(~215 B)
Twee kinderen op school; een weekplanning met opeens veel tijd

Twee kinderen op school; een weekplanning met opeens veel tijd

Sinds afgelopen week zit Maddox ook op de basisschool. Terwijl hij normaal altijd alleen op maandag en dinsdag naar de creche ging, zit hij nu opeens van maandag tot en met vrijdag op school. Ik heb ook gelijk de overblijf geregeld (onze school heeft nog geen continurooster) en dat betekent dat de jongens maandag, dinsdag en donderdag van half 9 tot 3 uur op school zitten, en woensdag en vrijdag van half 9 tot 12 uur. Volgend schooljaar moet Skyler op vrijdag ook een lange dag naar school, maar vooralsnog hebben ze dezelfde schooltijden. En deze basisschoolperiode brengt opeens een heel nieuwe weekplanning met zich mee! Maddox was normaal een aantal dagen per week thuis zodat ik tijd voor hem had, en op de crechedagen was Skyler eerder thuis en had ik wat uurtjes met hem om te spenderen. Inmiddels is de weekplanning dus heel anders en moeten we ook weer even zoeken.

Opeens extra uren

Op maandag en dinsdag was ik altijd volledig aan het werk. Dat waren de crèchedagen voor Maddox en dan kon ik echt even meters maken. Dit is nog steeds het geval voor mij. Ik moet weliswaar mijn dagen iets inkorten omdat ik nu twee kinderen om 3 uur ophaal in plaats van Maddox om 5 uur, maar dit zijn evengoed lange dagen waarop ik veel kan doen. Hetzelfde geldt voor donderdag. Ook dit is een lange dag voor de jongens waarop ik veel werk kan verrichten. Dit is voor mij een dag die er extra bij is gekomen; voorheen was Maddox deze hele dag bij mij. Op woensdag is er opeens een ochtend vrijgekomen voor mezelf en op vrijdag gaat ook Maddox een ochtend naar school. Deze is voor mij nog redelijk hetzelfde als voor de basisschool; mijn moeder is er en ik kan dan evengoed wat dingen doen. Alleen hebben we nu ’s ochtends allebei onze handen vrij en dat is echt even heel erg gek, haha.

Zoekende

Ik merk dat ik deze eerste twee weken heel erg zoekende ben geweest. Ik heb opeens veel meer tijd en wilde zoveel doen, dat ik vastliep en níks meer wist te doen qua planning. Ik werd er zo onrustig van! Omdat er ook een studie is gestart (en twee losse cursussen), ben ik aan het kijken hoe ik mijn tijd het beste kan verdelen zodat ik optimaal van deze dagen kan profiteren. Ik heb gelezen over themadagen in de productiviteitscursus van Charlotte die ik lang geleden volgde, en eindelijk is mijn week zo ingedeeld dat ik dit kan toepassen. Het geeft kaders zodat je weet waar je wel en niet aan werkt die dag en dat is in mijn geval wel prettig. Ik wil zoveel, dat ik op sommige dagen echt teveel dingen door elkaar doe. Dat wil ik vermijden.

Themadagen

Zoals het er nu naar uitziet gebruik ik de maandag en dinsdag gewoon zoals altijd voor content. Mijn contentdagen bestaan uit blogs schrijven voor Mommyhood, samenwerkingen uitwerken en de nieuwsbrief schrijven voor Juliette. De nieuwsbrief gaat er iedere dinsdagavond uit en dus plan ik daar op maandag altijd tijd voor in, met een uitloop naar dinsdag. Omdat ik niet zo heel veel vooruit schrijf, is het op maandag en dinsdag ook belangrijk om weer blogs te schrijven voor die hele week. Hoe lekker zou het zijn als ik op dinsdag klaar ben hiermee? Op woensdag heb ik opeens een ochtend voor mezelf en omdat mijn werk dan (als het goed is) voor dat moment klaar is, wil ik eindelijk tijd vrijmaken om het programma van Anders Kan te volgen. Ik merk nu dat het toch wel blijft liggen omdat ik de uren zonder kinderen altijd heb gebruikt voor mijn werk. Dit is een extra ochtend die vrijkomt en dat hoop ik dan voor dit soort programma’s te gebruiken. Ik ben ook aangemeld voor het structuurprogramma van Cynthia, dus op deze ochtend kan ik in alle rust een onderwerp uitkiezen en daarmee aan de slag gaan. Ik vind het belangrijk om aan zelfontwikkeling te doen en vind dat ik daar een leuker mens van word omdat ik overal wel tips vandaan haal.

