hoop foto’s gemaakt (ik hou van mega uitgebreide plogs), van de nachtvoeding tot aan bedtijd, en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te bekijken. Want ook dít wil ik vaker gaan doen. Kijk mee!

IMG_7341

Goedemorgennnn! Haha. Maddox sliep om 19:00 uur en wordt nu voor het eerst wakker. Dat is héél erg goed. Ik maak een flesje en daarna slaapt hij verder. En ik dus ook, lol. Ik wil alles laten zien, en daar hoort dit dus ook bij.

IMG_7342

Goedemorgen! Nu voor het echie. Mijn wekker gaat om 07:00 uur, ik snooze nog wat en daarna is het tijd om op te staan. Beide kids zijn nog stil en ik heb Maddox alleen om 05:30 uur nog even zijn speen gegeven. Blij met het resultaat. We gaan de goede kant weer op.

IMG_7346

Dit wordt hem. Een jeans van Selected Femme en trui van Zara. Mijn enige trui, naast alle sweaters. Hij kriebelt een klein beetje dus hij krijgt vandaag een laatste kans.

IMG_7349

Skyler komt om 07:30 uur naar onze kamer gerend. Ook goed geslapen! Ik kleed hem aan. Hij draagt een spijkerbroek van Zara en hoodie van Nike. Lekker warm.

IMG_7351

En als ik met Skyler bezig ben hoor ik nummer twee wakker worden. Timing! Mocht je je afvragen waar Raymond is: die is al eerder naar beneden om met Muis te wandelen en ontbijt klaar te zetten voor Skyler zodat we achter elkaar door kunnen. ’s Avonds is hij laat thuis, dus de rest van de dag doe ik alles alleen.

IMG_7356

Ook klaar! Heerlijk die kleine oogjes nog. Het broekje is van H&M en de trui van Stella McCartney. Echt mijn favoriete item. Ben zo dol op witte en zachte kleding, het maakt hem nog zo lekker baby.

IMG_7358

Eenmaal beneden kan Skyler gelijk eten, zet ik Maddox in de kinderstoel met een rijstwafeltje (hij heeft om 04:00 uur die volle fles natuurlijk nog op) en zet ik Paw Patrol op. Tsjah, ik red het ’s ochtends even niet zonder televisie hoor, jongens. Ondertussen maak ik Skylers broodtrommeltje klaar, vul ik zijn tas en maak ik mijn eigen ontbijt om te eten.

IMG_7359

Dit eet ik. Skyr yoghurt met een lepel jam er doorheen.

IMG_7360

Het is ondertussen 08:30 uur, Raymond is al naar zijn werk en we gaan richting school. Schoenen aan, jas aan en naar buiten. Skylers school begint trouwens 08:45 uur, dus we zijn netjes op tijd.

IMG_7365

Maddox heb ik in de draagzak mee. De ene keer in de wagen en de andere keer zo. Maar aangezien ik ook wil dat Skyler een beetje loopt in plaats van altijd maar op het meerijdplankje staat, besluit ik dit te doen. Lol. Hij wordt er nogal lui van!

IMG_7367

Het is maar een klein stukje wandelen en als we eenmaal weer thuis zijn, krijgt Maddox zijn fruit. Vandaag wordt het een banaan. Of beter gezegd twee, aangezien hij begint te blèren als de eerste op is omdat ‘ie meer wil. Vreetzakje. Eten gaat nu zo goed.

IMG_7368

Maddox gaat even spelen en ik ruim de spullen van de ochtend op.

IMG_7372

Iets voor tienen verschoon ik Maddox en leg ik hem in bed. Zo schattig deze foto.

IMG_7375

Ik wissel mijn trui nu al om, haha. Het wordt deze sweater en de trui gaat op de verkoop-stapel.

IMG_7376

Want kijk, dat doet dus onwijs veel zeer, helemaal met een kriebelende trui. Mijn eczeem is echt fucked en sommige plekken zijn flink open of ontstoken.

IMG_7379

Mocht je je afvragen of Maddox gelijk zo lief gaat slapen; nee hoor. Soms wel, maar dit keer niet. Hij heeft natuurlijk ’s nachts ook goed geslapen en was iets later wakker. Toch wil ik zijn ritme goed aanhouden. Ik loop bijna een half uur heen en weer en om 10:20 uur slaapt ‘ie.

IMG_7381

Ik ga werken!

IMG_7382

Ondertussen ben ik ook bezig met Maddox’ eten. Ik maak wat zoete aardappel en een klein beetje spinazie voor er doorheen. Van de zoete aardappel blijft dan nog genoeg over om morgen bijvoorbeeld te mengen met doperwtjes. Ben benieuwd hoe hij de spinazie vindt; is de eerste keer!

IMG_7385

Foto’s maken van mijn nieuwe Macbook. Ik ben zó blij!

IMG_7391

Ik werk even twee eitjes naar binnen.

IMG_7395

Maddox is wakker na anderhalf uur en dat is perfect getimed. Nog even spelen en dan is het tijd om Skyler op te halen.

