Plog maandag 29-01: kids op school, werkdag voor mij

Plog maandag 29-01: kids op school, werkdag voor mij

Twee weken geleden zette ik een plog (fotodagboek van een dag) online van een woensdag. Dat is voor mij een halve werkdag want Maddox is de hele dag thuis en ’s middags is ook Skyler weer terug van school. Vandaag leek het me wel leuk om eens een maandag te laten zien, de dag dat Skyler wat langer op school zit en Maddox de hele dag bij CompaNanny is. Ik heb gisteren de hele dag foto’s gemaakt en ik ga jullie laten zien hoe mijn dag eruit zag. Normaal ben ik thuis; nu besloot ik eens een ochtendje ergens anders te werken.

IMG_7750

Goedemorgen! De wekker gaat om 07:00 uur en iedereen slaapt nog. Ik besef me ook dat Maddox vannacht niet wakker is geworden voor een fles. Ik heb hem alleen om 00:15 uur even zijn speen gegeven en voor de rest heb ik hem niet meer gehoord. Woehoe, weer lekker doorgeslapen dus!

IMG_7752

Ik sta op en kleed me aan. Het wordt een jeans van Selected Femme, denim blouse van every.day.counts en schoenen van Isabel Marant. Mijn petje is van Scotch & Soda. Morgen komt trouwens mijn artikel met al mijn outfits van vorige week online.

IMG_7773

Ondertussen wordt Skyler wakker en kleed ik hem aan. Als hij klaar is hoor ik Maddox in zijn kamer wakker worden. Goedemorgen vrolijkerd! Maddox is dus altijd blij als er een nieuwe dag is aangebroken, haha.

IMG_7778

Ook Maddox kleed ik aan. Broekje is van Tumble ’n Dry en het shirtje van Hema.

IMG_7781

Eenmaal beneden is Skyler aan het eten (Raymond was al beneden om ontbijt te maken) en als Maddox ook in de stoel zit met een rijstwafel kan ik aan de slag met de broodtrommel en mijn eigen tas. Skyler krijgt lekker druiven, twee rijstwafels met smeerkaas (zijn verslaving) en een lange vinger als koekje mee. Voor Maddox maak ik de poedertoren klaar met zijn melk en ik pak voor mezelf mijn koptelefoon, Passion Planner, laptop en portemonnee.

IMG_7783

O, en Skyler wil zijn outfit laten zien! De sweater is van CarlijnQ, jeans is nieuw van Tumble ’n Dry en schoenen zijn van Puma. Wat wordt hij groot hè?

IMG_7785

Ik heb mijn oude jas van Scotch & Soda weer eens gepakt. Op naar school!

IMG_7786

Wachten tot de deur open gaat.

IMG_7787

Vervolgens breng ik Maddox weg maar omdat er een weg is afgesloten, zijn alle wegen binnendoor hartstikke druk en ben ik enorm laat.

IMG_7788

Ook dat nog, lol.

IMG_7789

Om 09:15 uur kom ik binnen rennen. Dat was niet helemaal de bedoeling maar ach, kan gebeuren!

IMG_7791

Ik breng Maddox weg en daarna rijd ik door naar Hoofddorp. Ik werk een ochtendje buiten de deur omdat ik daar zin in had en het eens wilde proberen. Als tip kreeg ik Barista Café en ik ga hier zitten omdat ik het er leuk uit vind zien.

IMG_7792

Kijk, en dat bevalt me dus heel erg goed. De hele ochtendhectiek glijdt van me af, ik bestel een smoothiebowl (zonder noten want allergisch voor haha) en drink koffie. Ondertussen schrijf ik twee artikelen en doe ik mijn mail. Best productief in de korte tijd dat ik er ben. Twee uurtjes vanwege de vertraging ’s ochtends en het feit dat ik Skyler moet halen.

IMG_7797

Ik heb nog een kwartier en ga snel Esprit binnen, een van de winkels op de terugweg naar de auto die open is op maandagochtend.

