(~215 B)
De eerste, échte, relaxte vakantie thuis

De eerste, échte, relaxte vakantie thuis

Ik vind een vakantie met kinderen altijd best hard werken. Ik geef het dan ook toe, dat ik het nooit zo leuk vind als er een vakantie in aantocht is. Daar word ik altijd een beetje zenuwachtig van, omdat ik het gewoon heel fijn vind om in een ritme te zitten en veel tijd te hebben voor mezelf en voor mijn werk. Zodra ik de jongens om me heen heb, zitten de dagen toch iets anders in elkaar. Maar na de afgelopen Kerstvakantie kan ik zeggen: het was héérlijk. Ik heb onwijs genoten van de jongens, van de rust en van het even niks doen. Wat dat betreft is het echt waar dat het alleen maar makkelijker wordt als de kinderen ouder worden.

Verschillende factoren

Ik denk dat het te maken had met verschillende factoren dat deze vakantie wel geslaagd was. Ten eerste had ik ook echt vrij van mijn werk, waardoor ik geen druk voelde dat ik verschillende ballen tegelijk hoog moest houden. Ik heb wel wat dingetjes gedaan, maar het was allemaal geen verplichting. En juist omdat ik mocht werken en niet moést, voelde het een stuk relaxter. Ten tweede was er geen druk. Ik had een klein lijstje van dingen die ik wilde doen, maar voor de rest bekeken we alles per dag. Raymond was met de feestdagen vrij en voor de rest was ik alleen met de jongens thuis. Wat we gingen doen? Dat zagen we wel. Ten derde worden de kinderen wat ouder en dus zelfstandiger. Wandelen? Ik kon het gewoon doen, ondanks dat de jongens thuis waren. Als ze niet mee wilden, ging ik gewoon alleen. Sporten? Ik kon opeens een uurtje weg, omdat de jongens lief samen thuis konden blijven. Dat gaf me zoveel rust, waardoor ik niet alles on hold hoefde te zetten of afhankelijk was van anderen. De jongens waren sowieso een stuk aardiger tegen elkaar en dat scheelde een hoop strijd en frustratie.

We hoefden niks en mochten alles

De dagen stonden in het teken van uitslapen en rustig opstarten. Beetje wandelen, beetje spelen, beetje sporten en beetje scherm. Oké, misschien een beetje boel scherm, maar de jongens waren ook absoluut toe aan even niks. Ze wilden dolgraag zelf kiezen en dan komen de iPads, Nintendo en Playstation toch wel erg veel voorbij. Maar ik vond het allemaal prima, want we waren ook buiten te vinden en ze liepen regelmatig een stuk met me mee of spraken af met vrienden. We hoefden niks en mochten alles. En juist die gedachte heeft onze vakantie echt heerlijk gemaakt. Zo heerlijk, dat het nog wel een week mocht duren. En volgens mij heb ik dat nog nooit geroepen.

Toe aan vakantie

Ik was toe aan vakantie. Na een behoorlijk stressvolle deadline was er geen adempauze en ging ik direct naar veel interviews en uitwerkingen. Ondertussen hadden de jongens het druk op school, moesten we elke dag bij een sportclub of andere activiteit aanwezig zijn en voelde het allemaal te veel. Dankzij de vakantie en het niks moeten, voel ik me nu wel een beetje als herboren. Alles start weer op deze week en dat voelt goed. Maar ik vond de hele rustige dagen toch ook wel heel erg fijn. Geen race tegen de klok, lekker lang in pyjama, relaxte kindjes en dus ook een relaxte moeder. Ja, dit was een hele, hele fijne vakantie.

Delen:
Secured By miniOrange