Plog: qualitytime met Skyler

Plog: qualitytime met Skyler

Goedemorgen! De kinderen stonden maandag bij de deur en ik had zo’n gezellige dag met Skyler op de planning dat ik dacht ‘ik ga een plog maken!’ En dus schoot ik de eerste foto toen de jongens al klaar waren om te vertrekken. Het zijn foto’s van afgelopen maandag, toen Maddox naar het kinderdagverblijf ging en Skyler zijn eerste vakantiedag had. Ik had hem een bioscoopbezoekje beloofd, we gingen lunchen samen, ik werkte een klein beetje en voor de rest werd er met Lego gespeeld en getekend op een mok (dat stukje is gesponsord).

Kijk mee!

mommyhood

IMG_0950

Goedemorgen. We sliepen ietsje langer dan normaal en om 08:45 uur waren we klaar om Maddox naar het kinderdagverblijf te brengen. Dat laten we altijd doorgaan in de vakantie van Skyler en ik kreeg laatst de vraag waarom precies. Nou, ten eerste omdat ik die dag gewoon betaal (je betaalt niet de afgenomen uren maar gewoon een vast bedrag voor de vaste uren per maand) en ten tweede omdat ik één op één-contact met Skyler ook wel erg fijn vind. Bovendien is het prettig voor Maddox om in het ritme te blijven en vind ik het ook wel lekker om maar één kind om me heen te hebben. Mijn werk gaat immers gewoon door, al is het op een lager pitje.

IMG_0951

Op school! Klaar om de klas binnen te gaan. Die sokken, haha. Ik moet echt even eerste schoentjes voor Maddox hebben want hij gaat steeds vaker stappen. En het staat gewoon leuker nu hij wat groter wordt, dan alleen maar van die veel te grote sokken. We hebben melkpoeder mee en nog een traktatietasje voor de juf die er vorige week niet was.

IMG_0952

Eenmaal thuis wil Skyler met zijn Lego beneden spelen. Dat kan de laatste tijd alleen boven aangezien Maddox al die stukjes wil opeten. Nu heeft Skyler alle ruimte.

IMG_0953

Ik ga even een artikel schrijven.

IMG_0954

En ondertussen bedien ik deze meneer op zijn wenken.

IMG_0955

Eind van de ochtend gaan we gezellig naar Hoofddorp. Skyler is helemaal vrolijk en kletst de oren van mijn hoofd.

IMG_0963

We zijn bij Barista! Normaal mijn werkplek maar nu aanwezig zonder laptop en met kind. Ik ga voor de wrap met ei en Skyler kiest een pancake.

IMG_0965

Even snuffelen in de speelgoedwinkel. Ik herhaal meerdere keren dat we niks kopen en dat gaat helemaal goed zonder strijd. Yes, altijd een fijn gevoel, haha. Ze kunnen het wel, lol.

IMG_0967

En hier kwamen we voor; de film van Buurman en Buurman. Een heel tijd geleden zagen we de trailer tijdens een andere film en sindsdien wacht Skyler al op het moment dat de film officieel in de bioscoop kwam. Vandaag kunnen we eindelijk heen. Zijn glimlach zegt genoeg.

IMG_0969

Op de terugweg naar de auto schiet ik even snel de Prénatal binnen voor nieuwe pyjama’s voor Maddox. Gisteren greep ik weer mis toen ik ontdekte dat twee pyjama’s te klein waren en de andere twee in de was lagen. Nu heb ik er drie bij en gebeurt het me niet meer, haha.

IMG_0970

De buit! Ik nam ook een boek voor mezelf mee, waar ik een review over wil schrijven. Het is de opvolger van De Melkfabriek en heet nu De Schoolfabriek, voor ouders met (nieuwe) schoolgaande kinderen. Ben zo benieuwd!

IMG_0204

Thuis gaan we wat leuks doen.

IMG_0372

Skyler en ik gaan aan de slag: we ontvangen een mok en stiften van Heinen Delfts Blauw om onze eigen creatie te maken. Dat hoef je Skyler geen twee keer te vertellen.

Op de webshop kun je een mok met drie blauwtinten bestellen. Wij ontvingen meerdere kleurtjes en dus gaan we er een feestelijk geheel van maken.

IMG_0376

Vol concentratie.

IMG_0379

Ik help een beetje en voor de rest doet Skyler het zelf. Wil jij dit nu ook? Via de webshop kun je leuke dingen bestellen om te DIY-en. Iedereen kan haar creatie delen op Facebook en de mooiste krijgt als extra beloning een gratis aardewerk beschilderen workshop bij Heinen Delfts Blauw. Leuk als cadeautje, voor creatieve uurtjes samen of voor bijvoorbeeld Moederdag. Erg leuk om te doen en Skyler is mega trots op het resultaat. Nu wil hij alleen nog deze mok, haha.

IMG_0381

Tijd voor de oven!

IMG_0384

Even afkoelen en drinken maar!

IMG_0973

Gezellig dagje zo samen. Inmiddels is het 15:30 uur en gaat Skyler even een filmpje kijken op de iPad zodat ik nog wat werk kan doen.

IMG_0976

Om 17:00 uur halen we Maddox gezellig op.

IMG_0979

Hij heeft een goede dag gehad en wil nog niet naar huis, haha. Ook Skyler wil daar altijd gelijk spelen. Hij gaat daar eerdaags werken, zegt ‘ie.

IMG_0982

Eenmaal thuis gaan de jongens even spelen zodat ik het avondeten kan maken.

IMG_0983

Ik kook vanavond uit een pakje. Moet kunnen af en toe, toch? De kip madras vinden we heerlijk en het belangrijkste…

IMG_0986

Skyler eet dit ook! En dat is een uitzondering, zo met het avondeten. Ik geef Maddox een broodje (hij eet ’s middags warm op de crèche) en als we net aan het eten zijn komt Raymond ook binnen. Ik ga altijd vast aan tafel met de kinderen omdat ze rond 19:00-19:15 uur naar bed gaan en we dan niet zo hoeven te haasten.

IMG_0990

Maddox is blij en hij klapt even voor zichzelf als het eten op is.

IMG_0992

Lekker even spelen met de kids.

IMG_0993

Facetimen met oma!

IMG_0994

We zijn ietsje later vandaag. Om 19:30 uur ligt Maddox in bed en is Raymond met Skyler bezig.

IMG_0995

En daarna ga ik door naar Skylers kamer om een boekje te lezen. Sinterklaas komt hier nog veel voorbij…

IMG_0996

Raymond en ik hangen wat op de bank en kijken televisie. Ook hebben we nog een klein stukje taart over van Maddox’ verjaardag dus dat wordt ons toetje.

IMG_0997

Om 22:00 uur vind ik het mooi geweest. Ik lees nog een klein beetje in dit nieuwe boek en daarna ga ik slapen. Welterusten!

Share:

2 Reacties

  1. 1 mei 2018 / 18:45

    oh wat heerlijk zo even qualty time shir met skyler 😀 en je ziet hem gewoon genieten <3 daar word elke moeder toch gelukkig van!!

  2. Carol
    6 mei 2018 / 07:53

    Zo leuk weer een plog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.