27485021_1735352553152534_1426067319_o

Ik vind dit jasje fantastisch! Maar ik hang hem terug omdat ik de verkoopster niet leuk vind, lol. Heb je weleens hè? Bovendien hoor ik later dat hij in andere filialen goedkoper is. Misschien ga ik nog even op zoek want vind hem toch wel leuk… Alhoewel? Na de opruiming van laatst wil ik eigenlijk niet zoveel spullen meer erbij. Haha.

IMG_7802

Ik kom precies op tijd aan bij Skylers school om hem op te halen voor zijn pauze. Ik moet toch echt maar eens die overblijf gaan regelen want dit is zo’n gehaast om om 12:00 uur weer bij school te staan.

IMG_7803

We lunchen samen. Ik eet een broodje met een halve avocado en anderhalf eitje. Altijd lekker en goed vullend voor de middag.

IMG_7806

Om 13:00 uur weer naar school. Skyler vindt het wel altijd gezellig zo met zijn tweetjes.

IMG_7809

Een selfie om te laten zien dat ik Muis ga uitlaten. Totaal overbodig maar heb geen andere foto van de wandeling, lol. Ik loop dus met Muis.

IMG_7810

Eenmaal thuis ga ik aan het werk. Wil nog even een artikel afmaken voordat Skyler thuis komt.

IMG_7811

Raymond kijkt De Luizenmoeder niet dus kijk ik het vanaf nu maar gewoon steeds terug. Ik ben hartstikke nieuwsierig en kijk aflevering drie voordat ik Skyler moet halen. Extra pauze!

27485412_1735352439819212_1635411089_o

Hebben jullie het gezien? Hahahaha.

IMG_7813

Skyler komt om 15:30 uur uit school en omdat het keihard regent ga ik hem halen met de auto.

IMG_7825

Op maandag en dinsdag ben ik toch wel veel aan het werk en dat weet Skyler ook. We spelen even samen met zijn nieuwe Playmobil, maar daarna…

IMG_7826

Mag hij Paw Patrol kijken zodat ik…

IMG_7827

Mijn werk kan afronden voordat we Maddox gaan halen. Skyler kan goed zelf spelen en zo hoeft hij niet naar een BSO of iets dergelijks. Lekker thuis!

IMG_7815

Spullen in de auto en dan beseffen dat je iets vergeten bent. Ik zet Skyler even snel op de voorstoel en leg mijn camera ook neer. Nou, dat heb ik geweten. Foto 1…

IMG_7819

Foto 2…

IMG_7821

Foto 3, hahahaha. Thanks schatje. Als ik terug kom gaat hij uiteraard netjes achter in zijn eigen kinderstoel. Daar kreeg ik de vorige keer ook vragen over toen ik hem ophaalde met zijn bult op zijn hoofd en dat hij even op de voorstoel mocht zitten. Nee, Skyler zit normaal altijd netjes vast achterin.

IMG_7831

We zijn bij het kinderdagverblijf om Maddox op te halen. Lekker op tijd om 17:00 uur omdat ik met alles klaar was.

IMG_7834

Er staat altijd fruit bij de koffiemachine en Skyler zwicht voor een appel.

IMG_7836

Mijn knapperds!

IMG_7837

Er gaat geen dag voorbij zonder Anouk!

IMG_7841

Als we thuis zijn gaan de jongens lekker spelen.

IMG_7842

En dat verloopt niet altijd even braaf en rustig, haha.

IMG_7843

Ik begin ondertussen aan het avondeten als Raymond app’t dat ‘ie bijna thuis is.

IMG_7844

Risotto met kip, courgette, champignons en geitenkaas. En zal ik een geheimpje vertellen? Mede mogelijk gemaakt door een wereldgerecht van Knorr, lol. Vinden we zo lekker deze! Ik gooi er zelf geitenkaas doorheen en dan vinden we hem heerlijk. Maddox heeft al op het kinderdagverblijf gegeten maar eet nog een broodje met ons mee.

IMG_7846

Na het eten gaan de kinderen nog even spelen, loopt Raymond met Muis en dan is het om 19:00 uur toch echt tijd om te slapen. Washand, pyjama’s aan, tanden poetsen en boekje lezen.

IMG_7849

Ook Maddox gaat na zijn laatste flesje lekker slapen. Welterusten moppies!

