(~215 B)
Twee maanden in 2024: hoe gaat het met de focuspunten?

Twee maanden in 2024: hoe gaat het met de focuspunten?

Dit jaar heb ik geen goede doelen voor mezelf opgesteld, maar ik heb wel drie focuspunten waar ik me op wil richten in 2024: financiën, gezondheid en creativiteit. De eerste twee maanden van het jaar zitten erop en het is voor mij tijd om de balans op te maken. Ben ik goed op weg? Waar kan ik nog wat bijsturen en verloopt alles zoals ik wil dat het verloopt? Ik ga ze een voor een af.

Financiën

Ik kan wel zeggen dat dit heel erg goed gaat. De eerste maand was het nog even zoeken qua budgetten, maar ik heb meer grip op mijn geld dan ooit. In februari ging het ook heel goed. Ik heb mijn spaarpotten goed aangevuld, heb niks van mijn spaarrekening hoeven terugboeken, heb overzicht en weet precies waar mijn geld heen gaat. De Money Planner heb ik goed bijgehouden en elke twee weken check ik even hoe alles ervoor staat. Dit wilde ik eerst wekelijks doen, maar elke twee weken is helemaal prima voor mij. Elke euro wordt opgeschreven en dat voelt heel erg goed. Door vooraf de budgetten te bepalen, weet ik precies wat ik kan verwachten. Zelfs de grote uitgaven aan concerten van Anouk maakten niks uit; mijn potje hiervoor is aardig gevuld en ik kan alles zonder enige moeite betalen. Ik heb zelfs veel meer gespaard dan ik vooraf mezelf als doel heb gesteld, dus ik ben heel tevreden. Ja, me focussen op de financiën doet me heel erg goed. Ik heb zoveel meer rust en kan zelfs onvoorziene rekeningen betalen zonder in de stress te schieten. Dit doet veel voor mijn gemoedstoestand.

Gezondheid

Gezondheid is natuurlijk een breed begrip en ik zie het in zijn geheel. De gezondheid van mijn longen heb ik helaas niet in de hand en dat gaat op en af. Het is voor mij heel wat om continu naar mijn afspraken in het ziekenhuis te gaan, en dat is voor mij een grote win. Ik hoop dat dat iets op gaat leveren en dat ik bergopwaarts ga qua longen. Ze zitten me nog te vaak in de weg, maar ik moet ook accepteren dat het nu eenmaal zo is.

Wat betreft sporten zit ik er heel lekker in. Ik ga minimaal twee keer per week naar de sportschool, en vaak zelfs drie keer. Ik heb een goed trainingsschema en maak progressie. Daar word ik heel erg blij van. Mijn voeding gaat daardoor ook heel goed, want ik weet dat ik daardoor ook meer resultaat zie en dat vind ik fijn. Ik merk wel dat ik qua voeding nu een beetje inzak en dat ik weer even terug moet naar de basis. Mijn voeding noteren, nog meer letten op de eiwitten en ruimte maken voor alles. Niet denken in goed of fout en een eetpatroon ontwikkelen waar ik me goed bij voel. Dat is, met mijn dieetverleden, soms nog lastig. Maar ik heb al zoveel veranderd de afgelopen maanden, dat ik zeker weet dat dit nog beter gaat worden de komende weken.

Ik noemde ook mijn mentale gezondheid en dat gaat eigenlijk ook wel goed. De kerstvakantie heeft me goed gedaan en de afgelopen weken zat ik er qua werk weer lekker in. Ik merk wel dat ik, nu ik weer slechter slaap, mentaal niet zo heel fit ben. Ik verlies focus op mijn werk, loop een beetje dromerig door de dag en kan me slecht concentreren. Maar bijvoorbeeld vorige week voelde ik me wel weer heel goed. Er zaten dagen tussen waarin alles voorspoedig liep; mijn werk, de jongens, mijn blog, het huishouden en alles eromheen. Het gaat dus een beetje met ups en downs. De komende dagen spendeer ik tijd met Raymond in Lissabon en ik hoop dat dat me de reset gaat geven die ik nodig heb. Misschien moet ik ook het schrijven voor mezelf weer op gaan pakken. Dat hielp toch altijd wel, om mijn hoofd leeg te schrijven. Ik maak er nooit tijd voor vrij, terwijl het me wel goed doet. Daar ga ik even ruimte voor creëren, in de hoop dat ik me dan iets rustiger door de dag beweeg.

Creativiteit

Deze pijler heeft het minst goed uitgepakt. Tot nu toe, dan. Ik ben een beetje zoekende geweest naar wat dit nu precies kan zijn. Ik begon met knippen en plakken in een boekje, ben gaan tekenen, maar kon mijn draai niet helemaal vinden. Ik ben wel altijd aan het rommelen in mijn planner, maar of ik daar echt creatiever van word? Neuh. Ik weet het nog niet zo goed. Misschien toch dat fotograferen, of misschien is schrijven toch echt mijn creativiteit en moet ik het daar meer in gaan zoeken. Hoe dan ook: de afgelopen twee maanden heb ik íets geprobeerd, maar het is nog niet iets concreets en er is ook niks uit voortgekomen. Eens kijken hoe dat de komende maanden gaat zijn!

Vooralsnog ben ik niet heel ontevreden. Met de twee belangrijkste pijlers ben ik goed aan de slag gegan en ik merk dat het in mijn dagen en weken ook echt regelmatig naar voren komt. Het zijn niet alleen maar punten waar ik af en toe op wil focussen, maar pijlers die een grote rol in mijn dagelijks leven spelen. En ik kan wel zeggen dat het na twee maanden behoorlijk goed gaat en dat ik het ook als iets heel belangrijks zie. Kortom: ik ben benieuwd wat de komende maanden mij gaat brengen!

Delen:
Secured By miniOrange