Plogweek donderdag: kapper & allergische reactie

Plogweek donderdag: kapper & allergische reactie

Plogdag vier! Op donderdag ben ik eigenlijk altijd thuis; lekker met Maddox, Skyler tussen de middag de mogelijkheid om thuis een broodje te eten en tijd voor het huishouden. Het is altijd de dag dat ik in huis het meeste gedaan krijg. Was weggewerkt, schoonmaken, alles opruimen. Ik doe op overige dagen ook wel wat dingen zoals stofzuigen, een doekje langs het toilet, even de wastafels schoonmaken, maar op donderdag neem ik er echt de tijd voor en wordt het even grondig gedaan. Nou, heel boeiend verhaal dit, haha. Kijk mee!

IMG_3259

Goedemorgen! Aankleden, ontbijten en toch nog heel even spelen.

IMG_3261

Op naar school. Skyler is echt heel moe en we tellen de dagen af tot de vakantie. Nou ja, hij. Haha. Nog twee weken! Skyler draagt trouwens dezelfde kleding als de dag daarvoor. Kan best af en toe, toch? Helemaal als het nog helemaal schoon is (ja, wel een uitzondering hier, lol)

IMG_3262

Maddox gaat lekker spelen. Uiteraard met spullen van Skyler.

IMG_3265

Fruit! Vooral de mango valt erg in de smaak. De aardbeien belanden grotendeels op de grond.

IMG_3266

Mijn ontbijt! Ik maak weer een smoothiebowl en Maddox wil ook banaan zoals je kunt zien. Ik heb nog een paar stukjes over dus die eet hij lekker op.

IMG_3267

Maddox ligt in bed dus dat is voor mij het moment om aan de slag te gaan. Was aan en vervolgens de bovenverdieping schoonmaken.

IMG_3269

Ook deze week in het ritueel; de plog voor vanmiddag klaarzetten.

IMG_3270

Maddox is wakker en het is tijd om Skyler van school te halen. Hij hoeft op donderdag vaak niet over te blijven en eet gezellig thuis een broodje mee.

IMG_3272

Skyler wil een gebakken eitje dus dat ga ik maken. Ook voor Maddox doe ik een paar stukjes in een bakje.

IMG_3274

Oké, allergische reactie op het ei. Ei kwam uit de bloedtest naar voren als inderdaad een mogelijke allergie maar omdat hij op school ook al eens ei at en dat goed ging, durfde ik dit ook wel aan. Dat wordt dus voorlopig geen ei. Helemaal dikke ogen, veel jeuk, rode vlekken. Arm ding.

IMG_3275

Om 13:15 uur moet Skyler weer naar school.

IMG_3276

Ik loop met Maddox door naar de kapper! Hij heeft een beetje rare plukken en een flinke mat in zijn nek, haha. Tijd om er een stoere coupe van te maken. Het gaat heel erg goed en het eerste kappersbezoek is een feit.

IMG_3277

Weg mat! De laatste minuut is het even huilen maar met zijn speen is alles weer goed. Vooral de auto is heel interessant.

IMG_3280

Bom ontploft, tijd om dit op te ruimen.

IMG_3281

O ja, de coupe! Gelijk een ander kind terwijl er maar vrij weinig af is.

IMG_3283

Stofzuigen en beneden schoonmaken. Daarna is het tijd voor Maddox om te slapen.

IMG_3284

Het is 15:21 uur en tijd om Skyler op te halen. Maddox ligt echter in bed en ja, als ik die wakker maak is hij nog hartstikke moe. Ik wacht altijd tot net voor 15:30 uur, race dan snel met de auto naar Skylers school (1 minuut), haal Skyler op, spring weer in de auto en rij snel weer naar huis. Binnen nog geen vijf minuten ben ik heen en weer. Ik doe het niet graag, maar soms moet je keuzes maken en aangezien Maddox diep slaapt en nog niet kan klimmen, durf ik het wel aan om hem thuis te laten liggen.

IMG_3285

Hoi Skyler! Snel de auto in en naar huis, haha.

IMG_3287

Maddox slaapt uiteindelijk nog tot 16:30 uur dus een heel goede keuze geweest. Ik ben eigenlijk nog nooit thuis gekomen met een huilende Maddox boven. Ik weet het ook altijd wel: slaapt ‘ie al erg lang en is het bijna tijd om wakker te worden, dan maak ik hem wakker. Slaapt ‘ie pas even moet hij nog wat langer, dan laat ik hem liggen. Als hij wakker is gaan we naar de speeltuin want ik heb twee chagrijnige kinderen die uit moeten razen.

IMG_3288

Maddox zonder broek, haha. Het is toch lekker warm! Hij rent continu alle kanten op dus zo’n speelgoedbezoek houdt mij ook lekker in beweging.

IMG_3289

Het avondeten is een rommeltje. Raymond komt eerder thuis en voelt zich niet lekker, de kinderen willen niks en ik hoef ook niet zoveel. Voor Raymond en mij heb ik soep, Maddox eet brood en voor Skyler heb ik nog pannenkoeken. Real life, mensen.

IMG_3290

Nog even dansen en gek doen voor het slapengaan.

IMG_3292

Lekker schoon en naar bed!

IMG_3293

Skyler een boekje voorlezen en dan gaat hij ook lekker slapen.

IMG_3294

Ik kijk GTST. Bijna de cliffhanger!

IMG_3295

Maddox gaat over op Neocate Junior en de verhoudingen zijn wat gek. Daar ben ik echt wel even zoet mee. Voor de rest hang ik wat voor de televisie en gaan we vroeg naar bed.

IMG_3296

Welterusten!

Share:

5 Reacties

 1. 6 juli 2018 / 16:59

  aaahh mijn grote vriend zijn mat kwijt haahha leuk zo de fotos te zien dat hij bij de kapper zit 😀
  weer een leuke plog meis

 2. Stefanie
  6 juli 2018 / 19:42

  Zo zonder dat matje vind ik het haar van Maddox veel leuker! Goede keuze!
  Hoe gaat het eigenlijk met Muis? Is jullie hondje er nog wel?

  • Shirley
   Auteur
   6 juli 2018 / 20:20

   Ja, Muis is langer bij de oppas gebleven om te kijken of het dan beter gaat met mijn gezondheid en benauwdheid. Hij is in ieder geval in goede handen en het is allemaal wat persoonlijk 🙂 En zo zonder matje is het zeker beter haha! Had gehoopt dat het een beetje allemaal zou groeien maar het matje groeide en de rest niks, lol.

 3. Silke
  7 juli 2018 / 07:09

  Mijn moeder haalde mij ook van school met mijn broertje in bed. Ze stopte een briefje in haar BH dat er een kindje in bed lag + adres als er wel iets zou gebeuren. Jammer van het ei zeg! Verwerkt gaat het wel oké?

  • Shirley
   Auteur
   7 juli 2018 / 07:38

   Op school at hij een of andere curry met ei maar hoorde later dat dat 3% ei was door de hele maaltijd. Dit gebakken ei was 1 klein stukje. Een lange vinger of iets dergelijks gaat wel goed. Dus heel erg verwerkt kan het wel, maar dus niet zo gebakken of gekookt! Het stomme is ook dat hij op vakantie ook zo’n reactie had en we niet wisten waarvan. Maar toen had hij dus ook een stukje ei op, bedacht ik me later. Maar omdat het op het kinderdagverblijf dus wel goed ging, hebben we daar niet bij stil gestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.