IMG_7850

Ik plof op de bank in mijn joggingbroek en na een uur wordt Skyler schreeuwend wakker. Dat heeft hij bijna iedere avond en we kunnen dan geen contact met hem krijgen. We denken dat het nachtangst is want de volgende ochtend heeft hij geen idee meer dat hij gehuild heeft of overstuur was. Ik denk ook dat het een soort verwerking van de prikkels op school is. Hij doet natuurlijk zoveel indrukken op. Raymond is dit keer boven bij hem en normaal lukt het een van ons wel om hem boven tot bedaren te brengen maar dit keer niet. Skyler komt even naar beneden en ligt bij mij. Als hij echt goed wakker is gaat het wel weer. Hij zegt ook altijd ‘weet ik niet’ als ik vraag wat er is of waarom hij huilt. Na een paar minuten breng ik hem weer naar boven en slaapt hij direct weer. Normaal is het ongeveer om 21:00 uur. Het is ook tijdenlang rond middernacht geweest. Vandaag is het relatief vroeg.

IMG_7852

Ik ga GTST kijken.

IMG_7854

Maddox ligt er ook weer lekker bij, haha.

Raymond gaat Voetbal Inside kijken en ik ga deze plog maar vast in elkaar zetten. Scheelt me morgen weer! Er komen vanavond toch geen spannende foto’s meer bij aangezien ik lekker mijn bed op ga zoeken. Het is inmiddels 22:10 uur en ik brei er een eind aan. Tot een volgende keer! X

Share:

8 Reacties

 1. Caro
  30 januari 2018 / 07:22

  Super leuke outfit!

  Hier ook een jongetje met nachtangst. Heel zielig en frustrerend.

 2. 30 januari 2018 / 09:05

  Hahaha die foto’s die Skyler zelf gemaakt heeft.. Fantastisch!

 3. 30 januari 2018 / 09:21

  wat een leuke plog Meis!! en ja had het al eens gezegd maar overblijven is zoveel chiller hahaha en kids vinden het ook leuk, nou ja hier wel, want het was niet meer chaotisch heen en weer tuffen 😉

 4. Anne
  30 januari 2018 / 12:24

  Gezellig je plog om te lezen. Leuk idee. Enne dat ochtendje buiten de deur werken ziet er heerlijk uit. Werkt gelijk motiverend 🙂

 5. Isis
  30 januari 2018 / 12:27

  Leuke plog en heerlijke Skyler selfies! Herkenbaar die nachtangst. We hebben hier contact over gehad met een kinderarts (omdat de oudste vanwege koortsstuipen daar onder behandeling was). Het heet terror slaap (al vind ik nachtangst veel fijner klinken ;-)) en heeft inderdaad te maken met het verwerken van een te veel aan prikkels. De kinderarts gaf destijds aan dat we onze zoon het beste konden laten slapen en niet wakker maken, maar wel bij hem konden zijn op die momenten. Het afgelopen jaar gaat het beter en het komt nog maar zelden voor.

  • Shirley
   Auteur
   30 januari 2018 / 12:29

   Thanks voor de tip! Ga ik volgende keer eens bij hem zitten, alhoewel ‘ie dan wel echt heel lang blijft schreeuwen…

   • Isis
    31 januari 2018 / 09:27

    Oh het kan ook hier zo lang duren. En ik zit dan echt met mijn moederhart (dat schreeuwt dat ik hem wil troosten) in mijn handen. Maar het werkt wel…onze oudste wordt vanzelf rustig, ook al duurt het vaak zeker een half uur. De onrust die hij had als we hem wakker maakte was voor hem lastiger. Dat wist hij in de ochtend dan wel en hij kwam dan ook zo vermoeid over. Nu word hij uit zichzelf rustig en weet er in de ochtend niets meer vanaf. Het is wat met die gevoelige jongens 😉 .

 6. Anne
  30 januari 2018 / 20:28

  Herkenbaar die nachtangst! Ik wist niet dat het bestond, maar herken het wel! Onze dochter van 15 maanden gaat altijd om 18.45 naar bed, en huilt altijd tussen 20.30 en 21.00! Meestal niet langer dan 10 minuutjes, dus het is niet zo’n ramp. Maar wel vervelend voor die kleintjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.