Recept: smoothiebowl met Skyr & fruit

Recept: smoothiebowl met Skyr & fruit

Iedere maandag start ik mijn dag bij Barista Café in Hoofddorp en negen van de tien keer doe ik dat met de overheerlijke latte macchiato en een smoothiebowl. In de winter maken ze daar de smoothiebowl met mango en nu in de zomerperiode hebben ze de mango vervangen door aardbei. Beide versies zijn onwijs lekker en ik geniet iedere keer weer van dit moment. Toen ik laatst thuis moest ontbijten en écht niet wist wat ik moest eten, dacht ik terug aan de smoothiebowl. ‘Zal ik even naar Hoofddorp rijden?’, was mijn eerste reactie. Maar welnee, we gaan hem zelf proberen te maken! Ik deelde dit in mijn diary en er was vraag naar het recept. Nu kan ik het niet echt een recept noemen, maar ik zal jullie laten zien hoe ik dit heerlijke ontbijtje maak.

Allereerst: ik heb hem iets gezonder gemaakt dan de variant buiten de deur. Want volle Griekse yoghurt is wel echt heerlijk, het is ook een caloriebommetje dat wel erg snel aan mijn heupen plakt. Niet erg af en toe maar ik vind het toch fijn om een iets slankere variant te maken thuis, helemaal als ik het wat vaker als ontbijt kies. Gelukkig is nu de smaak ook echt top. Ik kies voor de naturel Skyr, een heerlijke yoghurt die ik ook vaak al ‘s ochtends at met een lepeltje jam. Ik ben niet meer aan het diëten maar het feit dat deze yoghurt 0 punten is bij Weight Watchers laat me toch nóg meer genieten, haha. Gaat er gewoon nooit meer uit, dat punten tellen. Wil jij andere yoghurt, dan volstaat gewoon Griekse yoghurt natuurlijk prima.

Nou, kijk mee naar dit mega simpele recept. Food blogger in de dop, hoor.

IMG_2346

Dit heb je nodig!

– De Skyr yoghurt waar ik ongeveer de helft van gebruik, zo’n 200 a 250ml. Ik doe niet aan afwegen, lol.
– Een halve banaan. Dit keer had ik een heel klein banaantje en heb ik hem helemaal gebruikt. Normaal zijn ze groter en dan gebruik ik de helft. Maddox eet graag de andere helft en anders laat je hem even liggen voor je topping straks.
– Een mango.
– Rozijnen. Er zijn grootverpakkingen maar wij hebben altijd doosjes voor Skyler in huis en dus pak ik er gewoon eentje van hem. Sorry, schatje.
– Havermout.
– Je kunt ook nog kiezen voor een soort notenmix maar omdat ik een pinda- en notenallergie heb laat ik dat achterwege.
– Blender!

IMG_2348

Ik doe de yoghurt samen met de (halve) banaan en ongeveer de helft van de mango in de blender en zet dit voor een minuutje aan. Gewoon af en toe even kijken of alles al goed gemixt is, ik wil graag een gladde massa zien.

IMG_2349

Dit dus! Zo is het eigenlijk al heel erg lekker en net wat beter dan alleen de naturel Skyr. Maar we willen natuurlijk iets gezelligs en iets fotowaardigs voor op Instagram 😉

IMG_2351

In het midden gooi ik de havermout (ik doe niet aan afwegen, misschien zijn het drie eetlepels? 30 gram? Maak er wat leuks van), het doosje rozijnen aan de rechterkant en de andere halve mango aan de linkerkant. Je kunt natuurlijk ook de andere helft van de banaan nog gebruiken om hier bij te leggen. Nou, dat was het!

Ik heb hem ook eens met aardbeien gemaakt maar toen vond ik de yoghurt echt iets te zurig. Wat dat betreft kun je dan wel beter volle Griekse yoghurt pakken. Ik doe dan een paar aardbeien erbij in de blender in plaats van mango, en gebruik ook aardbeien als topping in plaats van mango. Je kunt natuurlijk zoveel variëren als je zelf wil, ook met de toppings. Blauwe bessen, granaatappelpitjes, appel, het is allemaal wel lekker voor er bij. Hou wel die banaan erin, die maakt de yoghurt wat romiger en zoeter en is wat mij betreft onmisbaar.

Eet smakelijk!

(Voor de Weight Watchers-mensen: de yoghurt is 0 punten, het fruit is 0 punten, de rozijnen zijn 3 en havermout is in deze hoeveelheid (30 gram) ook ongeveer 3 punten. Voor 6 punten heb je dus een heel lekker en vooral voedzaam en verzadigd ontbijt!)

Share:

4 Reacties

  1. 15 juni 2018 / 09:41

    ziet er lekker uit alleen in zou dan toch echt voor de volle kwark of yogurt gaan omdat dat het minste bewerkt is en voor mij beter 😉 dat skyr vind ik dus niet zo lekker, heb het een paar keer geprobeerd maar nee hihih niet mijn ding. Vind het er wel altijd zo gezellig en aantrekkelijk uit zien die bowls 😀

  2. Eline
    15 juni 2018 / 10:32

    Leuk om eens een keer een recept te zien! Ziet er lekker uit!

  3. Didi
    15 juni 2018 / 10:55

    Heerlijk skyr! Ik maak het zelf met kersen of aardbeien en banaan maar niet eerst in de blender. Grappig ik vind skyr juist veel minder zuur dan yoghurt. De vanille variant combineert goed met appel en kaneel.
    Tegenwoordig eet ik het als lunch omdat ik ‘s ochtends niet zoveel trek heb.

  4. 15 juni 2018 / 21:16

    Hmmm ziet er heerlijk uit! Ik maak ‘s ochtends altijd een groente smoothie ook erg lekker! (amandelmelk, 1 rode biet, 2 tot 3 handen spinazie en bevroren rood fruit! Heerlijk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.