(~215 B)
Over een maand ligt mijn boek in de winkel!

Over een maand ligt mijn boek in de winkel!

Op het moment van dit schrijven, dinsdagochtend, heb ik de derde proefdruk van mijn boek bekeken. Ik heb mijn redacteur gemaild met antwoorden op de dingen die ze vroeg, ik heb de laatst toegevoegde illustraties bekeken en de correcties nog even doorgenomen. Aankomende vrijdag ontvang ik de allerlaatste proefdruk, met daarin alle illustraties en de uiteindelijke teksten. Als ik deze goedkeur, kan het boek maandag aan het einde van de dag naar de drukker. En jeetje, dat vind ik zó spannend! De introverte moeder is er nu echt bijna!

Aankondiging

Ik ben al zo’n lange tijd bezig met dit boek en kan me de dag van de aankondiging nog heel goed herinneren. Ik werkte buiten de deur bij Maalder, schreef de aankondiging en drukte op publiceren, op zowel mijn blog als Instagram. Met mega trillende handen bleef ik de pagina’s maar refreshen. De rest van de dag kreeg ik nog vrij weinig gedaan, maar het was echt even een heel groot moment. Ik was er toen al lang mee bezig, maar hield het onderwerp en de omslag die al een tijd bekend was nog even voor iedereen geheim. Toen ik de aankondiging deed was het ook al direct mogelijk om het boek te pre-orderen en wat voelde mei toen nog ver weg. Nu is het gewoon bijna zover. En nog beter nieuws: we lopen zo voor op schema, dat we het boek naar voren gaan halen. De introverte moeder komt nu niet uit op 11 mei, maar op 28 april. Heel fijn voor (of voor sommigen in) de meivakantie én voor Moederdag. Dat wilde ik graag, dus ik ben heel blij dat het gelukt is.

Het team achter het boek

Niet alleen ik, maar ook het hele team om me heen heeft heel hard gewerkt. Zonder mijn redacteur had ik dit niet kunnen doen en ik ben heel blij met haar hulp. Ze begeleidt me echt en dat is als nieuwe auteur (want ondanks dat ik heel veel schrijf, is een boek schrijven echt heel andere kost) heel erg prettig. Vervolgens is de externe redacteur door de teksten gegaan en moest dat allemaal verwerkt worden. De zetter heeft het hele tekstbestand in een boekjasje gegoten, de redacteur en ik zijn daar weer doorheen gegaan, vervolgens was het de beurt aan de corrector en daarna hebben de redacteur en ik weer alles bekeken. En er weer fouten uit gehaald, haha. Het is en blijft mensenwerk en het is bizar om te zien hoeveel foutjes je er toch nog uithaalt na tientallen keren alles gelezen te hebben. De illustrator is ondertussen druk bezig met de afbeeldingen en deze druppelen stuk voor stuk mijn mailbox binnen. Dat vind ik het fijne: er is een heel team druk bezig, maar alles valt of staat met mijn goedkeuring. Het is echt helemaal mijn werk, met hulp van de uitgeverij en de mensen. Ik heb altijd geroepen dat ik geen derde kindje meer wil maar poeh, dit is echt bevalling nummer drie en het kind komt er bijna aan.

De illustraties zijn gemaakt door Femke den Hartog.

Persbericht

Vanmiddag gaat het persbericht eruit en ik ben heel benieuwd naar de aanvragen die er gaan komen. Ook lopen de pre-orders door en ik kan niet wachten om uiteindelijk het boek zelf in handen te hebben. Voor nu blijft het ontzettend onwerkelijk worden en ik denk dat dat pas gaat veranderen als ik het boek ergens in het wild ga tegenkomen. Ik heb gewoon een boek geschreven, een droom die ik van kleins af aan heb.

Bijna, bijna, bijna!

Ik kan gewoon niet geloven dat het bijna zover is. Maandag is het boek drukklaar en dan is het klaar. Nou ja, marketingtechnisch gaat het dan allemaal beginnen, maar ik kan er niks meer aan veranderen. Als ik nu alles doorlees, wat ik al héél vaak heb gedaan, zijn er toch weer kleine dingen die ik wil wijzigen, toevoegen of schrappen. Dat kan nu niet meer. Genoeg is genoeg en klaar is klaar. Ik zal altijd kritisch blijven op mijn eigen werk en zonder uitgeverij was dit boek er nu echt nog niet geweest. Voor nu dus de állerlaatste loodjes. Ik wacht met smart op de laatste illustraties die in het boek verwerkt gaan worden en dan is het vrijdag wachten op de allerlaatste proefdruk. En dan is het, na maanden heel veel schrijven, schrappen, slapeloze nachten, onzekerheid, huilen, buikpijn, trotsheid, vermoeidheid, blijheid en kriebels in de buik van de spanning toch echt zover: 28 april valt ’ie bij jullie op de deurmat. Als je de pre-order aan hebt staan, dan. Dat kan hier!

Dankjewel voor alle support, dat waardeer ik enorm! X

Delen:
Secured By miniOrange