Qualitytime met Skyler

Qualitytime met Skyler

Tijdens mijn tweede zwangerschap was ik me steeds heel erg bewust van het feit dat ik later mijn aandacht moest verdelen tussen twee kinderen en ik kon me regelmatig zorgen maken over hoe ik dat dan zou moeten doen. Op dat moment was alleen Skyler degene voor wie ik moest zorgen en met wie ik leuke dingen hoefde te doen. We gingen regelmatig samen op stap en ik genoot enorm van deze momenten met zijn tweetjes. Na de bevalling van Maddox zat ik vooral heel erg in de babybubbel. Raymond nam Skyler veel mee op sleeptouw en ik stortte me op de kersverse baby. Skyler en ik hadden ’s ochtends wel onze momentjes; we ontbeten samen iedere dag op bed toen de kraamverzorgende er was. Picknicken boven, noemde Skyler dat. Hij had dit echt even nodig om samen met mama te zijn, zonder baby om zich heen en om zo te wennen aan de situatie.

Nu we een aantal maanden verder zijn merk ik dat Skyler het leuk vindt om samen met mij en zijn broertje weg te gaan, maar dat hij toch ook erg geniet van de dingen zonder Maddox. Hij vindt het onwijs genieten om samen met mij alleen iets leuks te doen. En dat probeer ik dan ook vaak te plannen, alhoewel dat natuurlijk niet altijd makkelijk is als je een afhankelijke baby in huis hebt. Ik ben toch veel met Maddox, ook omdat hij maar twee dagen naar het kinderdagverblijf gaat en Skyler vijf dagen per week naar school moet. Het moet dan ook echt even bewust gepland worden, aangezien het toch al snel de baby is waar aandacht naar uitgaat, helemaal met de afspraken die we voor Maddox hebben en de zorgen eromheen. Het is nogal veel Maddox, dat geef ik eerlijk toe.

Tijdens de staking van de basisschool een paar weken geleden moest Maddox wel gewoon naar het kinderdagverblijf. We besloten daar maar gelijk een leuke dag van te maken, wij met zijn tweetjes. Ik kocht kaarten voor de bioscoop en zo werd het een leuk uitje. Hetzelfde gold voor de Kerstvakantie. Maddox’ school lieten we gewoon doorlopen en dus was de dinsdag na Nieuwjaarsdag voor Skyler en mij. We gingen weer naar de bioscoop, deelden een bakje popcorn en slenterden door de stad. Maar het hoeven natuurlijk niet mega speciale dingen te zijn. Afgelopen zondag ging ik boodschappen doen en terwijl Raymond bij Maddox bleef nam ik Skyler mee. Ik een grote kar, hij een kleine kar, hij mocht helpen en na afloop een surprise-ei want ja, dat verdienen hulpjes. Het is maar iets kleins maar hoe tof is het om als grote broer alleen met mama mee te mogen voor zoiets ‘groots en belangrijks’ als boodschappen? Hij gaat ook vaak alleen mee met Raymond, naar een aquariumzaak, even naar de viskraam, met Muis wandelen of achter een blokje fietsen. Gelukkig zijn opa en oma er ook nog. Toen ik ziek was mocht Skyler een paar nachten komen logeren en ook afgelopen vakantie pakte hij zijn koffertje om volledig door opa en oma in de watten gelegd te worden. Het doet hem enorm goed, om even alleen de aandacht te krijgen en niet steeds gestoord te worden door zijn kleine broertje waar hij rekening mee moet houden.

Gisteren haalde ik Skyler uit school voor een lunch en reed ik spontaan door naar het winkelcentrum in plaats van een broodje thuis eten. ‘Zullen we daten, Skyler?’ Zijn ogen straalden en hij vond het fantastisch. We gingen naar een lunchzaakje, bestelden een koffie en een Fristi, deelden een broodje kroket en hij zat maar te genieten van ‘ons afspraakje’ en ‘ons geheimpje’. Het is zoiets kleins maar het maakte zijn hele dag bijzonder. En de mijne, want ik vind het heerlijk dit 1-op1 contact.

Voor de bevalling van Maddox was ik best een beetje bang dat dit soort momenten niet meer zoveel voorkwamen. En inderdaad, hij moet me vaak delen met Maddox samen. Ik neem ze vaak allebei mee op stap omdat ik dat ook heel erg leuk en gezellig vind en ik gewoon niet altijd in de gelegenheid ben om zonder Maddox weg te gaan. Maar is Maddox op de crèche of bij papa? Dan neem ik mijn grote kind maar al te graag mee op date. Het zijn de leukste afspraakjes die er zijn.

Share:

3 Reacties

 1. Susan
  10 januari 2018 / 07:19

  Lief!!
  Lijkt mij ook heel leuk dit soort 1 op 1 afspraakjes. In mei verwacht ik de tweede dus ik ga zien hoe wij er dan mee omgaan.

 2. 10 januari 2018 / 08:25

  Lief! Ik heb er “maar” een kind maar dit soort dingen blijven voor hem ook bijzonder.

 3. 10 januari 2018 / 09:36

  heerlijk zo toch meis even met je oudste zoon daten 😀 dat zijn niet alleen heerlijke momenten maar ook momenten die skyler en jij nodig hebben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.