IMG_7397

We gaan dit keer met de auto, want daarna gaan we nog ergens naartoe.

IMG_7401

Hoi Skyler! Hij moet trouwens écht geknipt worden. Zou vrijdag gebeuren, maar toen was ‘ie ziek. Hopelijk aankomende vrijdag. Mag wel een flink stuk van zijn haar af.

IMG_7403

Ik rij door naar onze favoriete viskraam, die er alleen op woensdag en zaterdag staat.

IMG_7404

Yessss. Dit is onze lunch.

IMG_7406

Skyler heeft ook een bakje en Maddox mag wat hapjes van (alleen) het witte vis aan de binnenkant. Heerlijk vindt ‘ie het.

IMG_7407

Als ik ga tanken moet ik altijd eindigen op ronde getallen. Beetje jammer altijd dat de prijs voor een liter nooit rond is, waardoor ik nooit het hele scherm mooi krijg qua getallen, lol. Waar je je wel niet druk om kan maken.

IMG_7408

Tijd voor Maddox’ lunch. Het is de spinazie met zoete aardappel en hij smult er van. Zo fijn dat ‘ie alles lekker vindt. Het hele bakje gaat leeg.

IMG_7409

Even FaceTimen met oma!

IMG_7411

De kindjes gaan samen spelen.

IMG_7412

We gaan naar buiten, Muis uitlaten!

IMG_7415

We lopen een stuk, Skyler springt even in de plassen en Muis is lekker eruit. Wat is het koud!

IMG_7416

Tijd voor Maddox’ fles en een middagdutje.

IMG_7420

Ik ga even aan het werk en Skyler speelt met zijn Lego.

IMG_7419

Maddox ligt dus al een uur in bed en slaapt nog niet. Hij huilt niet, maar vermaakt zich prima, haha. Hij zit gewoon rustig, gaat af en toe even staan, met zijn doekje spelen en gaat weer even liggen.

IMG_7418

Om 16:00, na bijna twee uur (?!) haal ik hem er maar uit. Normaal slaapt Maddox binnen no time na de warme fles maar nu dus niet. Hij heeft niet geslapen dus ik ben benieuwd hoe het vanavond gaat. Zo lopen de dagen ook weleens, mensen!

IMG_7421

Dan maar spelen met zijn grote broer! Kan ik er nog even een factuur uitsturen.

IMG_7422

Ik was voor het eerst live op Instagram! Best spannend, maar zeker voor herhaling vatbaar.

IMG_7423

Rust in de tent; even de kindjes voor Peppa Pig planten.

IMG_7424

Kan ik even vlogjes kijken, haha.

IMG_7426

Hé, leuke post! Ik wilde dit weekend al naar Elias in de bioscoop na het zien van de trailer tijdens ons laatste bioscoopbezoekje en vandaag kreeg ik bioscoopkaartjes. Leuk, leuk, leuk. Skyler is helemaal enthousiast.

IMG_7429

Skyler gaat gelijk de kleurplaat kleuren die erbij zat.

Ik vergat mijn camera maar we gaan nog even een klein rondje met Muis naar buiten. Normaal doet Raymond hem gelijk als hij thuis komt rond het eten, maar nu wordt het waarschijnlijk wat later en gaan wij nog een keer. Hou ik Maddox ook een beetje bezig.

IMG_7427

Dit is echt een aanrader, de smeersels van De Kleine Keuken. Ik ga nu voor Maddox een broodje maken met deze spread, maar ook de chocopasta is favoriet.

IMG_7432

Jamjamjam. Voor de mensen die het nog niet weten; Maddox eet dus ’s middags warm en ’s avonds een broodje. Dat schema hanteren ze op het kinderdagverblijf en we blijven graag in hetzelfde ritme, maar ook omdat het zo beter met Maddox’ darmen gaat. Af en toe geven we het wel ’s avonds om te proberen. Wel zo leuk als hij eerdaags met de pot mee eet, dat het tegelijk met ons kan.

IMG_7433

Ik begin aan ons eten. Lekker makkelijke nasi.

IMG_7434

Tadaa, bon appetit.

IMG_7435

Na het eten is het voor de kindjes tijd om in bad te gaan. Skyler vindt het wel lekker, maar Maddox moet er dus niks van weten. Douchen is geen probleem maar het zou handig zijn als hij er af en toe bij Skyler bij kan in bad. Ik denk dat zijn huid zeer doet, dat is namelijk bij mij ook het geval. Ik probeer het vijf minuten.

IMG_7440

Maar nee, hij is echt boos. Lol.

IMG_7446

Lekker insmeren, pyjama aan, volle fles en naar bed.

IMG_7447

Daarna haal ik Skyler uit bad, smeer ik hem ook in, pyjama aan en boekje voorlezen.

IMG_7448

Welterusten Skyler!

IMG_7449

Als ik bij Maddox kijk ligt hij ook al lekker te slapen. Precies 19:00 uur ben ik beneden. Goed gedaan, al zeg ik het zelf. Haha.

