Plogweek dinsdag: pr-event & Body Positive Power

Plogweek dinsdag: pr-event & Body Positive Power

Dag twee van de plogweek! Gisteren was een ontzettend leuke en inspirerende dag en ik ben blij dat ik die jullie kan laten zien middels de plog. Ik heb de week er natuurlijk ook een beetje op uitgekozen, haha. Ik ga er niet teveel over verklappen en ga lekker beginnen met de foto’s. Enjoy!

IMG_3111

Goedemorgen! Maddox werd om 05:30 uur al wakker maar gelukkig is hij na een fles weer in slaap gevallen. Vind 05:30 uur niet zo erg als hij doorslaapt, maar dat gebeurt niet, haha. Ik moet er nog gemiddeld drie keer uit dus dat is weer even pittig. Maar uiteindelijk kan ik toch blijven liggen tot 07:00 uur dus dat is lekker. Ik kies dit jurkje, van Minimum. Vind hem altijd erg prettig en voel me er goed in.

IMG_3113

Tijd om Maddox wakker te maken. Helemaal in coma weer na zijn fles.

IMG_3118

Goedemorgen boef! Hij draagt een outfit van Lucky No7. Mocht je nog shorts zoeken: dit is zo’n dikke aanrader! Een denim-achtig broekje van een joggingstof. Méga zacht en elastiek aan de binnenkant voor de smallere kids. Maddox draagt een 74/80 en zit hem als gegoten. Ben er zo blij mee! Hij is nu in de sale.

IMG_3119

Ik ga de rugtassen klaarmaken. Ook één voor Maddox want ik moet weer even zijn reservekleding aanvullen op het kinderdagverblijf. 68 lag er nog in, oeps. Past ‘ie natuurlijk niet meer, haha.

IMG_3120

Oh, goedemorgen Skyler! Helemaal in H&M vandaag.

IMG_3121

Op naar school.

IMG_3122

En daarna rij ik door om Maddox weg te brengen.

IMG_3138

Thuis is het tijd voor mijn ontbijt. Ik maak een smoothiebowl.

IMG_3139

Ochtendje aan het werk thuis.

IMG_3140

Om 11:45 uur rij ik naar een pr-bureau voor een event. Heel erg leuk, want ze zitten ook in Aalsmeer. Thuiswedstrijd!

IMG_3141

We kunnen de nieuwe kindercollecties bekijken en genieten van lekker eten. Fijne combinatie zo in de zon. Ook extra leuk dat ik eindelijk Cassandra ontmoet van Momambition. Super gezellig!

IMG_3144

Dit is een deel van de nieuwe collectie van Tumble ’n Dry die ik helaas nog niet volledig kan laten zien. Maar ik beloof jullie: het komt er snel aan en it’s good.

IMG_3145

Eenmaal thuis ligt deze geweldige bikini op me te wachten. Ik heb al de roze leopard bikini van Cyell en mocht heel lief een bikini via hun webshop uitkiezen. Het werd deze! Later mag ik er op Instagram nog eentje weggeven.

IMG_3146

Weer verder aan het werk.

IMG_3148

Om 15:30 uur is het tijd om lieve Skyler op te halen. Hij wordt zo groot, niet normaal.

IMG_3149

Het ridderpak is binnen! En hij valt heel erg in de smaak. Nu is Skyler klaar voor het kleuterfeest volgende week.

IMG_3151

Ik maak vast eten want ik moet zo weg. Het worden heel simpel wraps met kip, Thaise wokgroenten en een woksaus. Lekker snel klaar en later nog goed op te warmen.

IMG_3152

Om 17:00 uur is het tijd om Maddox op te halen. En dat doet Skyler geheel in stijl in zijn ridderpak, met dertig graden. Maar ik bemoei niet…

IMG_3153

Hoi Maddox! Hij eet nog wat tomaatjes en dan gaan we naar huis.

IMG_3154

Flash forward naar Amsterdam! Ik zou met het openbaar vervoer gaan maar besluit toch met de auto te rijden. Trots op mezelf, want dat had ik jaren geleden niet gedaan. Ik ben op de Piet Hein kade en geniet hier even van het uitzicht en de zon.

IMG_3155

Het evenement vind plaats in Pakhuis de Zwijger. Voordat het begint drink in koffie met Lindsay (van Lindsayvallen.nl, het blog dat nu gestopt is). We volgen elkaar echt al tien jaar maar hebben elkaar nog nooit gezien. Tot vanavond! Mega leuk en gezellig.

IMG_3156

We zijn hier voor het Body Positive Power event met Megan van Bodyposipanda. Jullie weten dat ik haar boek heb gelezen en dat ik haar mega inspirerend vind.

