Steun jij samen met mij de KanjerKetting?

Steun jij samen met mij de KanjerKetting?

Een tijd geleden schreef ik over de KanjerKetting, een initatief van Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. In ons land krijgen elk jaar 600 kinderen kanker. Dat zijn tien kinderen per week. De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. De VOKK steunt kinderen met kanker met de KanjerKetting. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, haarverlies, een super goede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care, opgehaald worden door een ambulance, etc. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal. Elke kraal afzonderlijk staat voor een deel uit deze slopende, vreselijke, moeilijke, verdrietige periode. De KanjerKralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is. De KanjerKetting helpt kinderen door de behandeling heen en is na afloop een tastbare herinnering aan een ingrijpende periode.

De KanjerKralen kosten ongeveer 50.000 euro per jaar en die kosten komen jaarlijks terug. Gemiddeld kost een KanjerKetting 80 euro. Ik vind dat de kettingen beschikbaar moeten blijven en dat dit initiatief dan ook gesteund moet worden. Omdat het vandaag Wereld Kinderkanker Dag is, wil ik meer doen en kijken of ik met mijn bereik wat geld kan inzamelen. Het is voor het eerst dat ik dit doe, maar ik denk dat we met zijn allen iets heel moois kunnen doen.

Kun je een bedrag missen, wil je me dan helpen om het streefbedrag van 1000 euro te halen op Maddox’ verjaardag? Ik zou het ontzettend waarderen en hoop dat we met zijn allen onwijs veel kralen bij elkaar kunnen verzamelen!

Doneren kan via deze link.

Heel, heel, heel erg bedankt!

Uiteraard zal ik aantonen dat het volledige bedrag gestort wordt naar de VOKK!

Share:

1 Reactie

  1. Elisabeth
    16 februari 2019 / 11:04

    In de klas van mijn Zoontje zit een kindje met leukemie. Hij heeft de hele klas uitgelegd over de kanjer ketting. Mijn zoon heeft ons gevraagd om zijn zakgeld van 2019 aan de stichting te doneren. Dus dat hebben we gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.