Ik plof op de bank voor de televisie.

Raymond is thuis en we kijken Nieuwe Buren, de serie waar we aan begonnen zijn.

Let’s call it a day!

Morgen moet Skyler de hele dag naar school, ben ik ’s ochtends in het ziekenhuis met Maddox en moet ik ’s avonds om 21:30 uur (??) voor mezelf naar het ziekenhuis voor een ct-scan. Tussendoor ben ik werken, schoonmaken en wassen. Heel veel wassen.

Tot een volgende keer! X

Share:

17 Reacties

 1. Arina
  18 januari 2018 / 07:35

  Als jij niet blij wordt van vlogen, zou ik er ook niet aan beginnen. Kan me dat zo goed voorstellen! En stiekem hou ik zelf ook meer van artikelen dan vlogs, noem me ouderwets 😉 Succes vandaag!

  • Shirley
   Auteur
   18 januari 2018 / 08:09

   Heb het nog nooit gedaan dus kan er nog vrij weinig over zeggen, behalve dat het heel onwennig voelt. Maar we gaan het zien! Ik blijf een schrijver dus mocht het zover komen, zal het slechts 1 artikel vervangen. Voor de rest blijf ik lekker schrijven 🙂

  • Inez
   20 januari 2018 / 13:27

   Helemaal mee eens!
   Ik ben echt fan van artikelen en photo diaries. Heb niks met vlogs.

 2. Denise
  18 januari 2018 / 08:31

  Neeeeee Shirley! Niet gaan vloggen. Ik vind jou juist zo leuk omdat jij als een van de weinige niet vlogt . Met 5 kids gun ik mijzelf niet de tijd om vlogs te kijken . Succes in het ziekenhuis vandaag voor jullie beide!

  • Inez
   20 januari 2018 / 13:28

   Amen! Haha ik vind het ook juist een groot voordeel dat ze niet vlogt. Even rustig tussendoor een artikel lezen geeft meer rust dan een vlog kijken.

 3. 18 januari 2018 / 09:26

  Blijf idd lekker bij jezelf meid. Doen waar jij blij van wordt. Ik lees je altijd graag. 😉
  X

 4. 18 januari 2018 / 09:29

  leuke plog meis 😀 en ooohh ik vond die grijze trui juist zo leuk!!! en kolere shir je exceem ….wauw pijnlijk meis.
  lekker dat maddox alles zowat eet man 😀 en skyler och me vriend hihih die er weer super stoer uitziet in zijn ootd 😀

 5. Mariska
  18 januari 2018 / 10:27

  Lekker dagje! En ik hou niet van vlogs hoor, mij doe je juist een plezier met geschreven content. 🙂

 6. eva
  18 januari 2018 / 10:34

  Deze tip moet ik met je delen. De slofjes van babypaws. Het zijn omslagsloffen, ze gaan niet uit en heerlijk warm op de fiets en in de draagzak. Ik heb de donkerbruin suede. Staan overal bij.

 7. Anke
  18 januari 2018 / 11:42

  Wat een leuke plog! Lekker spieken in andermans leven 😉 ik kijk plogs ook sneller dan vlogs maar ben benieuwd wat je ervan gaat vinden!

 8. Bianca
  18 januari 2018 / 20:24

  Altijd leuk een plog vind ik. Vloggers volg ik bijna niet. Maar 2 eigenlijk. Jamie Li en devious van Willemijn van 2wmn zijn ook altijd leuk.
  Ik ben wel benieuwd naar je volg.

 9. Bianca
  18 januari 2018 / 20:25

  Sorry bedoelde de vlogs van

 10. Claudia
  18 januari 2018 / 23:50

  leuk gedaan zo een dag spieken!
  voor herhaling vatbaar , heerlijke ventjes !

 11. Jessica
  19 januari 2018 / 00:45

  Leuk dit 🙂
  Ik wil je trui wel 😉
  Auw zo’n plek heb ik op mijn onderbeen! 🙁
  Wat is Maddox een cutie je zou hem zo van het scherm willen plukken en willen knuffelen 😉

 12. Bibi
  19 januari 2018 / 07:59

  Vind dit altijd leuk om te lezen

 13. 20 januari 2018 / 10:07

  Ik ging gelijk even kijken op je Instagram stories en wat leuk! 🙂 Moet je doen! Die drempel snap ik wel, heb ik zelf nog steeds na een aantal video’s. Maar aan de andere kant denk ik altijd maar: je vindt jezelf misschien niet leuk om naar te kijken, maar mensen die jouw video’s kijken zien gewoon jou, hoe je echt bent 🙂 het is alleen voor jezelf echt vreemd in het begin.

 14. 21 januari 2018 / 21:28

  Wat een leuke plog om te lezen. Het doet mij herinneren dat ik ook een doekje voor aan de speen moet halen voor Tygo. Ik ben trouwens blij dat jij niet vlogt, ik vind daar niks aan en ook helemaal geen tijd voor met Tygo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.