Extra dag

Op donderdag heb ik opeens ook een dag erbij, en een lange ook nog. Donderdag is altijd de dag geweest dat ik het huishouden oppak. Ik doe op alle dagen wel wat, maar op deze dag zorg ik dat alles in orde is. Maar donderdag is ook de dag dat ik ’s avonds een studie volg. Van 19.00 uur tot 22.00 uur volg ik de hbo module online marketing. Hiervoor zijn ook voorbereidingen nodig. Een paar hoofdstukken lezen en leren en opdrachten maken. Hier ga ik de donderdag dus verder voor gebruiken. Ik kan dan in alle rust studeren en zorgen dat dit helemaal in orde is voordat ik ’s avonds de online meeting in ga. Een prettig idee! Eerder in de week vind ik het niet fijn, omdat ik nu lekker echt de dag kan reserveren voor de studie en de stof ’s avonds wordt besproken. Zo ligt het nog vers in mijn geheugen. Op vrijdag verandert er niet zo heel veel. Maddox is dan wel op school, maar we doen gewoon hetzelfde als altijd. Ik ben even aan het werk terwijl mijn moeder heel lief voor mij de was strijkt (goud hoor), en daarna gaan we op pad voor de boodschappen en gewoon een gezellig rondje, Om 12.00 uur halen we de jongens op, gaan we lunchen en daarna ga ik met Skyler naar zwemles. De ene keer gaat mijn moeder mee en de andere keer ga ik alleen. De uren tussendoor gebruik ik voor afrondingszaken. Ik beantwoord de laatste mails, schrijf nog een blog, check lopende samenwerkingen, de facturen die openstaan of al voldaan zijn, ik schrijf nog wat ideeën op voor Mommyhood zodat ik maandag weer direct aan de slag kan en check eventueel nog een nieuwsbrief voor My Lovely Notebook als deze al klaarstaat.

Wijzigingen

Het klinkt als een mega goed plan zo, maar ik weet ook dat het in de praktijk soms wat anders loopt. Zo volg ik de cursussen Google Analytics en Zoekmachine optimalisatie en die zijn twee keer op maandag en twee keer op woensdag een hele dag. Ik zal dan moeten schuiven qua planning. Ook komt mijn inspiratie soms op als poepen, haha. Ik heb dan opeens een blog in mijn hoofd die er gelijk uit moet. Er komt tussendoor wel eens een samenwerking binnen, ik krijg akkoord op iets en het moet direct live of er moet een wijziging plaatsvinden qua planning voor de nieuwsbrieven. Ook zijn er momenten dat ik eens naar Amsterdam rij voor een koffie met Debbie, wat later start met werken omdat ik met Anke ben of een uurtje naar de sportschool ben. Tsjah, ik werk voor mezelf en dit vind ik ook belangrijke dingen om in te plannen nu ik deze vrijheid nog optimaal kan benutten. Dan heb ik gewoon de mogelijkheid om te schakelen. Het is voor mij een leidraad in de week zodat ik weet waar ik aan toe ben. Maar ik weet ook dat ik soms op dinsdag echt niks weet te schrijven en vastloop. Aan mij dan de keuze of ik stom naar mijn scherm blijf staren, of toch een hoofdstuk voor de studie lees zodat ik kan schuiven met donderdag. En soms heb ik op zondag zo’n nietsdoen-dag, dat ik opeens zin heb om een blog te schrijven of alvast de nieuwsbrief klaar te zetten. Dan ontstaat er weer wat ruimte in de rest van de week.

Luxe weekplanning

Wat een luxe eigenlijk, dat ik mijn week zo kan indelen. Ik snap dan ook heel goed dat anderen denken ‘jeetje, wat een leven!’ Dat ik op een dag zelf kan bepalen wat ik wil en ga doen. Sinds ik een aantal sollicitatiegesprekken heb gevoerd is me dit opeens nog veel duidelijker geworden. Ik weet dan ook nog niet hoe mijn dagen er over een paar weken uit gaan zien. Omdat de studie online marketing drie maanden duurt, kan ik na de zomervakantie op donderdag opeens iets voor een nieuwe opdrachtgever gaan doen, bijvoorbeeld. Of ik besluit om meer blogs te schrijven en gebruik deze hele dag voor nieuwe content. De woensdag probeer ik wel zoveel mogelijk voor mezelf te houden. Als ik eens geen zin heb om iets online te volgen, hoop ik dat ik de rust vind om deze dag gewoon op een andere manier voor mezelf in te vullen.

Het is echt heel gek om opeens iedere ochtend twee kinderen naar school te brengen en zelf in een stil huis weer thuis te komen. Nu ik nog geen andere baan heb gevonden en niet zo goed weet hoe de komende maanden gaan zijn, geniet ik maar even lekker van deze tijd! Enne, die agenda staat toch opeens bést snel vol, als je opeens meer tijd krijgt…

Delen:
Secured By miniOrange