(~215 B)
Plannen voor de woonkamer

Plannen voor de woonkamer

Na de uitbouw in de tuin, is het nu tijd om de woonkamer een beetje aan te pakken. Vorig jaar is het hele aquarium leeggelopen over onze houten vloer en sinds een paar maanden zit de nieuwe houten vloer erin. Een aquarium komt ons huis niet meer in, dus we hebben een mooie hoek vrij om iets mee te doen. De afgelopen weken stond daar een kerstboom; deze maand volgt er een mooi kastje. Deze is al besteld en wordt as we speak gemaakt. Zodra deze binnen is, zal ik het laten zien. Ik denk dat het een enorme aanwinst is in ons huis! Als de kast staat, gaan we op zoek naar de platenspeler die we van ons ontvangen huwelijksgeld willen kopen. Aan de muur zijn we al begonnen met een Anouk posterwall. Toen mijn lieftallige echtgenoot met dat idee kwam, kon ik natuurlijk niets anders dan zeggen: ‘wat een goed idee!’ Haha.

Lamp boven de tafel

De laatste aanwinst in ons huis is een nieuwe lamp boven de eettafel. We hadden twee witte kappen hangen en inmiddels hangt er een mooie langwerpige, stalen frame met lampen. Het staat niet alleen een stuk strakker; het is ook een beetje luchtiger, omdat je door de lamp heen kunt kijken. Hier ben ik heel erg blij mee! We hebben nog twee Hue-bollen nodig, dan is de lamp klaar. Deze waren niet meer op voorraad toen Raymond ze ging halen. De volgende zoektocht? Een nieuwe, grote bank.

Tekening op de bank

Een paar weken geleden liepen we al wat meubelzaken met hoekbanken af. Maar opeens kreeg ons jongste gezinslid de kolder in zijn kop om een ‘waanzinnige’ tekening te maken op onze leren bank. Geen idee waarom hij dat op zesjarige leeftijd opeens gaat doen terwijl hij dan als baby, peuter en kleuter nog nooit gedaan heeft, maar feit was dat er een huge ass zon op de bank getekend stond. Ik heb de schade geprobeerd te beperken met verschillende middeltjes waarvan ik op internet las dat ze het konden verwijderen. Tevergeefs, want de tekening met pen is veranderd in een witte waas op de bank. We hebben de nieuwe bank dus nog heel even uitgesteld. Maar inmiddels zijn we op het punt dat we toch echt wel een grote bank willen, een hoekbank met nog eens een extra stuk eraan. Een bank waarbij we allebei op een hoek languit kunnen, maar ook dat we ervoor kunnen kiezen om bij elkaar te zitten. We hebben nu twee losse banken en dat is toch wel een beetje ongezellig. Plus dat een hoekbank een stuk rustiger staat.

Lichte, u-vormige bank

Ik heb al wat inspiratie opgedaan online, waaronder op de website van A-Meubel Woonwinkels. Ik weet wel ongeveer wat ik wil: een U-vormige bank waarbij de ene kant iets korter is dan de andere, het liefst in een lichte kleur. Onze meubels en vloer zijn nu vrij bruin en ik mis wel iets lichts in de woonkamer. Hopelijk gaat dat goed met de kinderen. Van alles wat ik heb gezien, vind ik een ribstof wel heel erg leuk en net weer anders dan anders. Maar ik sta ook zeker open voor een andere stof, als het maar geen leer is. Daar ben ik nu wel op uitgekeken. We hebben een grote woonkamer, dus kunnen gaan voor een relatief grote bank.

Inclusief vloerkleed

Nu willen we niet overhaast een bank kopen, maar zijn we wel op het punt aangekomen dat we wel echt een nieuwe willen. Hopelijk lopen we snel tegen een leuk exemplaar aan. Als we er dan ook nog een mooi vloerkleed bij kunnen vinden, is de woonkamer helemaal klaar. Kan niet wachten!

Delen:
Secured By miniOrange