IMG_3157

Samen met Lindsay en Suus.

36565385_1911055992248855_3051782140225126400_n

Ook ontmoet ik Rosanne nog, van LifebyRosie. Ook zo’n geweldige, inspirerende vrouw!

IMG_3160

Jeetje, wat een vrouw. Mooie woorden, krachtige uitstraling, bomvol energie, goed verhaal. Ik word er echt heel erg blij van.

IMG_3162

Maar ze was niet alleen! De avond wordt ondersteund met verhalen van andere mensen ‘uit de industrie’ zoals Jolanda Veldhuis, mediapsyschologe, over de effecten van selfies en media op vrouwen en het schoonheidsideaal.

IMG_3164

En Alessandra Sellers, vitaliteitscoach en personal trainer. Ik ken haar als trainer uit ‘mijn’ sportschool en vind haar heel inspirerend. Mooi verhaal over het belang van bewegen, het belang van stabiel in gewicht blijven in plaats van afvallen en weer aankomen, maar ook een persoonlijk verhaal over haar struggle en het feit dat ze zichzelf te dik vond om een goede personal trainer te kunnen zijn. En dat terwijl ik altijd bewonderenswaardig naar haar heb gekeken in de sportschool omdat zij echt voor mij laat zien dat je gewoon lekker kunt sporten, krachttraining kunt uitoefenen en gezond bezig kunt zijn, zonder dat de focus op gewicht en een afgetraind lichaam moet liggen. Mooi mens.

IMG_3165

Ook Danielle van Bureau Body Positive is aanwezig. Zij zet zich in voor vrouwen om weer een gezonde relatie met eten te krijgen en te werken aan een positief zelfbeeld. Haar website en missie is sowieso wel even de moeite waard om te bekijken. Want wat veel mensen denken is dat body positivity een soort vrijbrief is om dik te kunnen zijn zonder aan jezelf te werken, maar dat is juist niet van belang. Het gaat erom dat je je comfortabel voelt in je lijf, dat de maatschappij iets meer gewichtneutraal kijkt en dat iedereen er mag zijn en respect verdient. Ik zal daar later nog even op terugkomen.

IMG_3166

Als laatste was daar Merel van de Groene Meisjes. Zij heeft een mooi verhaal vol met humor over dik zijn, dit gewoon benoemen en dat ze na jaren eindelijk probeert om dit maar gewoon te omarmen.

IMG_3168

Mooie sprekers op een rij. Wat een inspirerende verhalen en wat een fijne afwisseling aan mensen die allemaal dezelfde boodschap uitdragen.

IMG_3174

Oei, heel erg moe zo om 22:00 uur, haha. Maar een foto met Megan kan niet uitblijven. Uiteindelijk lig ik om 00:00 uur moe maar heel voldaan in bed. Wat een fijne dag!

Share:

7 Reacties

 1. 4 juli 2018 / 13:17

  Oh wat had ik graag bij zo’n avond willen zijn, lijkt mij zo inspirerend en leuk. Het boek heb ik trouwens besteld. En alweer zo’n mooie jurk!
  Liefs

 2. Eline
  4 juli 2018 / 13:24

  Wat een leuke plog! Inspirerende dag lijkt me!

 3. 4 juli 2018 / 14:01

  Jouw enthousiasme SPAT van het scherm af Shirley, zo te zien heb je inderdaad een heerlijke dag gehad! En zo fijn dat jij aandacht besteed aan ‘Body positive’, we zijn allemaal mooi!

 4. Manouk
  4 juli 2018 / 14:05

  Heel erg leuk zo dat je een week elke dag plogt. En gisterenavond lijkt me een erg inspirerende avond te zijn geweest. Na de bevalling ga ik aan mijn gewicht werken en ik hoop echt dat als ik mijn streefgewicht heb bereikt, dat ik me daar ook prettig bij voel.

 5. 4 juli 2018 / 17:41

  We hadden een foto moeten maken, dompies zijn we ook ik vond het mega gezellig om samen te kletsen en baaaaaaaal zo erg dat de kaarten waren uitverkocht echt een super vette avond gehad jij!

 6. 5 juli 2018 / 09:54

  wat een onwijs leuke plog meis, en dat moet een top avond geweest zijn 😀

 7. Lindsay
  9 juli 2018 / 16:03

  Zo, even blogs bijlezen, wat een leuke foto is het geworden! Het was zo inspirerend! Ben nog steeds helemaal in een goede flow met bodypositivity en merk dat ik veel bewuster bezig ben met positief benaderen van lijven en lichamen. Heel fijn! En superleuk om elkaar na al die jaren te ontmoeten! 😀 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.