(~215 B)
De zomervakantie begint vandaag

De zomervakantie begint vandaag

Eindelijk is regio noord aan de beurt: we hebben zomervakantie! Of nou ja, de jongens tellen vandaag af en mogen de rugtassen opbergen voor zes weken. Het is ook gelijk de eerste keer dat ik de zomervakantie moet combineren met mijn werk. Ik ga je vertellen hoe onze weken eruit gaan zien.

Eerste week

De eerste week gebruiken we altijd voor de jongens om een beetje bij te komen van de drukke schoolweken. We merken aan alles dat ze moe zijn en tijd nodig hebben om tot rust te komen. Lekker thuis, in hun eigen bubbel, lekker hun eigen ding doen. Ik gebruik deze week nog om te werken en zal dat veelal vanuit huis doen. Ik heb wat verhalen die ik af moet maken en dat kan prima thuis. Maddox gaat dinsdag naar de vakantie-BSO, dus dat geeft mij de gelegenheid om nog even langs kantoor te gaan. Voor Skyler heb ik geen opvang dus ik kan geen hele dag wegblijven, maar een ochtendje moet lukken. Woensdag heb ik een afspraak om mijn trouwjurk in te laten nemen. Veel zin in! Spannend ook wel. Voor de rest gebruiken we deze week om langzaamaan de caravan in te ruimen, zodat we zaterdag lekker rustig kunnen vertrekken naar onze vakantiebestemming.

Week twee, drie en vier

Dit zijn onze echte vakantieweken. We zijn alle vier drie weken vrij en we gaan met onze caravan naar camping De Berenkuil in Grolloo. Ik heb er veel zin in, alhoewel ik het ook wel lastig vind om mijn werk los te laten. Daar ben ik nu eenmaal niet zo goed in, haha. Helemaal nu ik voor een bedrijf werk, vind ik dat lastiger dan ooit. Maar ik moet wel zeggen dat ik eraan toe ben. Ik heb de laatste weken heel veel gewerkt en vind het wel fijn om er even tussenuit te knijpen. We hopen natuurlijk op mooi weer, maar de voorspellingen zijn heel wisselvallig. Gelukkig is er op de camping en in de omgeving genoeg te doen en denk ik dat het wel goed gaat komen. Ook al hopen we natuurlijk op zon- en zwemweer!

Week vijf

Deze vakantie-indeling is echt mijn favoriet. Lekker een weekje thuis, drie weken weg en dan nog twee weken thuis alvorens school weer begint. In deze week gaat Maddox gewoon naar de vakantie-BSO en zal ik mijn werk vanaf huis en een paar uur kantoor weer oppakken. Het is fijn dat ik het zo heb kunnen regelen met mijn werk, want ik zag het niet zitten om zes weken echt helemaal niks te doen. Misschien is Raymond nog een beetje vrij, waardoor ik iets vaker naar kantoor kan. Deze week gaan we ook beginnen met afronden en de pagina’s opmaken en corrigeren, dus ik word gelijk weer in het werkleven gegooid, haha. Maar daar hou ik ook wel van. Laat maar komen. Op zaterdag heb ik nog een concert staan; Waylon in Hilversum. Erg veel zin in!

Deze week hoop ik ook mijn trouwjurk op te halen en misschien nog even naar de bioscoop te gaan met de jongens. Als er niks leuks draait, maken we er een trampoline-uitje van. Dat vinden de kinderen altijd leuk. Ik wil in ieder geval nog iets gaan ondernemen, want ze hebben tenslotte vakantie.

Week zes

De laatste vakantieweek lijkt erg op week vijf. Ook in deze week ben ik gewoon vanaf huis aan het werk en hoop ik wat uurtjes op kantoor te pakken, gaat Maddox naar de BSO en hoop ik nog iets leuks te doen met de kinderen.

Ook staat er nog iets anders leuks gepland: Anouk Live at the Beach, samen met Raymond en Anke en Jirka. Met Raymond heb ik ook een hotel geboekt, zodat we de vakantie nog even leuk samen kunnen afsluiten. Daarnaast ga ik die zaterdagmiddag erna naar Snelle met Nicole. Ook mega leuk! Voor de rest zal deze week ook nog wel in het teken staan van de bruiloft. Dan is het begin september en begint de tijd toch wel te dringen. Spannend!

(Vanaf vandaag trouwens nog maar twee maanden. Ai!)

 

Delen:
Secured By miniOrange